Бал кандитатів з книжкою, казкою, колядкою і рейтингом

Бал кандитатів з книжкою, казкою, колядкою і рейтингом

Сподіваюся, що подібний проект  з’явиться на нашому ТБ…  2010-го вже не встигнуть, то може 2015 року?  У 2020-му – так однозначно!!! Але герої вже будуть зовсім інші…                
Бал кандитатів  з книжкою, казкою, колядкою і рейтингом
Бал кандитатів  з книжкою, казкою, колядкою і рейтингом
12 Груд 2009
0
2743


Сподіваюся, що подібний проект

 з’явиться на нашому ТБ… 

2010-го вже не встигнуть,

то може 2015 року?

 У 2020-му – так однозначно!!!

Але герої вже будуть зовсім інші…

 

                                                

 

Марнославці й марнотратці! А як ще можна охарактеризувати кандидатів в президенти, які так бездарно   розтринькують агітаційні мільйони?… А я мрію, щоб наше телебачення надало  їм можливість  залишити по собі висококультурну справу…  Зауважте, за їхні ж гроші!!!

 

 

         Місцем TV-зустрічі кандидатів в президенти  пропоную обрати не звичні для них телевізійні студії, а, до прикладу,  середньовічний замок на Тернопільщині, або маєток Галаганів на Чернігівщині, або палац князів Голіциних у Тростянці, або єдиний  повністю збережений архітектурний комплекс  колись висококультурної  Качанівки – родинного гнізда меценатів Тарновських, або ще ближче, Білу Церкву, резиденцію графів Браницьких, або  Житомирщину, маєток Ганських, де мешкав Оноре де Бальзак – “юноша 50-ти лет” , як зазначено в архівних документах, який“по материнскому благословению обвенчался с вдовствующей графиней Эвелиной Ганской”

Ось уявімо, всі кандидати зі своїми родинами дружньо залишають столицю, їдуть назустріч  з історією, в шляхетські садиби. А ті  тим часом оживають -  (яка красива телевізійна картинка!!!!!! )) – чепуряться (за рахунок телевізійників та кандидатів!!!!)) й благородна місія реклами внутрішньо українських туристичних маршрутів - виконується!!!!!

До причепуреної бальної зали входять кандидати з дружинами, дітьми й онуками. Дрес-код для дорослих чітко означений: або  національні строї, або для чоловіків - фрак чи смокінг з метеликом, для -  жінок, звісна річ,  “сукня до підлоги” . Як хочеться побачити дружину Януковича в бальній сукні (СМАЙЛИК), а то я її тільки й бачила, коли вона про «наколотые апельсины» в хутровій шапці говорила

Звичайно, або Катя Осадча, або  Таня Гончарова з  Талою Калатай розпитують, який дизайнер творив урочисті строї і чи зручно в хвостатому фраці?

Формат телезустрічі – найулюбленіший для глядачів, святковий телевогник.

 Всі дружньо всідаються за уквітчаними столиками.  В центрі зали – білосніжний інструмент. За роялем -  джаз-вумен, яку запрошували в палаци і британської королеви й шведського короля -  Неоніла Лагодюк. Не сама, а зі своїми учнями! Коли малеча  джазує – то особливий захват!!! Рейтинг забезпечений!!!

Кожен кандидат зобов’язаний прийти з КНИЖКОЮ! Однією-єдиною. Це  жорстка умова. З книжкою, про  яку він жадає розказати всій нації…

Оскільки Бал кандидатів – проект покликаний  пропагувати вічні цінності, а до таких передусім належать сімейні.  Отож, книжка - як  символ вічного пізнання й самовдосконалення, а казка – як важливий аспект виховання, бо в ній завжди перемагає Добро  - і  тому в цьому проекті без домашнього читання не обійдеться…

Дружини кандидатів мають прочитати казку. Одну на всіх. Уявіть якою казковою буде картинка!!!!  Маленькі литвинчики, морозятка, тигипнятка, яценятка й симонятко -  слухають казочку з вуст … пані Ющенко, пані  Гриценко, пані Тягнибок, пані Литвин, пані Противсіх.  Гадаю, що й найпалкішу  казкарку країни треба залучити (СМАЙЛИК)…  Головне, все динамічно змонтувати, щоб глядач не забаюкався (СМАЙЛИК)!

А ще  конкурс “Коронна страва майбутнього президента”. Як приємно дивитися, коли всією родиною готується обід!!!! ((Щойно на “5-му каналу” показали сюжет як дітлахи знаних батьків вчаться ліпити вареники. Цю зворушливу, корисну й дотепну ідею запропонувала Анжеліка Рудницька, мовляв, підтримувати треба, й народні традиції, а не тільки глямурні! Мій респект!!!))

Щодо Балу кандидатів – то на ньому мають прозвучати розповіді про сімейні реліквії, родинні легенди, генеалогічні знахідки - все те, що передається у спадок (маєтки до уваги не беруться!!!!!!!!!!!!!))

І найважливіший момент балу – “Аукціон шляхетних справ”. До прикладу, для того…

 щоб зберегти вітраж Алли Горської потрібно  100 тисяч гривень! Хто готовий взятися за справу?

Щоб полагодити дах середньовічного замку в селі такім-то - треба стільки-но…

Щоб видати гербівник шляхетних українських родів -  треба стільки-но…

Щоб реставрувати козацький прапор – стільки-но… стародруки – стільки-…

Щоб врятувати тисячолітні дерева України – треба стільки…

Щоб збудувати теплицю в державному ботанічному саду для найбільшої в Європі колекції кактусів – стільки…

 Щоб забезпечити  усі обласні бібліотеки комплектом світоглядних книжок, який обиратиме, наприклад,  Ліна Костенко – треба стільки…

Щоб повернути історичну назву місту

Дніпродзержинськ – стільки…

Щоб відправити в гастрольний тур  симфонічний оркестр з музикою, яка вперше зазвучить в Україні – стільки…

Щоб відправити  дитячий колектив на конкурс за кордон – треба стільки …

Щоб  провести в Києві конкурс юних піаністів ім. Волдимира Горовиця  – треба стільки…

 конкурс скрипалів ім. Давида Ойстраха в Одесі – стільки… Хто береться?

Хто з кандидатів в президенти готовий на себе взяти фінансову відповідальність за проведення Всеукраїнського телевізійного інтерактивного конкурсу на  найкращий текст гімну України (бо той, що ми зараз маємо, з позиції символізму - чорно-магічно-занепадницький))),

А хто готовий фінансувати музичний телевізійний конкурс шкільних хітів (( щоб 1-шого  Вересня у всіх українських школах звучала не тільки російська“Сестренка Наташка тепер первоклашка”)). Ці телепроекти мають вразити глядачів креативом, тому сума знадобиться чималенька…

Уявіть, кандидат може так ніколи  і не  стати президентом, але для української культури  він назавжди залишиться  меценатом, який створив всеукраїнську пісню для багатьох поколінь!!!!   

 

Під час музичних пауз кандидати, за бажанням, можуть заспівати як Яценюк про зайців або дуетом з дружиною, чи затанцювати як Обама на американському телешоу, або організувати групу музичної підтримки. Уявіть, скільки б захвату було - коли англійський  зять Карр за свою тещу рок забацав!!!!!!!!

А оскільки цього разу президентські вибори випали на новорічні свята – звичайно всі дружньо мали б заколядувати.

Уявляю собі цей всеукраїнський запал, коли затягне колядку Янукович з дружиною, а його підхопить за допомогою прямого включення з Площі Ринок – різдвяний Львів, а підготовлені шахтарі в касках заспівають разом з  багатодітною родиною Ющенків – “Рай-Рай-Рай розвився, Христос народився!!!”

Отак, загальноукраїнською колядкою й завершиться Бал кандидатів.

Головний лозунг дійства - жодного слова про політику!!! 

Політика -  вона роз’єднує, а Культура – об’єднує!!!!

 

 

 

P.S: Насправді, не варто чекати 2020-го року  і приурочувати президентській гонитві,  цей проект стане можливим, тільки-но в країні з’явиться клас благородних політиків!

 

 

 

11 грудня 2009 року                                      Леся Сакада, яка любить вигадувати “неможливі проекти”

 

Иллюстрация Александра Ройтбурда

Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 016
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 186
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 641
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 944
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 550
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду