"Метелики-бабочки" Олі Цибульської: білінгвізм у стадії абсурду - одне слово українською, друге - російською

"Метелики-бабочки" Олі Цибульської: білінгвізм у стадії абсурду - одне слово українською, друге - російською

Вона так і співає, і передачі веде. Хіба не маразм?
"Метелики-бабочки" Олі Цибульської: білінгвізм у стадії абсурду - одне слово українською, друге - російською
29 Жов 2013
0
4876

Виявляється, мовна шизофренія, яка панує на українському телебаченні, проявляється не лише в наявності під час передачі ведучих, один з яких говорить українською, інший - російською.

Коли побачив і почув на М1 Ольгу Цибульську, то ледь не очманів. Виходить, є ще гірша стадія мовної шизи, яка поєднується в одній ведучій. В неї слово українською, наступне - російською. Вона так і пісні співає - "Метелики-бабочки", і передачу - російський хіт-парад RU TOP 10 - веде. Це в неї такий авторський стиль.



Ну хіба не маразм? Під час ефіру з Цибульською виникає враження, що з тобою щось відбувається, що в тебе дах їде. Коли передачу ведуть дві людини - одна українською, інша - російською - це вже важкий іспит для психіки, а коли одна людина говорить українською і російською через слово - то це все! Повний гаплик. Свідомість не встигає переключатися з однієї мови на іншу. Суцільні тортури.

Чи може хтось уявити, аби якась російська співачка чи телеведуча виконувала пісні та вела передачі в Росії так, як це робить в Україні Цибульська - щоби одне слово було російською, а інше - українською? А щоби, приміром, в Англії хтось з екрану чи зі сцени то спікав, то шпрехав: фраза ангійською, інша - німецькою, або французькою, італійською тощо? Як би люди подивилися на такого ідіота чи ідіотку?

А от у нас в Україні таке, виявляється, можливе, більше того, всіляко пропагується по телебаченню. І нікому з редакторів не прийде в голову припинити неподобство. Навпаки, всім весело, прикольно. Вочевидь, на каналі це сприймають оригінальною фішкою. Якими ж дурнями й дурепами потрібно бути, а ще не мати ані краплини національної гордості, аби не розуміти всю недолугість, ущербність, ганебність такої практики.

Образ суржикомовної хохлушки-дурнушки, в якому виступає Ольга Цибульська, є огидним і принизливим для українців.  Це ще одне жахливе, недостойне, потворне явище вітчизняного шоу-бізнесу. Все це змушує сприймати М1 не як Перший Музичний, а Перший Мудацький. Ну і відповідним чином саму Цибульську. Дуже шкода, що уродженка Рівненщини обрала для себе саме такий образ і не розуміє, що цим ганьбить себе і зраджує українську.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 018
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 190
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 087
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 644
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 946
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 553
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду