"Свободівець" Ігор Мірошниченко звинуватив Олену Притулу та УП в посібництві україножерам і пересмикуванні фактів

"Свободівець" Ігор Мірошниченко звинуватив Олену Притулу та УП в посібництві україножерам і пересмикуванні фактів

Заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, член Політради ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко закидає "Українській правді" Олени Притули упередженість щодо "Свободи" та лояльність до регіо
"Свободівець" Ігор Мірошниченко звинуватив Олену Притулу та УП в посібництві україножерам і пересмикуванні фактів
3 Лист 2013
0
1134

Народний депутат України, заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, член Політради ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко закидає "Українській правді" Олени Притули упередженість щодо "Свободи" та лояльність до регіоналів-українофобів.

Свої претензії Ігор Мірошниченко виклав у блозі на УП:

Те, що Українська правда з великим надривом дихає у напрямку Всеукраїнського об"єднання "Свобода" вже давно не є секретом. Доконаним фактом є також і те, що мій особистий блог вже давно позбавили можливості з"являтися на першій сторінці цього сайту, хоча україножери на кшталт КАлєсніченка чи БАндарЄнки зі своїми ксенофобськими (україноненависницькими) дописами там з"являються РЕГУЛЯРНО і ніяким чином не знічують редакторів сайту тим, що провокують міжнаціональну ворожнечу та дискримінацію в суспільстві за різноманітними ознаками.

Ліберал-демократів Притулу, Лещенка та їхніх підлеглих-колег не пече порушення європейських норм та стандартів демократії цими НЕшанованими "гаспадамі" (чи, радше, гаспИдами). Натомість, їх всіх, як видно з політики сайту, ятрить зростаюча популярність націоналістів і аби в зародку вбити паростки одужання нації та свідчення її повернення до самоповаги, вбити надію на цілковите зцілення країни, Українська Правда ладна нехтувати бодай мінімальними вимогами до об"єктивної журналістики та стандартів неупередженості й чесності до своїх читачів. Саме тому час від часу ми стаємо свідками заголовків та статей у стрічках новин і авторських дописах, які мають абсолютно маніпулятивний характер і дискредитують ВО "Свобода".

Нас звинувачують в тому, до чого ми не маємо жодного відношення! За дивним збігом обставин, таку ж саму інформаційну війну нині проти нашої політичної сили застосовує і влада. Використовуючи придворних та продажних борзописців Янукович щедро фінансує так звані гучні журналістські розслідування проти "Свободи" та її активістів. Горе-журналісти навіть не напружують себе тим, щоби у фігурантів своїх "викриттів" справлятися про альтернативну точку зору, - мочать як в "старі-добрі" часи без будь-якої позиції "проти". На телебачення повернулися псевдоаналітики, які по дві години у прямому етері можуть обговорювати діяльність ВО "Свобода", щохвилини вустами антиВОСівських "експертів" поливаючи партію брудом без нашої в ній участі і без жодного шансу на апеляцію чи спростування брехні. Найцинічнішим по відношенню до простих українців є те, що інформаційна війна проти "Свободи" ведеться у ніби-то незалежних, неупереджених, опозиційних виданнях. Як правило вони є україномовними і такими, до яких був великий ступінь довіри людей ще за часів помаранчевої революції, коли вони, справді, були серед небагатьох ЗМІ, які подавали неупереджену та повну інформацію. Проте, схоже, бездоганна репутація ніщо, у порівнянні з можливостями, які дає влада за дієву інформаційну диверсію проти українських націоналістів.

Напередоднгі УП розродилася черговою провокацією. у стрічці новин з"явилася "сенсація" про те, що івано-франківського "свободівця" за хабар посадили на 5,5 років. Зрозуміло, що 90 відсотків читачів, які довіряють сайту, сприймають таку новину за правду останньої інстанції і, навіть, не здогадаються перевірити інформації. Натомість ми вже неодноразово заявляли і знову НАГОЛОШУЄМО НА ТОМУ, ЩО ЗАСУДЖЕНИЙ ОЛЕГ ГАРКОТА НІКОЛИ НЕ БУВ І НЕ Є ЧЛЕНОМ НАШОГО ОБ"ЄДНАННЯ. ВО "Свобода" також не мала жодного відношення до його призначення на посаду, де він був спійманий на хабареві. Чи була відома та інформація редакторам сайту УП до офіційної заяви нашої обласної організації? Переконаний - так, але завдання дискредитувати націоналістів за будь-яку ціну превалювало над дотриманням європейських стандартів журналістики. Тому, не тішу себе ілюзіями, що в майбутньому, перш, ніж видавати чергову порцію брехні проти ВО "Свобода" хтось з редакторів УП, або інших видань, що спеціалізуються на дискредитації команди Олега Тягнибока, набере номер телефона та пересвідчиться у достовірності "новини". Але, в порядних людей, таки вірю. Вірю в майбутнє чесної журналістики. Вірю як наша велика поетеса Леся Українка. Contra Spem Spero!

P.S. аби якось завуалювати свою упередженість до "Свободи" через добу після появи "новини" про франківського хабарника, редактори УП дещо підкоригували заголовок. Тепер Гаркота вже не свободівець, хоча ще вчора редактори сайту безапеляційно записували всю партію в корупціонери.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 020
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 191
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 088
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 645
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 947
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 554
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду