Ми їх у двері, а вони у вікно. Або як впіймати хамелеона?

Ми їх у двері, а вони у вікно. Або як впіймати хамелеона?

Ми їх у двері, а вони у вікно. Або як впіймати хамелеона? Трансформований гральний бізнес нагадує мені таку розумну і хитру тваринку -  хамелеона, тільки з великою ненажерливою пащею. Цей монстр пристосується до будь-якого середовища. Бо дуже хо
Ми їх у двері, а вони у вікно. Або як впіймати хамелеона?
Ми їх у двері, а вони у вікно. Або як впіймати хамелеона?
13 Лист 2009
0
3390

Ми їх у двері, а вони у вікно. Або як впіймати хамелеона?


Трансформований гральний бізнес нагадує мені таку розумну і хитру тваринку -  хамелеона, тільки з великою ненажерливою пащею. Цей монстр пристосується до будь-якого середовища. Бо дуже хочеться вижити. І не просто вижити, а жити довго та заможно. Тим більше, що заробляють не на заводі і не з лопатою в руках , а паразитуючи на українцях.

«Закон про заборону грального бізнесу» мав поховати хамелеона. Та він не просто вижив, а  знову вигідно пристосувався. Гральний бізнес змінив вивіску з «Казино» на «Інтерактивні клуби». Під прикриттям послуг з доступу до всесвітньої мережі «Інтернет кафе» пропонують зіграти в рулетку. І притягти до відповідальності таких ділків складно. Бо мотивують тим, що мовляв ведуть господарську діяльність і суспільству загрози не становлять. А за організацію грального бізнесу відповідати не збираються (покарання за це від 4-х до 6-ти років, а за рецидив, тобто повторний злочин - від 8 до 10), бо сервери, мовляв, перебувають у Лас-Вегасі і до українців, начебто діла їм немає. І не хвилює зубастих хамелеонів, що онуки вбивають дідів, відбираючи пенсію, аби тільки отримати  порцію адреналіну. До речі, «лудоманія» або «ігроманія» - складна  хвороба . Стоїть на одному щаблі з наркоманією і алкоголізмом. Вилікуватися можна і навіть є рецепт: кримінальна відповідальність гральним комерсантам.

Приблизно таким був наш основний девіз на прес-конференції в УНІАН з трансляцією на 5-му каналі (12 листопада 2009). Депутати Дмитро Вітвицький, Андрій Павловський та Віталій Черняхівський, головний координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва», презентували цю ідею суспільству. Я ж вкотре закликала громадян (насамперед колег-журналістів) не ховатися від проблеми, звертатися на телефон гарячої лінії соціального проекту «Знайдемо вихід»: 482 - 01 - 77 і взяти участь у запису програми.

І спільно вирішити - як впіймати та знищити хамелеона! Чи хоча би посадити на пасок, щоб далеко і безконтрольно не бігав та зробити ненажерливу пащу хамелеона безпечною для оточуючих.

          Ще особисто я, як журналіст, пообіцяла, що перевіримо факти про суддів та їхні рішення щодо гральних ділків. Поговоримо з народним депутатом  Сергієм Власенко, котрий називав «ці імена» і обов''язково розкажемо суспільству. А якщо так зроблять всі журналісти, то, можливо, хоча б у вигляді утопії можна припустити, що рано чи пізно таких суддів не буде. 

            26 депутатів, з різних і дуже різних політичних фракцій підтримали проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України» щодо встановлення кримінальної відповідальності за організацію та проведення грального бізнесу. Яким буде голосування - подивимось.

            Капітал проти українців. Хто переможе цього разу? В таку рулетку граємо вже не вперше. Гра триває. Чиєю стане перемога? До речі, шановні друзі, я переконана, що це залежить від кожного з нас.

            Приходьте до студії на Мельникова, 42 о 15.00 27 листопада. Не мовчіть і тоді в нас буде шанс перемогти. З повагою, Наталія Розинська.

 

 

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 013
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 179
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 080
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 635
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 938
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 545
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду