Ізраїльський доктор програв українському журналісту вже четвертий суд поспіль

Ізраїльський доктор програв українському журналісту вже четвертий суд поспіль

Четверту судову перемогу над доктором з Натанії Димитрієм Петруніним, який в Києві має філіал власної клініки, що займається немедикаментозним лікуванням цукрового діабету ІІ типу, я здобув в Апеляційному суді м. Києва. Не маючи здоров'я і
Ізраїльський доктор програв українському журналісту вже четвертий суд поспіль
25 Черв 2012
0
2944

Четверту судову перемогу над доктором з Натанії Димитрієм Петруніним, який в Києві має філіал власної клініки, що займається немедикаментозним лікуванням цукрового діабету ІІ типу, я здобув в Апеляційному суді м. Києва. Не маючи здоров'я і коштів бути присутнім на суді особисто, надіслав заперечення поштою (як це було і з трьома попередніми судовими процесами).  
 
Заперечення
 
на апеляційну скаргу представника Петруніна Димитрія Георгійовича - Пащенка Андрія Олександровича на рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 14.11.2011  в цивільній справі № 2-5825/2011 «Про захист честі, гідності та ділової репутації».
 
Оцінивши всі зібрані по справі докази в їх сукупності, керуючись ст. 277 ЦК України, ст. ст. 10, 60, 169, 209, 212, 213, 214, 215 ЦПК України, Шевченківський райсуд в м. Києві відмовив Петруніну Д.Г. в задоволенні позову.
 
За захистом своєї честі, гідності та ділової репутації від мене, громадянина України, громадянин Ізраїлю Д.Г. Петрунін звертався до Шевченківського райсуду двічі і обидва рази програв. Відстояв я свою правоту і в апеляційному суді міста Києва за першим позовом доктора. І от тепер надаю заперечення на його другу апеляційну скаргу.

За довідкою МСЕК, мені, інваліду ІІІ групи через інсулінозалежний цукровий діабет І типу, протипоказані стреси. Завдяки доктору Петруніну маю постійні додаткові стресові навантаження на хворий організм протягом останніх двох років. Так ескулап «лікує» мене за розміщену мною замітку на Інтернет-сайті «Народна правда», в якій я критично реагував на його рекламний банер, що сповіщав про ПЕРЕМОГУ над цукровим діабетом.
 
Після виходу публікації доктор Петрунін уточнив свою рекламу, а саме - на новому банері вже йшлося про перемогу над діабетом виключно другого типу. Про лікування саме цього типу інформує сайт клініки доктора Петруніна. В тому числі і про таку невідповідність реклами реальному стану речей йшлося в моєму дописі. Одначе, незважаючи на здійснену рекламодавцем корекцію, він продовжує подавати позови на мене, ображений лише самим фактом негативних оціночних суджень про свою рекламу.  
 
Зокрема, в апеляційній скарзі доктора Петруніна йдеться:
 
«Перед тим як писати подібні тези, логічним для співвідповідача було б звернутися до клініки лікаря Петруніна та на особистому прикладу переконатися в дієвості методу лікування та професійних якостях лікаря і вже потім робити певні висновки та оприлюднювати їх в мережі Інтернет для доступу необмеженого кола користувачів.
 
Лікар Петрунін Д.Г. з 2004 року по теперішній час пролікував більше 20 хворих цукровим діабетом І типу, а з них 4-х на території України. Якщо б співвідповідач мав бажання пройти курс лікування або отримати відповіді на свої запитання щодо її діяльності безпосередньо від позивача він міг би зв'язатися з клінікою лікаря Петруніна Д.Г засобами Інтернету або зателефонувавши замість того, щоб видавати неповні та необдумані письмові висновки.
»
 
По-перше. Лікар Петрунін апелює до логіки. Де ж логіка в його діях, коли після моєї публікації він виправив свою рекламу, в якій вже не йшлося про перемогу над діабетом взагалі, а лише ІІ його типу , але позов з суду так і не забрав.
 
По-друге. Якщо скорегований банер проголошує про перемогу над ІІ типом діабету і про лікування виключно цього типу діабету сповіщає сайт клініки доктора Петруніна, то за якою логікою, я - хворий І типом (незрівнянно гострішим і складнішим, ніж ІІ тип), мав би звертатися до його лікувального закладу?
 
По-третє. В апеляційній скарзі доктор пише, що пролікував «аж» (!) два десятки людей, хворих на діабет І типу і з них лише 4 - на території України. То яка ж це «перемога» над діабетом, якщо в світі кількість діабетиків складає близько 300 млн., а в Україні - біля 2 млн.! Доктор Петрунін пропонує мені стати 5-м успішно вилікуваним в Україні? Причому пише про це як про доконаний факт, який не залишає сумнівів в результаті курсу лікування. І це при тому, що навіть хворі на другий тип діабету проходять в його клініці ретельний відбір: залишаються лише ті з них, котрі мають реальний шанс на одужання, про що сповіщає сайт клініки:
 
"ПАЦИЕНТЫ, ОБРАЩАЮЩИЕСЯ К Д-РУ ПЕТРУНИНУ Д.Г., ПРОХОДЯТ СТРОГИЙ ОТБОР И НА ЛЕЧЕНИЕ ПРИНИМАЮТСЯ ТОЛЬКО БОЛЬНЫЕ САХАРНЫМ ДИАБЕТОМ ВТОРОГО ТИПА, КОТОРЫЕ ИМЕЮТ РЕАЛЬНЫЙ ШАНС НА УСПЕХ."
 
Як це в'яжеться з декларованою доктором  перемогою над діабетом? Якщо вона є, то має розповсюджуватися на всіх і бути доступною всім. Тільки тоді можна проголошувати в рекламі, що Петруніним вироблено незнане досі «ноу-хау», чудодійна панацея від хвороби. Як бачимо з сайту клініки Петруніна, ця перемога не гарантована навіть хворим на діабет ІІ типу, то що вже казати про тих, хто страждає від І типу?
      
По-четверте. Дозволю нагадати дипломованому лікарю-новатору медичні істини, ази, без знання яких неможливо говорити про якусь медичну освіту взагалі. Процитую «Настольную книгу диабетика», авторами якої є лікар-ендокринолог Х. Астамірова та вчений-фізик і письменник,  діабетик з великим стажем М. Ахманов (Михаил Сергеевич Нахмансон):
 
«Диабет - пока что неизлечимая болезнь, и, чтобы жить с ней, надо знать, как жить... Знание, дорогой читатель, в данном случае - ваше серебро, а золото - это ваша жизнь... Знания и умения совершенно необходимы диабетику и, овладев ими, можно не просто выжить, но практически жить нормально. Или почти нормально - не забывайте, ведь вы все-таки больны, и больны неизлечимо». (Настольная книга диабетика - М. Эксмо, 2007, с 3).
 
Не знаю, як для доктора, а для журналіста, хворого на діабет - це джерело. Не послався на нього в тексті статті? А що б від того змінилося? Діабет став би виліковним? У своїй статті я констатував суть проблеми, яка в мені ж і сидить у вигляді невиліковної хвороби.
 
Чи доктор береться спростувати це твердження разом із джерелом, гарантуючи мені повне одужання? На яких підставах? Тим більше, використовувати нічим не підкріплені заяви як аргумент в судовому процесі.
 
Цьогорік я лікувався в ендокринологічному відділенні 9-ої дніпропетровської міської лікарні. Моїм лікарем був Вадим Миколайович Бурчак, автор книги «Курс самозахисту від цукрового діабету І типу». Зверніть увагу на назву, яку медик-професіонал, котрий сам хворий (!) на діабет І типу, дав своїй роботі. В ній йдеться про САМОЗАХИСТ, і аж ніяк не про якусь міфічну перемогу, здобуту над хворобою невідомо в яких битвах і на яких полях.
 
Так от, поважний представник офіційної медицини в главі «Что такое хорошо и что такое плохо?» на с. 39 акцентує:
 
«Сахарный диабет І типа - болезнь, которая будет с вами всегда. Еще ни один человек на земле не смог излечиться от этого заболевания. Тому, кто первым сможет это сделать, гарантирована Нобелевская премия. Пока что никто не смог ее получить за излечение от сахарного диабета. И не лечится диабет первого типа отварами загнись-травы или бессмертника однолетнего!»  
/Курс самозахисту від цукрового діабету І типу: Науково-популярне видання. - К.: ЗАТ «Віпол», 2006. - 120 с. - Рос. мовою./
До речі, рецензентом видання виступив кандидат медичних наук, доцент кафедри ендокринології НМУ ім. О.О. Богомольця Г.П. Михальчишин.
 
Таке враження, що наведений уривок з книги - якраз про медичних «феноменів» на зразок доктора Петруніна, який за станом на сьогодні так і ходить без Нобелівської премії за винайдення способів лікування діабету.  
 
І ще одна цитата з книги «Диабет для «чайников», автор Алан Л. Рубін, д-р медичних наук, 2-е видання, переклад з англійської -: ООО «И.Д. Вільямс», 2006. - 496 с.. На 450-ій сторінці читаємо таке застереження:
 
«Всегда помните: на сегодняшний день не существует способа избавиться от диабета. Книга или организация, предлагающая вам простое средство «полного излечения», мягко говоря, лукавит».
І в тій же книзі на с. 449:
 
«Ложных и «чудесных средств» и «панацей» существует бессчетное количество. Некоторые из них не только бесполезны, но могут и навредить. Вы должны понимать, что коль существует актуальная проблема (в данном случае - диабет), всегда найдутся мошенники, стремящиеся на ней нажиться».
 
Як влучно і точно сказано.
 
/кінець цитати з тексту Заперечення/
 
В той же час головний редактор "Української правди" Олена Притула продовжує всіляко потурати доктору Петруніну й піарити його клініку на сторінках "УП", розміщуючи на правах реклами дописи ізраїльського ескулапа, в яких той лякає хворих цукровим діабетом ІІ типу різними фатальними наслідками, аж до смерті, якщо ті не припинять інсулінотерапію. Для того ж, аби зіскочити з інсулінової "голки", вони мають звертатися до клініки "ім. Петруніна".
 
Звертаю увагу: смертю доктор лякає ВСІХ, а лікує тільки обраних. Тобто всім іншим, хто не пройшов ретельний відбір в його клініці, лишається жити з думкою про смерть від інсуліну все подальше життя. Це ще одне питання про моральні якості і медичну етику лікаря з Натанії.
 
Але повернімося до головреда "Української правди". Мало того, що Притула на жодне з судових засідань не з'явилася та своїх представників не направила, а вона ж у справі, як і я, є співвідповідачем, так ще й до судів виконала всі вимоги Петруніна і навіть більше. На те, що відповідач Мазур захистився від безпідставних нападок вже в чотирьох судах, Притулі начхати. Вона рекламує доктора, який, як виявилося, здатний подавати позов на невиліковно хворих лише за  критичний відгук на свою рекламу. Невже разом з рекламною площею на УП ізраїльський доктор викупив у Притули і її совість?
 
Читай також:
 
"Українська правда" перетворилася на "Ізраїльську брехню"?
За скільки "срібляників" доктор з Натанії Димитрій Петрунін "домовився" з Оленою Притулою? ...

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 020
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 191
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 088
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 645
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 947
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 553
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду