Журналіст чи громадянин? Або наше кришталеве серце

Журналіст чи громадянин? Або наше кришталеве серце

18 Листопада 2009
3958
18 Листопада 2009
15:26

Журналіст чи громадянин? Або наше кришталеве серце

3958
У програми "Знайдемо вихід" багато однодумців. Кожен громадянин - свідомий, шукає вихід з того антисоціального становища тотально по всім питанням життя соціуму, тобто суспільства. Врешті, кожен різними шляхами приходить до висновку - 
Журналіст чи громадянин? Або наше кришталеве серце
Журналіст чи громадянин? Або наше кришталеве серце

У програми "Знайдемо вихід" багато однодумців. Кожен громадянин - свідомий, шукає вихід з того антисоціального становища тотально по всім питанням життя соціуму, тобто суспільства. Врешті, кожен різними шляхами приходить до висновку - вихід шукати потрібно - разом.



 Наша команда однодумців наполегливо і цілеспрямовано шукає вихід. І щодня, щомісяця до нас приєднується усе більше людей з активною незламною громадянською позицією.

Серед усіх нагород і відзнак які отримала я і наша  команда - найдорожче - кришталеве серце.


Це не просто символ врятованих  життів. Маленькі українці з вадами серця з різних куточків України (переважно далекі села) отримали інформацію про єдиний в Україні кардіохірургічний центр, де і змогли отримати безоплатні операції. Тобто ми - разом врятували цих дітей. Я переконана, що сьогодні нашій країні вже замало просто журналістів, котрі кажуть правду чи об''єктивно доносять інформацію(хоча таких все менше). Цього вже замало! Нам потрібні спершу громадяни і вже потім журналісти.


Саме за активну і принципову громадянську позиції , команді вручили диплом від "Всеукраїнської ліги захисту екологічних прав громадян". Екологічні теми не вичерпні , порушень екологічних прав ще більше. А про право на екологічні права знають і відстоюють - лише одиниці. Та це і є НАША спільна справа. Зробити так, щоб кожен громадянин приєднався до боротьби за власні права.

Боротися за права трудящих - природна позиція профспілок. Особливо "Незалежних профспілок України". Можна розповісти безліч прикладів,  як не сумно близького минулого. ВВС розповідає одну інформацію, а в Україні, наче нічого і не відбувається. Проте, у профспілках  завжди є надійні і чесні люди. Вони і допомагають розповідати правду. А захист прав людей, у котрих немає більше нічого, окрім власної праці іїї плодів це - принципова позиція програми "Знайдемо вихід". На щасття така позиція була справедливо оцінена.


Михайло Волинець - народний депутат України та лідер "Незалежних профспілок України" вручив відзнаку за активну позицію у захисті прав людей праці.


Особливо приємно, Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі вручила диплом за послідовність у роботі спрямованій на покращення стану суспільної моралі.

Пригадую, коли у вільний час ( відпустка) не полетіла на відпочинок, а поїхала у затоплені регіони у літку 2008. Найменше думала про те , що скажуть чи подумають чиновники. Але відверто, є просто чиновники, а є люди у високих кріслах. І від того людьми бути не перестають. Хоча це випаді рідкісні, проте, все ще трапляються . Особливо приємно було отримати медаль за вагомий внесок у висвітлення діяльності МНС від міністра. До того ж , вручила відзнаку - наша колега - журналіст - нині прес-секретар міністра пані Руслана Ковальчук.


Мережа людей , що живуть з ВІЛ -СНІД  нараховує в України близько 500-от тисяч людей. Хоча МОЗ наполегливо запевняє - не більше 150-ти. Але скільки б їх не було наша рука співпраці  завжди протягнута на зустріч цим людям. Дмитро Шерембей - лідер цієї організації вручив почесну грамоту, де були написані найдорожчі для кожного,я сподіваюся, журналіста слова: " За мужність говорити правду"...


Спільна перемога "Асамблеї інвалідів України, Національної телекомпанії та програми "Знайдемо вихід" - сурдопереклад кожного випуску програми. Тепер люди з вадами слуху будуть не тільки бачити, але й розуміти нас. Валерій Сушкевич - народний депутат, голова комітету ВР по захисту прав інвалідів і голова "Асамблеї інвалідів України" вручив нашій команді грамоту на знак подяки за нашу роботу.


Приємно , що на свято "До дня телебачення" завітали до нас і відомі політики. Кандидат у президенти Олег Тягнибок привітав колектив чудовими квітами і розвеселив правдивими історіями з життя політиків.


Увага є важливою і дає наснагу для наступного етапу роботи. А в реаліях сучасного життя журналіста і того, хто створює разом з журналістом телевізійний продукт, більше нагадує боротьбу. І ми і надалі будемо боротись за людей, за суспільство, за громадян. Найціннішу  що у нас є це листи, дзвінки і любов глядача. І всі проблеми глядачів - наші проблеми. І біль людей - наш біль. Тому що, я переконана - спочатку громадянин, а потім - журналіст. Чого і Вам бажаю. З повагою Н. Розинська.

 

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3958
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду