Хто проти Стуса? Або чому боротьба за Україну триває?

Хто проти Стуса? Або чому боротьба за Україну триває?

Хто проти Стуса? Або чому боротьба за Україну триває?
Хто проти Стуса? Або чому боротьба за Україну триває?
20 Лист 2009
0
3112

  Прикра традиція, погодьтесь: потрібно спочатку померти для того, щоб тільки потім стати Героєм України.      Так сталося з Василем Стусом, В''ячеславом Чорноволом. Так ще не сталося з Валерієм Марченко(сподіваюсь колись він отримає своє заслужене хоч і посмертне звання Героя України. Бо боровся за її незалежність). Як багато людей в Україні знають, що Стус і Чорновіл отримали звання героїв посмертно. А як багато знають про те, хто такий Валерій Марченко? А тим часом він як один з найкращих - справжній! Я маю на увазі патріот і журналіст. Він був тим, хто не боявся і передав інформацію на радіо «Свобода» про те, що відбувалося в країні «совєтов». І  НКВД із радістю відправили його у заслання, якого він не пережив.

     Хтось перемикне канал, хтось вважатиме - не актуально. А ми переконані - актуально як ніколи. Саме в день 20-ої річниці перепоховання праху Василя Стуса, в ефірі Національної телекомпанії України - «Василь Стус. Хресна дорога або боротьба за Україну триває».

     За що віддавали життя, здоров''я? За що боролися ті, хто виривав з горла ворогів НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, ВОЛЮ, СВОБОДУ?! Чи не марними були їхні зусилля? Бо ще не завершена ця боротьба, ще бореться Україна за свою самостійність, національну гідність. Та чи є сьогодні ті, хто готові віддати хоч щось за цю боротьбу? (переглянути програму можна на сайті znajdemovihid.com.ua)

     Чи можна уявити, що у незалежній Україні будуть протестувати проти присвоєння Донецькому університету ймення Василя Стуса чи «бритоголові» рубатимуть стародавні дуби у сквері імені  Василя Стуса, розчищаючи місця для чергових хмарочосів, а мешканцям, котрі протестували, обіцятимуть «відпиляти голови»? Чи можна уявити, що на нечисленних заходах, присвячених вшануванню великого імені, не буде жодного чиновника з числа тих, хто «горланить»  про патріотизм? Чи можна уявити? Не потрібно уявляти. Тому що все це - реальність.

     Програма «Знайдемо вихід» вже започаткувала цикл програм - «Великі імена України», в якій розпочали вже розповідь про Валерія Марченко, потім Василя Стуса, сьогодні ж - про В''ячеслава Чорновола (надсилайте Ваші пропозиції на znajdemovihid.com.ua).

     Канали працюють зі «справжньою» культурою та патріотизмом за залишковим принципом. У програми «Знайдемо вихід» принцип інший - ми робимо те, чого не роблять інші . Тому що свято віримо, що це - наша країна. І наші герої. Слава Україні.

З повагою Наталія Розинська.



Зліва направо:

Володимир Бойко журналіст Національного радіо України

Наталія Розинська журналіст, ведуча Національної телекомпанії України

Василь Пронюк  – Герой України

 

 

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 014
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 184
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 640
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 943
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 549
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду