Як Юлія Литвиненко на радіо «Вєсті» Ігорю Гужві догоджала

23 Травня 2014
6715
23 Травня 2014
15:18

Як Юлія Литвиненко на радіо «Вєсті» Ігорю Гужві догоджала

6715
Ведуча «Героя дня» на радіо «Вести» Юлія Литвиненко фільтрувала незручні запитання під час бесіди з Ігорем Гужвою, озвучуючи лише компліментарні коментарі слухачів.
Як Юлія Литвиненко на радіо «Вєсті» Ігорю Гужві догоджала

Ведуча «Героя дня» на радіо «Вести» Юлія Литвиненко фільтрувала незручні запитання під час бесіди з Ігорем Гужвою, озвучуючи лише компліментарні коментарі слухачів.

Зокрема, користуючись запропонованою на сайті  http://radio.vesti.ua  формою інтерактивного зв'язку, я надіслав запитання щодо знайдених під час обшуку в офісі газети «Вєсті» 1,5 млн. грн. та  редакційної політики друкованого видання.

Хотів, аби Гужва пояснив, на яких підставах в приміщенні редакції зберігалася така велика сума готівкою, котра, за його словами, належала одному зі співробітників. Запитував, наскільки така практика є звичною для редакції і чи не виконує офіс, за сумісництвом, банківські функції? А якщо так, то чи не можна цим скористатися стороннім людям?

Коли ж Гужва побіжно торкнувся цієї теми, то Литвиненко задовольнилася його словами про те, що співробітник вважав приміщення редакції надійнішим для зберігання вказаної суми, ніж банк. Хоча дана відповідь викликає явні сумніви в її правдивості.

Я також  цікавився, чому газета «Вєсті» називає проросійських сепаратистів і терористів «повстанцями» й «ополченцями» та дорікав прокремлівською спрямованістю.

Одначе протягом ефіру Юлія Литвиненко зачитувала тільки позитивні відгуки про «Вєсті» і подяки від читачів за газету, яка «и строить, и жить помогает».

Не дочекавшись відповідей на свої запитання, зауважив у чергових повідомленнях, що ведуча старанно уникає озвучування критики і веде бесіду у компліментарному для свого начальника тоні. При цьому припустив, що, можливо, у такий спосіб вона претендує на ті півтора мільйони в якості гонорару або посадове підвищення в холдінгу, приміром, мітить у заступники Гужви.

Тоді Литвиненко запевнила, що Олексій з Дніпропетровська може спати спокійно, позаяк вона не має до названої суми жодного відношення і не зазіхає на неї.

Програма й надалі тривала в такому ж надзвичайно комфортному для Гужви, навіть улесливому стилі. Тому в наступних повідомленнях, надісланих до студії, оцінюючи манери ведучої і персону її шефа, вдався до різких і місцями нецензурних характеристик. Газетку ж назвав «Путінськімі вєстямі».

Події навколо газети «Вєсті» на однойменному радіо обговорювалися цього дня і в інших передачах. Зокрема в ефірі Ксенії Туркової і Юрія Калашнікова. У висвітленні лоскотливої теми ведучі виглядали куди достойніше. Позиція редакції була врівноважена інтерв'ю посадовців Міндоходів та критичними  стосовно «Вєстєй» думками медіа-експертів, в тому числі журналіста Сергія Висоцького.

До «Героя дня» в передачі «Точка зрения» Юлія Литвиненко бесідувала на цю ж тему з Євгеном Кисельовим, який гостював в студії, й зв'язувалася телефоном з головредом «Детектор медіа»  Наталією Лігачовою.

Слід зазначити, радіо «Вєсті» сильно відрізняється від газети. Тут речі називаються своїми іменами і дорікнути якоюсь системною незбалансованістю чи ангажованістю на даний час практично неможливо. Максимум, про що можна вести мову, так це про особливості ведення ефіру тими чи іншими ведучими.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6715
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду