Прес-служба Дніпропетровського ГУМВС "не помітила" тітушок у будівлі облдержадміністрації

Прес-служба Дніпропетровського ГУМВС "не помітила" тітушок у будівлі облдержадміністрації

Начальник центру зв'язків з громадськістю Олексій Щербатов перевіряє дані.
Прес-служба Дніпропетровського ГУМВС "не помітила" тітушок у будівлі облдержадміністрації
27 Січ 2014
0
2418

Подзвонив до начальника прес-служби обласної міліції Олексія Щербатова і запитав, чому на їхньому сайті у повідомленні про вчорашні події біля будівлі облдержадміністрації ані слова немає про пристуність в ОДА тітушок та їхню участь у розгоні мітингувальників? Прес-служба їх не помітила?

- Эти данные проверяются, - відповів Щербатов. Це при тому, що наявність молодиків з битами та черенками від лопат у приміщенні державної установи є очевидною. Вони засняті в конференц-залі ОДА, на подвір'ї та під час нападу на мітингувальників.

- Вчора також постраждали журналісти, в них стріляли, вони отримали поранення, їм пошкодили техніку. В той же час прес-служба пише: "протидіючи нападу, співробітники органів внутрішніх справ не застосовували спецзасоби та не мали травматичної зброї".  Звідки ж тоді поранення як у журналістів, так і протестувальників?

- Проводится служебное расследование. Следующий вопрос, у меня очень мало времени.

- Чи не здається вам особисто, що зараз правоохоронні органи, в яких ви працюєте, перетворилися на бандоохоронні, міліція виконує функції НКВД, а беркут - гестапо?

- Оформляйте эти вопросы в виде информационного запроса, - недослухавши питання до кінця, порадив Щербатов і поклав слухавку.

Бандити

Під час брифінгу 27 січня в приміщенні обласного управління МВС начальник дніпропетровської міліції генерал-лейтенант міліції Віктор Бабенко сказав, що не знає, хто були ті  люди, які знаходилися в будівлі Дніпропетровської обладміністрації разом з міліцією, озброєні держаками від лопат і пістолетами травматичної дії, - повідомляє "Дніпроград".

Він також відмовився коментувати напади на мітингувальників людей з території облдержадміністрації, наголосивши, що серед захисників ОДА не було жодних озброєних людей. «Використання травматичної та іншої зброї при захисті ОДА виключене, це не відповідає дійсності, заявив міліціянт.

Коли журналісти запропонували відео і фотографії з озброєними «тітушками» і їх нападами на людей, генерал міліції зазначив, що всі докази необхідно ретельно вивчати перед тим, як робити якісь висновки.

Він також відзначив витримку і героїзм своїх підлеглих, проявлені у протистоянні з «сотнями агресивних екстремістів», які намагалися «вдертися на територію режимного об’єкту і пошкодити державне майно».

Тим часом, без вивчення будь-яких доказів і не надавши можливості заслухати інші свідчення, крім працівників міліції, районні суди Дніпропетровська з 2 до 4 години ночі засудили 15 активістів до 60 діб адміністративного арешту.

Начальник відділу громадської безпеки ДМУ ГУМВС в Дніпропетровській області Сергій Хуторний і тітушки ("Лица")

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 018
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 189
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 086
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 643
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 945
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 552
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду