Юрій Стець прикидається чи насправді такий? Післямова до чату на "Телекритиці"

Юрій Стець прикидається чи насправді такий? Післямова до чату на "Телекритиці"

На чаті в "Телекритиці" намагаючись зробити ідіота з автора запитання, генпродюсер 5 каналу Юрій Стець сам поводився як придурок.
Юрій Стець прикидається чи насправді такий? Післямова до чату на "Телекритиці"
5 Вер 2012
0
2402

На чат-конференцію "Детектор медіа" з генпродюсером глибоко шанованого мною 5 каналу Юрієм Стецем я поставив два запитання:

1. - Скільки коштує «комуністична джинса» від Петра Симоненка, Спиридона Кілінкарова, Адама Мартинюка, Петра Цибенка та інших діячів КПУ - цієї сатанинської, антиукраїнської й антилюдської, злодійської партії, яку зараз 5-й канал безбожно піарить у вигляді замовних передач з циклу «Актуальні інтерв'ю», «Історія в кабінетах», а також трансляцій наживо: останнього партійного (виборчого) з'їзду КПУ, прес-конференцій (Симоненка, Кілінкарова, Мартинюка), розлогих цитат комуністичних діячів в рубриці «Пряма мова»? Як це поєднується з носінням вами вишиванки і патріотичною лінією каналу?


2. - Наскільки я в курсі, згідно з телевізійним законодавством, яке регулює рекламу, гучність рекламних роликів має йти на гучності поточних телевізійних програм, щоби вони не були ані тихішими, ані гучнішими від передач, між якими чи в яких вони розміщені. Так от, регіональна реклама автівок марки BYD, яка йде під вивіскою ваших рекламних партнерів у Дніпропетровську - «Арт-стайл» - удвічі чи втричі гучніша за інші реклами. Під час цього ролику треба терміново хапати пульт і вимикати звук, інакше можна втратити слух. Отже, глядачі повинні бути завжди напоготові. І не дай Боже втратити пильність. Коли закінчиться цей терор дніпропетровських глядачів? За що нам таке «щастя»? Пожалійте наші вуха й нерви! Приведіть свою діяльність у відповідність до телевізійного законодавства.

Ось які відповіді я отримав:

1. - Моє ставлення до КПУ десь приблизно таке саме. Я вважаю їх конченими ублюдками, які знищували мій народ, мою державу. Це що стосується моєї позиції. Якщо ви говорите про 5 канал, то визначтеся для себе. Можливість будь-якій політичній силі озвучувати свою точку зору - це ознаки демократії? А втручатися в редакційну політику й забороняти журналістам запрошувати на ефіри представників певної політичної сили - правильно? Тепер деталі. Програма «Актуальне інтерв'ю» на 5-му каналі немає. Щодо програми Лариси Губіної «Історія в кабінетах», чи правильно просто «В кабінетах», зазначу наступне: гостями цієї програми були Кравчук, Чорновіл, посол Грузії, Литвин та інші політики, в тому числі і представники КПУ. З Губіною не спілкувався місяці три. Коли побачу, скажу, що вона красива жінка, нав'язувати їй теми й гостей не буду. Про інші програми те саме...

Своїм запитанням я і не думав піддавати сумнівав можливість будь-якої політичної сили озвучувати свою точку зору. Позаяк не оспорював право комуністів бути представленими в гостро дискусійних, плюралістичних політичних ток-шоу на зразок "Час. Підсумки дня" з ведучими Святославом Цеголком, Сергієм Дорофєєвим і Романом Чайкою та наявністю в студії жорстких й принципових опонентів КПУ з числа націонал-ліберальної чи націоналістичної опозиції.

Не мав на меті втручатися і в "святая святих" - редакційну політику каналу. Хіба що хотів, аби вона відповідала стандартам журналістики протягом всього ефіру, без перерв на "джинсу".

Я питав не про ті випадки, коли журналісти 5 каналу запрошують комуністів, а про ті, коли комуністи запрошують журналістів і про ціну таких запрошень: в кабінети, на інтерв'ю, на прес-конференції і з'їзди з забезпеченням прямих трансляцій.

Тож запитання залишається відкритим: скільки коштує такий безбожний піар "кончених ублюдків" на 5-ому? Чи все це робиться безкоштовно? Тоді за що така люб'язність до червоних вождів, які, за визнанням самого Стеця, знищують український народ і державу?

Але найбільш несподіваною і найкумеднішою стала відповідь Юрія Стеця на друге запитання:

2. - Це питання мені нагадує історію мого діалогу з депутатом ПР Болдирєвим. Він вимагав від мене, щоб я визнав, що під час Помаранчевої революції на 5-му каналі під трансляцію з Майдану підкладали звук флейти. Ніби таким чином ми зомбували народ. Це те саме.

Спеціально для народного депутата України, голови Комітету ВР з питань свободи слова, генпродюсера 5 каналу Юрія Стеця нагадую пункт закону про рекламу, якого він, судячи з відповіді, не знає:

"Стаття 8. Загальні вимоги до реклами. 6. Гучність звуку реклами, що транслюється по телебаченню і радіо, не повинна перевищувати гучність звуку поточної програми, передачі.". http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/270/96-%D0%B2%D1%80

Причому тут Болдирєв?! В законі про цього придурковатого українофоба нічого немає. Натомість, там є чіткий пункт про гучність рекламних роликів. Намагаючись зробити ідіота з автора запитання, Стець зробив ідіотом себе. Бо виходить, що він не в курсі телевізійного законодавства.

Коли його запитали про конкретне порушення на регіональних частотах 5 каналу в Дніпропетровську він, немов обкурений, поніс якусь маячню про Болдирєва та його флейту. Я ж до Стеця як до нормального. А він про що?

Замість того, аби звернути увагу на проблему і вирішити її на благо відданих глядачів 5 каналу з часів Помаранчевої революції, щоби ті не здригалися кожного разу з переляку від вибухової гучності згаданої реклами, Юрій Стець продемонстрував кричуще невігластво і навів абсолютно недоречні, цілковито абсурдні й вкрай образливі аналогії. "Нємножко по-дєбільному вийшло". А шкода...

Відповідаючи на питання іншого відвідувача чат-конференції "Юрію, і все ж - чому під час реклами на каналах підвищують звук?", Стець сказав, що на 5-му каналі цього немає і порадив в час, коли показують рекламу, "вимкнути телевізор, посміхнутися дружині, поцілувати дітей, зателефонувати батькам і не переймайтися дурнею".

Щодо "на 5-ому цього нема", то, по-перше, "спасибі" генпродюсеру за черговий щиросердний плювок в обличчя тих дніпропетровських глядачів, які кожного дня потерпають від такої реклами на регіональних частотах всеукраїнського мовника.

А по-друге, чому глядачі повинні цілувати своїх дітей і дружин чи телефонувати батькам лише під час реклами? Як на мене, то цьому потрібно приділяти значно більше часу, ніж триває рекламний блок. Та й чи справедливо прив'язувати їх цим дійством саме до реклами?

А може краще було б перестати займатися дурнею самому Стецю і таки перейнятися телевізійними проблемами свого каналу, усунувши наявні негаразди?

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 019
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 190
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 088
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 645
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 947
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 553
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду