Леон-кілер і Матильда: Нью-Йорк - Київ

Леон-кілер і Матильда: Нью-Йорк - Київ

За мотивами кінострічки Люка Бессона
Леон-кілер і Матильда: Нью-Йорк - Київ
15 Лют 2014
0
5110



- Матильдо, я не займаюся президентами. Це не моя спеціалізація. Дався тобі той... як ти його називаєш?!

- Але ж ти сам казав: «крім жінок і дітей», а він - не те, і не друге!


- ...Студенти збиралися на Майдані, співали пісень і просили його підписати Угоду з ЄС. Заради кращого майбутнього країни. Замість того він наслав на них "беркут" - спеціальний загін міліції - який всіх оточив і жорстоко побив. Багато постраждало. Були навіть такі, що зникли без вісті.



- Справді? Матильдо, ти розповідаєш жахливі речі.

- ...Через це на вулиці Києва вийшли сотні тисяч громадян. Вони скандували: "Київ, вставай!". І він повстав. А з ним і вся країна. Спочатку протест був мирний.  Люди стояли на Майдані попри мороз.Вони вимагали покарати винних у побитті студентів, прагнули відстояти громадянські права й свободи і скандували "ЗЕКА - ГЕТЬ!". А той знову послав беркут, аби всіх розігнати. І знов, як і зі студентами, це сталося під покровом темряви. І тоді в церкві, що неподалік, вперше з давніх часів, вночі задзвонили у дзвони. З Божою поміччю люди відстояли свій Майдан.


- Оце так...

 - А  він лише посилював терор. Міліція хапала активістів й кидала за грати. В парламенті були проголосовані закони, що встановлювали в країні диктатуру. І тоді в українців урвався терпець. На Грушевського повстанці атакували беркут. Відбувся справжній бій. Обурені громадяни закидували спецпризначенців коктейлями Молотова та камінням, а ті відповідали їм світло-шумовими гранатами, газом і кулями. Під час протистояння багато хто з протестувальників зазнав тяжких травм і поранень. А декілька - загинули. Але вони не поступилися. Звели там барикади. Тим часом в країні з'явилися "ескадрони смерті", які викрадали і жорстоко катували тих, хто виступав проти антиукраїнського режиму кримінальної тиранії...


Матильда ще довго розповідала про події в Україні. Про ЄвроМайдан, про сотні самооборони, про президента-рецидивіста, про Межигір'я, про звіртсва беркуту, про тітушок, про заарештованих і покатованих українців. А Леон слухав і не міг збагнути, як такі антилюдські безчинства можуть відбуватися зараз, в європейській країні. 



До глибини душі вражений і шокований почутим, Леон прийняв рішення вирушити до України. Один.



Але Матильда наполягла, аби він взяв її з собою.



- Ми обрали добре місце, Матильдо. Звідси весь Київ, як на долоні...

- Здається, я його бачу. Леоне - це він!



- І оце все, про що ти розповідала - лише через нього?

- Еге ж...

Дивись також:

Правий сектор Шотландії поспішає на Грушевського. ФОТО-комікс за мотивами "Хороброго серця"

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 018
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 188
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 086
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 643
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 945
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 552
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду