Безпардонна реклама на 5-ому

Безпардонна реклама на 5-ому

На жаль, такі випадки - хронічна хвороба 5-го. Варто з'явитися в Дніпропетровську рекламним партнерам каналу, як в ефірі каналу починають траплятися рекламні несподіванки. Ролики місцевого виробництва можуть зринути будь-де і будь-коли.
Безпардонна реклама на 5-ому
2 Черв 2012
0
2604

Дивлюся  у середу, 30 травня, вечірню програму «Час. Підсумки» з Романом Чайкою та Сергієм Дорофєєвим, присвячену суду в Броварах над Віталієм Запорожцем, що застрелив деспотичного міліціонера, який тероризував жителів села Семиполки. Принаймні, про зухвале свавілля і жорстокість правоохоронця свідчать селяни, які захищають народного месника. В студії - Микола Коханівський, Дмитро Корчинський, адвокат Михайло Ілляшев та правозахисник Едуард Багіров.

Йде надзвичайно жвавий обмін думками з приводу того, чи варто було прихильникам обвинуваченого зривати судове засідання, реагуючи на несправедливі, на їхнє переконання, дії судді. Раптово, о 20:27, емоційну дискусію на репліці Коханівського перериває не анонсована ведучими рекламна пауза. Ефір перекриває ролик кетчупу «Помідора», після якого на екрані з'являється заставка рекламно-інформаційної групи «Арт-стайл», що займається виготовленням та розміщенням реклами. Вказаний номер контактного телефону - місцевий, дніпропетровський.

Далі трансляція передачі поновлюється. Щойно студія повертається на екран, як ведучі оголошують... перерву на рекламу. Зачекайте, а за секунду до цього що було? Чи кетчуп «Помідора» на словах Коханівського слід сприймати складовою дискусії на тему судового засідання в Броварах? Цілком логічно виникають запитання щодо легітимності і доречності несподіваної появи в ефірі всеукраїнського мовника місцевої реклами.

З цим звернувся до «Арт-стайлу». Секретар адресувала мене до менеджера рекламно-інформаційної групи Сергія Ковтуна. Той, вислухавши нарікання, назвав інцидент з рекламою технічним збоєм.

На жаль, такі випадки - хронічна хвороба 5-го. Варто з'явитися в Дніпропетровську рекламним партнерам каналу, як в ефірі починають траплятися рекламні несподіванки. Ролики місцевого виробництва можуть зринути будь-де і будь-коли. І при цьому зовсім неважливо, завершена передача чи ні; оголошено рекламну паузу чи дискусія в студії ще триває.

Враховуючи свій попередній досвід з'ясування подібних питань, можу констатувати цілковиту даремність здійснених спроб. На 5 каналі починають футболити з одного відділу в інший і ні від кого не можна добитися відповіді по суті. Тож цього разу не став витрачати свої кошти на дзвінки у Київ.

Справедливості заради, маю сказати,  що одного разу пощастило поставити свої запитання генеральному продюсеру каналу, народному депутату Юрію Стецю в чаті на «Детектор медіа». В результаті з місцевого ефіру була знята розцінена мною аморальною і соціально безвідповідальною реклама МММ-2011. До речі ті, хто її поставив (а це були інші партнери), потім висловлювали мені претензії і звинувачення щодо того, як їх за це «нагнули».

Оскільки вільного доступу до Стеця не маю, то єдине, на що можу розраховувати, так це на те, що він прочитає замітку. В будь-якому разі я б краще послухав Коханівського, ніж яку-небудь рекламу. Або пускайте її на Володимирові Олійникові чи Олені Бондаренко - теж не заперечуватиму. Бо ті задовбали так, що далі нікуди, гірше будь-якої найнабридливішої реклами.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 018
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 190
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 087
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 644
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 947
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 553
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду