Україна таки має талант. Одеська частина

Україна таки має талант. Одеська частина

Майже весна... Суботній ранок. На вулиці надиво холодно - сніжить та морозить. У повітрі пахне морем та солоною рибою, таранею. Мініатюрний стіл повен, серед усього по-радянському рідне «олів»є», келих рудого цукру, торт пражський, по-українському см
Україна таки має талант. Одеська частина
Україна таки має талант. Одеська частина
6 Бер 2009
0
5060

Знову майже весна... Знову суботній ранок. На вулиці на диво холодно - сніжить та морозить. У повітрі пахне морем та солоною рибою, таранею. Мініатюрний стіл повен смачненьким, серед усього по-радянському рідне олів'є, келих рудого цукру, торт празький, по-українському смачні вареники з вишнями, по-европейському запашний чай із м'ятою, бадьорить. Удивление Каламбур! Нелюдно, навколо кілька самотніх пар, у кутку рудоволоса дівчина у червоному тужурі, два колоритні евреї та зо п'ять офіціянтів. Сидимо у «Компоті» - затишне кафе у середмісті. Зайти сюди мені радили давно, принаймні, гості цього міста суцільних контрастів добу зазвичай починають у закладі контрастів на Дерибасівській. За чаюванням минає час, день обіцяє бути насиченим, СТБ сьогодні добирає обдарованих... Cьогодні ми на Півдні. На карті кастингів - Одеса. Україна таки має талант!

Чашка чаю, ще одна, ще дві. Час роботи. Театр москальської драми у центрі повен талантів. Вони танцюють, вони співають, вони присідають. Масовка солідна - школярі, пенсіонери, студенти, моряки - чоловік 800! Працює телекран, усім керує жінка з папірцями у руці та рацією на паску, знайомтесь: режисер талант-шоу Маргарита Яковенчук. Поряд керівниця продакшну, білявка у денімі Галина Пілютікова, та чоловік у кепі - він також керівник того самого продакшну СТБ - пан Городнічій. За головного Володимир Бородянський. Зйомки у розпалі, одеські вулиці у кадрі.

Шоу починається. Вулична масовка заполонила зелену залу театру. Рупором публіку розігріває кастинг-менеджер. За лаштунками працює ведуча, Марченко у джинсах, рожевій сорочці та білих кросівках чіпляє учасників відеокастингу. Працює не сама, у компанії гримера, охоронця, стиліста та психолога. На сцені - перша учасниця, чотирирічна Катря, у костюмі Мальвіни співає власного гіта - кумедно. Далі більше, чоловік-ртуть, у миру Віталій спочатку влазить у металевий трикутник, потім вилазить із нього, викручує власні руки, закладає ноги за голову. Дві хвилини виступу, критика та вирок журі.

Журі у зборі. За синім столом караоке-мен Ігор Контратюк, дещо підзабута, однак, по-новому яскрава Слава Фролова та популярний нині Влад, той шо Яма. Судді радяться, дискутують, сміються та згодом кажуть - остаточне «так» або остаточне «ні». Спортовка Аліна певна - вона має талант - унікальний та непересічний. Перед камерами дівчина вільно рухає усіма м'язами живота. Публіка шаленіє, журі, натомість, ні. Аліна покидає шоу зі слізьми...

Наступний чоловік-дивак. Співає власних гітів, лунає пісня - «Ми не з тобою, не займаємся любов'ю». Улыбка

Далі жінка-дивачка, майже жінка, чорнява виконавиця до виходу на сцену усім здавалася хлопцем. Аж поки не назвалась Аліною та не здійняла у залі «скрім», жінка не співає - жінка кричить.

Щогодини перерва. Тайм-аут триває десять хвилин, за цей час Марченко встигає підфарбуватися, судді поспілкуватися, учасники підготуватися до наступних номерів. Номер 12 - виступають дівчата-змії. Їм усього десять, а вони вже сміливо роблять неймовірні акробатичні трюки. Стають на голову, кидають одна одну у повітря.

Барабанщики, танцюристи, співаки... акробати і знов циркачі. Голова іде обертом - утомився я, втомився оператор. Останній номер змусив камеру зловити фокус. Чоловік у кепі та майці з Тимошенко на грудях підняв зал та журі на ноги. Аплодують колеги, творці шоу. На сцені міліціянт Андрій, він Меркюрі, він же Басков, він же Сєров. Пародист - співає відомі гіти українською в образі.

Надвечір добір завершили. «Вікна» вийшли у люди - довкола центр Одеси. Нездари Дерибасівською не ходять, кажуть тутешні. І справді, просто посеред вулиці ми зустріли діда-акордеоніста, він грав славнозвісну «Шаланды полные кефали в Одессу Костя привозил...» Інший чоловік - моряк зі стажем, запевняє, має талант ходити в море. Ще кілька вуличних співаків та врешті обдарована офіціянтка у знайомому вже «Компоті». Оленка доладно танцює ХОРУ (єврейський народний танок) з дев'яти років. Танцює для друзів, станцювала для СТБ. Краса неймовірна!

Далі буде. Наступний Харків - планів море....) Подмигивание

Фото - СТБ

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 016
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 187
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 641
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 945
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 550
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду