Керівництво дніпропетровської філії Спілки журналістів "похєріло" заклик НСЖУ вийти на акцію солідарності з ТВі

Керівництво дніпропетровської філії Спілки журналістів "похєріло" заклик НСЖУ вийти на акцію солідарності з ТВі

Напередодні всеукраїнської акції солідарності з журналістами ТВі дніпропетровська організації НСЖУ розпоширила електронною поштою по адресатах своєї бази даних заклик Національної спілки журналістів України підтримати опальний телеканал і взяти участ
Керівництво дніпропетровської філії Спілки журналістів "похєріло" заклик НСЖУ вийти на акцію солідарності з ТВі
12 Вер 2012
0
1303

Напередодні всеукраїнської акції солідарності з журналістами ТВі дніпропетровська організація НСЖУ розпоширила електронною поштою по адресатах своєї бази даних заклик Національної спілки журналістів України підтримати опальний телеканал і взяти участь в акціях протесту проти його відключень:

"НСЖУ закликає своїх членів вийти на акцію солідарності з колегами з ТВі

Національна спілка журналістів України звертається до своїх членів у Києві та регіонах взяти участь у мирних громадянських акціях на підтримку телеканалу ТВі. Місце проведення - Михайлівська площа у Києві, та центральні майдани великих міст. Час -12.00 у суботу, 8 вересня.

Масові відключення телеканалу ТВі з кабельних мереж міст України є свідченням неправового переслідування телеканалу, новини якого незалежні експерти (зокрема - Академія української преси) називають найбільш збалансованими.

- Ми, журналісти, не є політиками, - наголошує перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. - Але свідоме ігнорування владою критичної ситуації зі свободою слова штовхає журналістів виходити на площі, на мітинги.

НСЖУ звертається до журналістів України із закликом проявити солідарність з колегами ТВі та взяти участь у громадянських - неполітичних (без жодних політичних прапорів) - акціях.

Солідарність журналістів - це єдиний інструмент захисту права на свободу слова.

Прес-служба НСЖУ".

Одначе на дніпропетровській акції не було помічено жодного з представників керівних органів місцевого осередку Спілки. Можливо, хтось з трьох десятків членів правління чи секретаріату прийшов на захід, але за якихось обставин не був ідентифікований чи, через свою скромну участь, не потрапив в поле зору? Чи було прийняте консолідоване рішення про ігнорування заходу, тоді на чому воно грунтується?

З такими питаннями я звернувся електронкою до обласної організації НСЖУ. За день повторив звернення, вказавши, що відповідь мені потрібна для подальшої публікації. При цьому зауважив, що мовчання теж сприйматиметься відповіддю. В результаті так і не дочекався жодної реакції, що й констатую.

Може, дніпропетровське керівництво Спілки розцінило актом журналістської солідарності й неабиякої громадянської мужності електронну розсилку по своїх каналах зв'язку звернення НСЖУ, а самим відрядитися на публічний захід чи когось делегувати - то, подумали, вже занадто?

А даремно, бо на місці, приміром, мали б нагоду поспілкуватися з міліцаями у формі та в цивільному, які перешкоджали проведенню мирної акції, зокрема роз'яснити їм недоречність виставлених перед громадянами заградзагонів з молодиків специфічної зовнішності.

На вигляд "добрі молодці" були всі як один - викапані бандюковичі з неповною шкільною освітою, що скаженими псами дивилися на учасників заходу, які тримали в руках плакати на захист свободи слова. В очах співробітників у цивільному вгадувалося звірине бажання кинутися на людей та загризти їх за найпершою ж командою "фас"!

До речі, на сайті ДОО НСЖУ про згадану акцію - ані слова.

А от як там висвітлили Всесвітній газетний конгрес і форум редакторів, що відбувся у Києві:


"З 3-го по 5 вересня у Києві проходив 64-й Всесвітній газетний конгрес та 19-й Всесвітній форум головних редакторів, участь у якому взяли близько 700 представників мас-медіа та понад 30 доповідачів із 89 країн світу.

Відкривали конгрес Президент України Віктор Янукович, президент Всесвітньої асоціації видавцiв газет i новин (WAN-IFRA) Джейкоб Метью (Jacob Mathew), вiце-президент Української асоцiацiї видавцiв перiодичної преси, президент групи компанiй United Media Holding (UMH Group) Борис Ложкiн. 

В.Янукович та Дж.Метью поставили пiдписи на чотирьох конвертах i погасили штемпелем поштову марку, на якій зображено символiку Всесвiтнього газетного конгресу. Погашену марку буде вiдправлено на збереження до музею "Укрпошти" та в архiв WAN-IFRA.

На церемонiї вiдкриття конгресу вручили мiжнародну премiю у сферi журналiстики "Золоте перо свободи" за 2012 рiк мексиканськiй письменницi та журналiстцi Анабель Ернандес за розслiдування про корупцiю та зловживання владою в Мексицi.

Виконавчий директор WAN-IFRA Ларі Кілман презентував результати річного дослідження світових трендів у сфері преси світова асоціація газет та видавців новин (WAN-IFRA). Він наголосив, що більш як половина дорослого населення світу читає газети: понад 2.5 мільярди у друкованій версії та більш як 600 мільйонів у цифровому форматі.

Оцінюючи загальні результати Всесвітнього газетного конгресу у Києві, засновник Інституту медіа-стратегій, австрійський експерт Дітмар Шантін висловив захоплення його організацією. Він упевнений, що проведення форуму дасть змогу вітчизняній медіа-індустрії стати більш креативною. "Українському ринку потрібно бути готовим до змін і більше експериментувати", - резюмував експерт."

Про резонансну на весь світ акцію протесту проти цензури і згортання демократії своїх же колег - знаних у всій Україні  журналістів провідних ЗМІ, що зберігають статус незалежних від Банкової - анічичирк.  «Все хорошо, прекрасная Мркиза, все хорошо, все хорошо!». Ну хіба не скотство?

Так з ким обласна організація НСЖУ зараз солідаризується - з колегами чи владою? І кого має своїм завданням захищати: журналістів від влади чи владу від журналістів? А в Києві, що думають з цього приводу? Який осередок в Дніпропетровську їм потрібен? Такий як є чи такий, яким він має бути? Чи Олегу Наливайку по цимбалах?

Янукович Віктор Федорович. Скільки горя і страждань для України вміщують в собі це прізвище, ім'я, по-батькові. Скільки зла воно принесло, скільки лиха натворило.  І це ще не межа, бо воно ж продовжує правити, а значить і  знущатися над бідною Україною, піддаючи її нестерпним тортурам. Вочевидь, хоче закатувати до смерті.

Від  «двічі несудимого» так і тхне зеківщиною, українофобією, тиранією, олігофренією та ще чортзна якими нечистотами,  а журнализи з команди його прес-обслуги самі  залюбки нюхають та ще й тиражують сморід.  Воно  душить свободу слова, а садисти-енкаведисти від журналістики, як можуть, допомагають. Бузувіри.

Такі не лише не протестують проти повернення в Україну 1937 року, що ми зараз і спостерігаємо, а навпаки - всіляко і запопадливо сприяють відродженню сталінізму та навіть нагороджують за це один одного медальками. А це вже злочин не тільки проти професії - це злочин проти України й українців, людства і людяності.

 

Читай також:

Дніпропетровська філія НСЖУ нагородила золотою медаллю української журналістики ката свободи слова

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 020
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 191
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 088
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 645
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 947
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 554
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду