Країна рейдерів. Не чекайте коли прийдуть з бітами, або чому ворон ворону око не виклює?

Країна рейдерів. Не чекайте коли прийдуть з бітами, або чому ворон ворону око не виклює?

Рейдерство в нашій країні вже справа звична. Але  звикати  не раджу. Хоча, вже і у друкованих ЗМІ, як виявилося,  є табу на тему рейдерства. Точніше, якщо журналіст приносить таку тему і докопується до  імен: а хто ж за цим стоїть, тоді це вже -
Країна рейдерів. Не чекайте коли прийдуть з бітами, або чому ворон ворону око не виклює?
14 Лист 2009
0
2463

     Рейдерство в нашій країні вже справа звична. Але  звикати  не раджу. Хоча, вже і у друкованих ЗМІ, як виявилося,  є табу на тему рейдерства. Точніше, якщо журналіст приносить таку тему і докопується до  імен: а хто ж за цим стоїть, тоді це вже - справа головних редакторів, керманичів ЗМІ. Що я маю на увазі: такі теми мають узгоджуватися з власником засобу масової інформація, тобто капіталістом. Який, мабуть, на шляху до своїх мільйонів чи мільярдів  і сам не раз "рейдерствував". Тим більше, що "на манеже одни и те же".

     Кумівські і сватовські рейдерські схеми до болю відомі. Міліціонери, прокурори, мери, губернатори, голови сільських рад і, звісно ж, судді. Бо без їхньої чесності і справедливості не обходиться жодна рейдерська схема. "Школа здоров''я" в Ужгороді -ЧЕРГОВА ЖЕРТВА рейдерів. Анатолій Царенко - директор цієї школи стверджує, що рейдери йдуть "по беспределу". Він дуже здивований, що у цій, за його словами, рейдерській схемі, задіяний заступник пркурора міста , він же за сумісництвом -  кум рейдера. Сам же рейдер  - Іван Іванович, колишній колега Царенка, колись працював на благо "Школи здоров''я". Та плани змінилися. Можливо, його життєві погляди перекрутилися після того, як він дізнався, що будинок, котрий належить " Школі здоров''я" можна продати за 7 мільйонів "зелених" купюр. Потрібно лише владнати невеличку проблему - прибрати будинок до своїх рук. От тут і знадобляться "свої" люди. А такі у пана Івана є. І не лише в прокуратурі.  От і перейшов  пан Іван на іншу сторону барикад. І у цій війні він, за словами очевидців,  використовує звичайний вже для рейдерів метод - регулярно навідується до "школи" з "бритоголовими побратимами", котрі зовсім не дружньо розмахують битами перед обличчями працівників "Школи здоров''я", а там, до речі, працюють, майже, самі жінки. Ось і звернувся Царенко (13 листопада 2009) через "Украінформ"  до журналістів, бо наш брат вже давно став останньою надією на справедливість. (Шкода лише, що нам са мим вже давно пора волати про допомогу). Та з огляду на те, що журналістів хоч було і мало, але представляли вони впливові видання, може і допоможе. Та більше надій на конкретні дії. Як показує практика, лише так і можемо захищатися. Іншого способу не залишається.


     Царенко повідомив, що зробив більше 200 звернень по допомогу . У тому числі до найвищих посадовців країни. Проте, ці волання так само як і марні дзвінки на гарячі антирейдерські телефонні лінії залишились без дієвих  відповідей.  Саме тому лідер партії "Громадський рух України" - Микола Мельниченко і запропонував  "Силовий сценарій"  -  бо іншого виходу вже не бачить (хоча про всяк випадок організував звернення до Міністра Юстиії та запити від нар.депів). Отже,  лідер "ГРУ" сказав, що виставить  своїх  офіцерів, як живий щит проти "бритоголових". Проте, офіцери захищатиму правду голими руками. Тому що - законослухняні - на  МИРНОМУ мітингу боротимуться за права громадян. А це, якраз, і  дозволяє їм зробити наша з ВАМИ КОНСТИТУЦІЯ. Для мене особисто тема рейдерсва, майже рідна.  Не раз різноманітні "не задоволені", переважно з високих кабінетів,  питали мене, чому я так безкомпромісно встаю на сторону людей.  Намагалась пояснити - марно. Бо як ситий голодного не розуміє -  так і рейдер, з його численними друзями, - громадянинові не товарин.  Тому, дорогі мої колеги, приходьте на Мельникова 42 (26 листопада о 15.30 - початок запису програми т. 482-01-77) і говоритимемо на тему  "Журналіст - остання надія на справедливість" . Переконана, що у кожного  журналіста є десятки прикладів рейдерства від заводу до квартири (як мінімум  одинокої бабусі). До речі, про квартири. Ви подумаєте що це не можливо: приміром, приходить до вас умовно, якийсь  Іван Іванович. І запевняє, що Ваша квартира належить йому. А бритоголові із битами - підтвердять. Мовляв, Ви просто про це забули. Нажаль, це реально. Тому не варто звикати до рейдерства і тим більше чекати поки ВОНИ прийдуть до НАС із бітами.  З повагою Наталія Розинська.

 

 

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 016
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 186
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 640
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 943
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 549
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду