Сергій Головатий заганьбив 5 канал і ТВі за російськомовних журналістів

Сергій Головатий заганьбив 5 канал і ТВі за російськомовних журналістів

Депутат Верховної Ради кількох попередніх скликань Сергій Головатий в передачі «На слуху» на радіо «Ера-фм» назвав ганебною редакційну політику каналів, які пропагують українсько-російську двомовність у веденні програм.
Сергій Головатий заганьбив 5 канал і ТВі за російськомовних журналістів
7 Бер 2013
0
3938

Депутат Верховної Ради кількох попередніх скликань Сергій Головатий в передачі «На слуху» на радіо «Ера-фм» назвав ганебною редакційну політику каналів, які пропагують українсько-російську двомовність у веденні програм. Зокрема, критиці був підданий 5 канал - за Сергія Дорофєєва, та ТВі через Павла Шеремета. Також були згадані Савік Шустер і Євгеній Кисельов.

Політик охарактеризував таку практику поверненням до радянських часів, в якій Україна мала колоніальний статус, а російська була привілейованою як мова міжнаціонального спілкування. Комічним символом подібного мовного неподобства Головатий назвав естрадний дует Штепселя й Тарапуньки.

Протягом ефіру Сергій Головатий навів один з прикладів захисту прав на спілкування українською в побуті з власного досвіду. Так, в одному з ресторанів через неволодіння українською персоналом та відсутність україномовного меню він відмовився сплачувати за блюдо. За деякий час, як повідав Головатий, адміністрація закладу виправилася і тепер там є меню українською, почали її шанувати й офіціанти. З'явилися й інші вивіски державною мовою.

Головатий відзначив шалену русифікацію суспільної сфери в Україні після прийняття ВР мовного законопроекту колесніченка-ківалова. В той же час він акцентував, що не сприймає цей акт законом ані як юрист, ані як громадянин, оскільки голосування відбувалося у неконституційний спосіб, а сам документ є дискримінаційним до української.

Перед спілкуванням зі слухачами Головатий закликав їх звертатися до нього українською мовою, попередивши, що якщо запитання буде поставлено російською, він залишатиме за собою право не відповідати.

Один з додзвонювачів назвав гостя студії «шлюхою» через зміну ним партій, останньою з яких стала Партія регіонів. Головатий відповів, що ніколи не був її членом. Як відомо, у ВР минулого (шостого) скликання він входив у фракцію ПР. У ВР V скликання представляв "Нашу Україну", а в IV - "Батьківщину".

Р.S. Особисто я погоджуюсь зі всім, сказаним паном Головатим по темі мови, одначе не вбачаю суттєвої й принципової різниці між членством в партії та перебуванням у її парламентській фракції, тим більше коли йдеться про настільки антиукраїнську як Партія регіонів. Це така пляма на політичній репутації Сергія Петровича, якої дуже важко позбутися.

Читай також:

"ПОПконвеєр" мовної шизофренії на М1: супер-гонщик Алєксєй Мочанов - "за!", я - "проти!"

"Що? Де? Коли?" по-рускі. "Гаспадін вєдущій", а українською слабО?

Україномовну Безулик на "Інтері" замінили російськомовним Шустером. Україна для... Савіков?!

Чергова перемога «руского міра»: на ТРК «Україна» прибрали україномовного футбольного коментатора

Українські ток-шоу - не місце для україномовних ведучих?

Москвофільство - малоросійська хвороба українських таблоїдів

Рускій мір "Козирного життя" (ІСТV)

Євгенії Власовій набридла українська?

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 017
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 188
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 086
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 642
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 945
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 552
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду