В команді Петра Порошенка - медійні посібники російських окупантів?

В команді Петра Порошенка - медійні посібники російських окупантів?

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення вбачає в передачах "Голосу Росії" на "Ері фм" ознаки порушень законів України та Європейської конвеції про транскордонне мовлення.
В команді Петра Порошенка - медійні посібники російських окупантів?
3 Квіт 2014
0
1802

Одне з трьох питань, поставлених мною на чат-конференції з членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ларисою Мудрак, стосувалося трансляції "Голосу Росії" на "Ері фм":

- Кожен вечір після 17:30 й до 18:00 на хвилі «Ера ФМ» іде україномовна програма радіо «Голос России», де звучить російська пропаганда щодо подій в Україні. Лунають кремлівські ідеологічні штампи й кліше стосовно євромайдану, нової української влади, сучасних міжнародних відносин та ролі Росії в світі. Так само нав'язуються російські оцінки Другої світової війни та інших історичних подій. Ця пропаганда нічим не відрізняється від того, що можна почути на російських телеканалах, які ви відімкнули. Чому Нацрада ніяк не реагує?

- Реагує. Ми маємо моніторинг щодо трансляції «Голосу Росії» на хвилях «Ера ФМ» у рамках своїх оперативних повноважень, оскільки ми працюємо без кворуму, ми звернемося до керінвицтва «Ера ФМ» з проханням вжити невідкладних заходів щодо тимчасового припинення трансляції спільного продукту, оскільки в ньому є ознаки порушень законів України та Європейської конвеції про транскордонне мовлення. Сподіваємося, що мовник дослухається до нашого звернення, оскільки це питання лежить у площині суспільного рішення та правової відповідальності для захисту національної безпеки та суверенітету держави.

Але причому тут Порошенко? Згідно з даними, оприлюдненими "Українською правдою" в статті журналіста Сергія Лещенка "Порошенко - Кличко. Віденський альянс під патронатом Фірташа":

"Куратором президентської кампанії Порошенка в Сумській області буде Андрій Деркач - регіонал, син колишнього глави СБУ при Кучмі, колишній бенефіціар потоків у "Енергоатомі" та власник телерадіокомпанії "Ера".

Права рука Деркача регіонал Олег Бояринцев уже провів наради з керівниками районних адміністрацій Сумщини, що працюють з часів Януковича, та закликав не писати заяви за власним бажанням - бо через два місяці прийде їхній президент.

А сам Деркач виступив у місцевій пресі, де розповів про свій героїзм під час подій на Майдані, а також про підтримку кандидатури Порошенка.

"З Петром Порошенком в нас не один десяток років праці, багато спільних соціальних, культурних, благодійних проектів, які успішно працюють", - повідомив Деркач виборцям свого округу".

Читай також:

"Голос окупанта" на "Ері-фм": українська радіостанція сприяє російській агресії

Хто з ведучих «Ери-fm» найбільше партію регіонів любить

Слухачі «Ери-фм» звинувачують радіоведучих у підіграванні владі

«Дикі танці» під дудку Януковича на радіо «Ера-фм»

«Ера Партії регіонів-fm»

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 018
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 190
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 087
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 644
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 946
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 553
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду