Журналіст чи громадянин? Або наше кришталеве серце

Журналіст чи громадянин? Або наше кришталеве серце

У програми "Знайдемо вихід" багато однодумців. Кожен громадянин - свідомий, шукає вихід з того антисоціального становища тотально по всім питанням життя соціуму, тобто суспільства. Врешті, кожен різними шляхами приходить до висновку - 
Журналіст чи громадянин? Або наше кришталеве серце
Журналіст чи громадянин? Або наше кришталеве серце
18 Лист 2009
0
3975

У програми "Знайдемо вихід" багато однодумців. Кожен громадянин - свідомий, шукає вихід з того антисоціального становища тотально по всім питанням життя соціуму, тобто суспільства. Врешті, кожен різними шляхами приходить до висновку - вихід шукати потрібно - разом.



 Наша команда однодумців наполегливо і цілеспрямовано шукає вихід. І щодня, щомісяця до нас приєднується усе більше людей з активною незламною громадянською позицією.

Серед усіх нагород і відзнак які отримала я і наша  команда - найдорожче - кришталеве серце.


Це не просто символ врятованих  життів. Маленькі українці з вадами серця з різних куточків України (переважно далекі села) отримали інформацію про єдиний в Україні кардіохірургічний центр, де і змогли отримати безоплатні операції. Тобто ми - разом врятували цих дітей. Я переконана, що сьогодні нашій країні вже замало просто журналістів, котрі кажуть правду чи об''єктивно доносять інформацію(хоча таких все менше). Цього вже замало! Нам потрібні спершу громадяни і вже потім журналісти.


Саме за активну і принципову громадянську позиції , команді вручили диплом від "Всеукраїнської ліги захисту екологічних прав громадян". Екологічні теми не вичерпні , порушень екологічних прав ще більше. А про право на екологічні права знають і відстоюють - лише одиниці. Та це і є НАША спільна справа. Зробити так, щоб кожен громадянин приєднався до боротьби за власні права.

Боротися за права трудящих - природна позиція профспілок. Особливо "Незалежних профспілок України". Можна розповісти безліч прикладів,  як не сумно близького минулого. ВВС розповідає одну інформацію, а в Україні, наче нічого і не відбувається. Проте, у профспілках  завжди є надійні і чесні люди. Вони і допомагають розповідати правду. А захист прав людей, у котрих немає більше нічого, окрім власної праці іїї плодів це - принципова позиція програми "Знайдемо вихід". На щасття така позиція була справедливо оцінена.


Михайло Волинець - народний депутат України та лідер "Незалежних профспілок України" вручив відзнаку за активну позицію у захисті прав людей праці.


Особливо приємно, Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі вручила диплом за послідовність у роботі спрямованій на покращення стану суспільної моралі.

Пригадую, коли у вільний час ( відпустка) не полетіла на відпочинок, а поїхала у затоплені регіони у літку 2008. Найменше думала про те , що скажуть чи подумають чиновники. Але відверто, є просто чиновники, а є люди у високих кріслах. І від того людьми бути не перестають. Хоча це випаді рідкісні, проте, все ще трапляються . Особливо приємно було отримати медаль за вагомий внесок у висвітлення діяльності МНС від міністра. До того ж , вручила відзнаку - наша колега - журналіст - нині прес-секретар міністра пані Руслана Ковальчук.


Мережа людей , що живуть з ВІЛ -СНІД  нараховує в України близько 500-от тисяч людей. Хоча МОЗ наполегливо запевняє - не більше 150-ти. Але скільки б їх не було наша рука співпраці  завжди протягнута на зустріч цим людям. Дмитро Шерембей - лідер цієї організації вручив почесну грамоту, де були написані найдорожчі для кожного,я сподіваюся, журналіста слова: " За мужність говорити правду"...


Спільна перемога "Асамблеї інвалідів України, Національної телекомпанії та програми "Знайдемо вихід" - сурдопереклад кожного випуску програми. Тепер люди з вадами слуху будуть не тільки бачити, але й розуміти нас. Валерій Сушкевич - народний депутат, голова комітету ВР по захисту прав інвалідів і голова "Асамблеї інвалідів України" вручив нашій команді грамоту на знак подяки за нашу роботу.


Приємно , що на свято "До дня телебачення" завітали до нас і відомі політики. Кандидат у президенти Олег Тягнибок привітав колектив чудовими квітами і розвеселив правдивими історіями з життя політиків.


Увага є важливою і дає наснагу для наступного етапу роботи. А в реаліях сучасного життя журналіста і того, хто створює разом з журналістом телевізійний продукт, більше нагадує боротьбу. І ми і надалі будемо боротись за людей, за суспільство, за громадян. Найціннішу  що у нас є це листи, дзвінки і любов глядача. І всі проблеми глядачів - наші проблеми. І біль людей - наш біль. Тому що, я переконана - спочатку громадянин, а потім - журналіст. Чого і Вам бажаю. З повагою Н. Розинська.

 

 

 

 

 

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 020
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 191
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 088
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 645
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 947
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 553
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду