"Я оптимист, я оптимист. Я гетеросексуалист!"

4 Жовтня 2012
1642
4 Жовтня 2012
16:15

"Я оптимист, я оптимист. Я гетеросексуалист!"

1642
Міркування переконаного гетеросексуала щодо ухвалення Верховною Радою в першому читанні проекту закону про заборону пропаганди гомосексуалізму.
"Я оптимист, я оптимист. Я гетеросексуалист!"

Верховна Рада ухвалила в першому читанні Проект закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір". В пояснювальній записці до документу сказано, що його розроблено з метою підсилення протидії пропаганді гомосексуалізму в Україні та забезпечення правових засад притягнення до відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту громадського порядку і моральності українського суспільства.

Викладена в записці мотивація  викликає багато питань і претензій не лише в предстаників секс-меншин, але й в людей цілком традиційної орієнтації, зокрема в мене.

1. "Поширення гомосексуалізму складає загрозу національній безпеці, оскільки приводить до епідемії ВІЧ/СНІД, а також руйнує інститут сім'ї та може призвести до демографічного кризису", - пишуть автори законопроекту.

Наскільки коректно прив'язувати гомосексуалізм до поширення епідемії ВІЧ/СНІД? Хіба внесок гетеросексуалів в розповсюдження хвороби менший? Якщо ж люди здорові і максимально обережні в статевих стосунках, то яке значення має їхня орієнтація та форма, яку вони обрали для підтримки близьких відносин?

Щодо демографічного кризису. Роль гомосексуалістів в цьому видається явно перебільшеною. Це ж який потужний має бути зафіксований спалах гомосексуалізму в Україні, аби він міг призвести до кризи народжуваності. Невже не зрозуміло, що головні проблеми зовсім не в людях нетрадиційної орієнтації.

До того ж, навіть фанатичній лесбіянці, за умови, що вона фізіологічно здорова жінка, не складає жодної проблеми завагітніти. При наявності на те бажання. В той же час такого бажання, за різних причин, може не бути і в гетеросексуальної жінки.

І чи не замислювалися автори законопроекту щодо руйнівних впливів на інститут сім'ї економічних негараздів? Невже цей фактор за своїм впливом на демографічну ситуацію в країні є не таким суттєвим, як одностатеві пари? Проблеми з народжуваністю виступають зайвим доказом того, що проголошувана владою стабільність існує лише в її рекламних роликах. Ось над чим потрібно думати в першу чергу, а не морочити голову гомосексуалістами ані собі, ані суспільству.

 2. "...Саме моральна розбещеність і так звана сексуальна свобода, які пропагуються в Україні, створюють загрозу для вищевказаних цінностей - здоров'я населення, інституту сім'ї, конституційних прав батьків, матерів, дітей, свободи слова та віросповідання, стабільної демографічної ситуації".

Поясніть, будь ласка, яким чином сексуальна свобода може створювати загрозу для свободи слова та віросповідання? Що, гомосексуалісти першкоджають виходу газет, "наїжджають" на телеканали, зокрема забороняють ТВІ? Це "гомікі" відключають його з кабельних мереж? Якщо так, то забороніть їм це робити і все. Видайте конкретний декрет по педерастам з "Тріолану" і вирішить проблему!

Незрозуміло також яким чином "голубі" посягають на "конституційні права батьків"? Вони віднімають в когось дітей? Чи вимагають якогось особливого виховання - в дусі прихильності "одностатевим" цінностям"?

Теж саме і щодо "загрози свободи віросповідання". Чи був хоча б один випадок, коли б спільноти геїв чи лесбіянок заборонювали хресні ходи чи якісь інші церковні заходи або перешкоджали їм? Навпаки, це якраз релігійні активісти не дають "голубим" пройтися раз на рік по вулиці організованою колонною.

3. "Деякі засоби масової інформації, всупереч інтересам суспільства і держави, формують толерантне ставлення до таких явищ як стосунки сексуального характеру осіб однієї статі".

Толерантне ставлення до людей нетрадиційної орієнтації і пропаганда гомосексуалізму, проти якої повстали депутати, - це різні речі. Якщо людина не скоїла злочину проти людства і людяності, якщо нікого не вбила, не згвалтувала, нічого не вкрала, а єдине чим вона не така як всі - це її сексуальна натура, то чим же вона смертельно завинила, аби не заслуговувати на поблажливе ставлення до себе з боку оточуючих?

4. "Відомо, що будь-яка форма сексуальної розбещеності в суспільстві завжди призводить до масштабних проблем соціального, економічного та епідеміологічного характеру".

До масштабних проблем соціального, економічного та епідеміологічного харктеру може призвести будь-що. В тому числі антидержавна й антинародна, у вищому ступені недолуга діяльність президента Януковича і правлячої в Україні біло-блакитно-червоної коаліції. Навіщо знову робити крайніми гомосексуалістів? Чи багато випадків знає історія, аби через геїв чи лесбіянок траплялися якісь економічні, політичні чи культурні катаклізми? Хотілося б декілька прикладів.

На чому грунтуються трактування авторами законопроекту гомосексуалізму як форми сексуальної розбещеності? А вони проконсультувалися з лікарями, приміром сексологами, психологами та іншими авторитетними й компетентними в цих питаннях людьми?

Чому розбещеність пов'язується саме з гомосексуалізмом, а не з, умовно кажучи, голими цицьками в нічних клубах, на вулицях та телеекранах? То може і їх також заборонити?      

5. "Пропагуючи крайні форми сексуальної розпусти, українські ЗМІ створюють умови для поширення епідемії СНІДу в Україні".

Хто сказав, що гомосексуалізм - це саме крайня, а не, приміром, початкова чи, скажімо, середня форма сексуальної розпусти? В порівнянні з чим гомосексуалізму присвоєна саме така класифікація?

6. "Законопроектом пропонується внести доповнення до Закону України  «Про захист суспільної моралі», Кримінального кодексу України, Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», Закону України «Про телебачення і радіомовлення», Закону України «Про видавничу справу» щодо встановлення заборони пропаганди та встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду гомосексуалізму".

По-перше, це дуже схоже на законопроект про криміналізацію наклепу, а, по-друге, що таке "пропаганда гомосексуалізму"? Якщо, скажімо, в депутата-гомосексуаліста беруть інтерв'ю - це пропаганда? Той не каже, як йому весело з його одностатевим партнером і нікого не закликає наслідувати цей приклад, але де ж ви зустрінете таку пропаганду в чистому вигляді? В той же час комусь може здатися, що  публічне спілкування з депутатом-гомосексуалістом, та ще й розтиражоване ЗМІ, вже саме по собі є пропагандою гомосексуалізму через демонстрацію найбільш успішних представників секс-меншин. Теж саме стосується матеріалів, де згадуються представники нетрадиційної орієнтації інших професій і сфер діяльності, зокрема шоу-бізнесу, мистецтва, науки, спорту тощо.   

7. "Крім того, проектом встановлюється відповідальність за розповсюдження творів, що пропагують гомосексуалізм".

Нещодавно на якомусь з каналів вкотре показували художній фільм за участю Джека Ніколсона "Краще не буває" (1997). Герой актора - завжди похмурий і роздратований, всім незадоволений письменник-мізантроп з цілим букетом особистісних психологічних проблем, різноманітних фобій, маній та масою забобонів (в стрічці це називалося обсесивно-компульсивним розладом).  Серед іншого, його дуже дратує сусідство з гомосексуалістом.

Одначе протягом сюжету персонаж Джека Ніколсона стає куди лояльнішим у своєму ставленні. І не лише до сусіда-"гоміка", а й світу в цілому, поступово позбавляючись своїх комплексів. Ні, він не змінює орієнтацію, навпаки, зустрічає жінку, в яку несподівано для себе закохується до безтями, в чому освічується їй наприкінці стрічки. Фільм здобув дуже схвальну кінокритику, отримав престижні нагороди, зокрема два "Оскари" та три "Золоті глобуси". То його слід буде заборонити для показу, бо там головний герой не відркручує "гомікам" голови, а стає толерантнішим до одного з них?

Постер фильма

Так, визнаю, я й сам в ставленні до "голубих" в глибині душі буваю отим "Джеком Ніколсоном" - не таким, яким він став в кінці фільму, а тим, яким був спочатку. Одначе намагаюся виховувати в собі толерантність до представників сексуальних меншин в рамках персонального курсу на євроатлантичну інтеграцію, себто вступ України до ЄС і НАТО, з чим пов'язую українське майбутнє.

А от кого точно не можу терпіти і до кого в мене немає нічого окрім палкої зневаги та ненависті, так це Янукович Віктор Федорович, регіонали і комуністи. За ті антидемократичні й антиукраїнські збочення, які вони творять в країні, віддаляючи її від європейської цивілізації та повертаючи в морок совкової минувшини. Можливо, ситуацію вдасться виправити 28 жовтня? Принаймні, дуже на це сподіваюсь. 


"Да я люблю Да я люблю
   Об этом песни я пою
   И петь не надо о другом
   Мы о другом споем потом
   А я люблю а я люблю
   И удержаться не могу
   Я оптимист я оптимист
   Я гетеросексуалист .
"

/р/г "Агата Кристи"/

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1642
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду