Тренінг для безробітних дам-с

Тренінг для безробітних дам-с

                                              Світовій кризі присвячується.
Тренінг для безробітних дам-с
Тренінг для безробітних дам-с
26 Черв 2009
0
4209

 
                                            Світовій кризі присвячується...

 


           
Єдине, що мене не влаштовує в моєму безробітті, так це те, що Центр зайнятості «опікується» психологічним станом своїх підопічних і з-під палиці заганяє всіх на семінари і тренінги.

- Вибирайте, на який семінар підете?

- По даті мене цей влаштовує, 24-го я в Києві.

- Якраз це тренінг для жінок! «Пізнай свій потенціал!»

- О'кей, сходжу пізнаю свій потенціал, - скривилася моя фізіономія.

- Майте на увазі, що запізнюватися не можна! На три хвилини прийдете пізніше - двері зачинять і поставлять Вам прогул, і можуть позбавити матеріальної допомоги за місяць!

«Яке державне нахабство! - подумала я, - ще жодного разу за півроку стояння на біржі мені не дали моїх законних 3 600 грн, уже десятки тисяч мені винні, і щоразу мене лякають: не з'явитеся своєчасно до інспектора - позбавлять допомоги, запізнитеся на семінари-тренінги - позбавлять... Моя інспектор мені пояснила, що в бюджеті грошей катма, от і мають наказ - порушників дисципліни карати гривнею.

Дисципліна в мене завжди шкутильгала, я себе називаю «Міс Опаздалкіна» (а українською «Міс Запіздалкіна» буде? Улыбка - тому радо погодилася грати з Центром зайнятості в гру «Буду вчасно!» і корчу з себе Іммануїла Канта, не запізнюючись ні на хвилину!

От і добре, втішаю себе, світова криза мене навчить і копійки, і хвилини рахувати!!!

Пізнавати свій потенціал мене відправили в головний центр зайнятості, який на Жилянській, 47 Б. А навпроти телеканал із вогником TVi Кисельова - Гусинського. Я покопалася в собі: чи не шкодую, що не прийняла запрошення джентльменів працювати з вогником? - о ні, працювати ще не готова. Дуже спекотно! Улыбка  А от покавувати з Наталкою Піснею (кореспондентка TVi) хотілося би, домовлялися ще взимку, тільки-но мене виперли із ТСН. «Каву з Піснею» відклали до наступного мого відвідання Центру зайнятості. Наразі переймаюся, як канал із вогником переставити на більш зручну кнопку на моєму пульті?

Телебачення залишилося позаду, попереду - безробітні пані. Треба сказати, що київські центри зайнятості вражають європейськістю: і ремонти зроблені, і кондиціонери встановлені. І безробітні пані всі гарні, причепурені, до косметики й парфумів світова криза ще не дісталася... Витурених із роботи дам-с виявилося значно більше, ніж стільців за овальним столом. Пані примхливі обурювалися організацією, коли їх відправили по кабінетах шукати стільчики. Я всілася в крісло за ширмою. Перше, що мені впало в око - дивакуватий горщок із пальмою. Ніби африканський за стилістикою, схожий на кокосовий горіх, але чомусь на ньому вибиті тризуби віночком(?)...

Нарешті повсідалися. Психолог Центру зайнятості гордо заявила, що вона філософ і психолог за освітою. «Краще б за покликанням!» - стервозно умозаключила я, маючи глибоке переконання, що філософ - це не професія, а особливість мозку, а психолог - це глибина Душі. Філософ і психолог за освітою - дозвольте я її буду називати Психологічна Допомога - попередила, що ми сюди прийшли не шукати роботу, а знайти свій потенціал! Жінки одразу ж почали благати, щоби їх відмітили й відпустили.

У меня у сына сегодня выпускной бал! - сказала, щоб усі почули, дама в кокетливому смугастому костюмчику з жилетки й шортиків, і додала собі під носа, - ...а я тут хрен знает чем занимаюсь...

Хорошо, Вас отпустим, сделаем исключение. Давайте свое направление!

Радість пані, яка так і не пізнала свій потенціал, не знала меж! Центр зайнятості їй подарував чотири години(!) - саме стільки мав тривати тренінг.

Пані поруч зі мною зізналася, що в неї взагалі сьогодні день народження. Її не відпустили. Психологічна Допомога вирішила, що вона найкращий подарунок для іменинниці.

І почалося...

 

Вправа перша:
«Інтуїція».

Завдання. Ділимося на пари і визначаємося, хто в парі Чай, а хто Кава. Спочатку Чай звертається до Кави:

    Я бачу... що Ви носити буси (до прикладу)

    Я помітила...що у Вас перука (до прикладу)

   Моя інтуїція підказує мені... що Ви любите тварин (до прикладу).

Можна я буду Кавою? - звернулася я до 22-річного безробітного Чаю.

Мне все равно...

 

Наша інтуїція підказувала, що світову кризу інтуїтивно не побореш...

 
           
Вправа друга: «Знайти в кімнаті предмет, який на тебе схожий».

Одна пані вирішила, що вона - картина на стіні: така ж гарна, друга - що годинник, який усім вказує час, третя - що кондиціонер, який дарує прохолоду в спеку... «А я горщок! - заявила я, здивувавши усіх своєю непоетичністю. - Оцей, африканський, але чомусь із тризубами...» Психологічна Допомога задумалася...

 

Вправа третя:
«Ваш особистий герб, девіз і міфічний герой».

Завдання: намалюйте символ, напишіть девіз і згадайте міфічного героя, з яким себе асоціюєте.

Я швиденько намалювала. Є в мене найулюбленіший символ - Восьмикутна Зірка. Науковці кажуть, що це прадавній символ Богоматері. Зустрічається в багатьох культурах. Хтось вважає її Різдвяною, Віфліємською зіркою, хтось - дохристиянською, хтось - мусульманською. 

Девіз згадала свого шляхетного кола - СЛІД ХОДИТИ НЕ ТИМ ШЛЯХОМ, ЯКИМ ХОДЯТЬ, А ЯКИМ ПОТРІБНО ЙТИ!

Non qua itur, sed qua eundum est!

Про міфічного героя сильно не розумкувала. Згадала, що якось розповіли мені, що проявлене в мене сузір'я Пегаса: кого треба й не треба до Небес вознести хочу...

 

30 безробітних пані почали демонстрували свої символи: хтось Карлсон, хтось Робін Гуд із девізом «Жизнь без ограничений!», хтось Кіт Леопольд із закликом «Давайте жить дружно!», хтось Левенятко на сонці, бо «все живе тягнеться до сонця!», хтось Соняшник - «Всім достатку!», хтось Меркурій - людина, спрагла до знань, хтось Прометей (якого я не люблю, бо він у Богів вогонь поцупив, - значить, крадій! - чому Прометей вирішив, що люди були готові розпоряджатися Вогнем?)

Наближалася моя черга. Я усвідомлювала, що не вписуюся зі своєю Восьмикутною Зіркою... «Дозвольте промовчати?!» Мені дозволили.

 

Наступна вправа
«Ти інший». Тобі дають слова , а ти маєш записати першу асоціацію.

«Зброя» - для когось «слово», для когось «ніж».

«Божество» - комусь Пантеон ввижається, комусь сонце...

«Предмет одягу» - хтось одразу про труси згадав, хтось про халат, хтось про панчохи.

Вищий смисл цієї вправи - придумати собі нове ім'я. І тут почалося.

Хтось себе перейменував на Тат'яну Ларіну, хтось став Маргаритою (Майстер, певно, на тренінгу для безробітних панів знайдеться), Роза, Жасмін, Патрісія... Мій здоровий глузд не витримав і обізвав мене Фросею. Найкумедніше, що ще одна безробітна бухгалтерка зажадала стати Фросею після цієї вправи!

 

Наступна вправа
«Мудрець у Храмі»

Сядьте зручно! Розслабтеся! Заплющте очі! Уявляйте!

«Вы на лесной опушке... Лепестки цветков касаются ваших колен... Перед вами здание необычной архитектурной формы... В нем мудрец сидит за дубовым столом... горит свеча... Спрашивайте у Мудреца то, что вас интересует!!! Спросили? Теперь  присмотритесь, что он вам подарил?»

 

Хтось із дам-с узрів дату, коли знайдеться робота, хтось устиг запитати, коли криза мине... Комусь мудрець свиток подарував на мудрість, комусь квітку, комусь чотки, комусь хрестик...

«Брехня, ніхто нічого не бачив!!!» - розстріляла масове фантазерство Іменинниця. Вона була чи не найкритичнішою в жіночому царстві безробітних. Моя фізіономія розтягнулася в усмішці на 33 зуби.

«Я маю їй щось подарувати...- з'явилася нав'язлива ідея в моїй голові - це ж треба таке, у свій день народження бути на тренінгу для безробітних... Як сумно...Як весело... Ну не просто так Іменинницю всадили біля мене... Чи-то Доля, чи-то збіг обставин... Ну що? Ну що є в моїй сумці такого, що я можу подарувати? - рилася я в сумці. Пригадала, якось довелося експромтом вітати одного добродія, благо в гаманці знайшлася королівська монетка, яку зі словами «Щоб в Україні зацарював  шведський соціалізм» я урочисто вручила монетку з короною на щастя імениннику.

Єдине, що я знайшла в своєму гаманці схожого на подарунок Долі - це запрошення на лекції Ірини Володимирівни Махнач. Свою зустріч із цією жінкою я вважаю світлодайною. Вона відкрила мені очі на світ Вищих Істин. А ще мені дуже подобається, що моїм захопленим очам Ірина Володимирівна з Мінська постійно нагадує біблейську істину: «Леся, не сотвори себе кумира!»

Отож, безробітній Іменинниці я подарувала запрошення на лекцію. Можливо, тренінг «Пізнай свій потенціал!» для когось стане доленосним...



                                                 Леся Сакада-Островська,

                                             яка вчиться шукати Вищий Смисл

                                             у звичайних земних обставинах...

 

Иллюстрация - history1900s.about.com

Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 016
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 187
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 641
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 945
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 550
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду