VIVA OBAMA!

Київ, 5 листопада, 06-00 година ранку. У хай-тек-люкс готелі HAYATT Посольство США проводить традиційну «виборчу вечірку» - яка, унаслідок різниці у часі між Сполученими Штатами та Україною, перетворилась на «вранішній ланч» (за наявності шв
VIVA OBAMA!
VIVA OBAMA!
5 Лист 2008
0
3710

Київ, 5 листопада, 06-00 година ранку.

У хай-тек-люкс готелі HYATT Посольство США проводить традиційну «виборчу вечірку» - яка, унаслідок різниці у часі між Сполученими Штатами та Україною, перетворилась на «вранішній ланч» (за наявності шведського столу, більшість гостей імпрези почувалися ситими, але сонними – кава діяла мляво).

Походжаючи поміж усміхнених американців – працівників дипломатичної місії, бізнесменів, науковців, – я марно шукала українських політиків. Ні, я, звичайно, розумію, що візит до Києва лідера Лівійської Джамахірії і по сумісництву власника нафтових свердловин героїчного Муаммара Каддафі – подія для вітчизняного політикуму непересічна, але ж... Але ж існує, принаймні, так званий дипломатичний протокол, який вимагає якщо не від Секретаріату Президента, то від МЗС України наявності поруч із Послом США Вільямом Тейлором чільників щойно названих інституцій.

Ці чільники таки пропустили чимало цікавих моментів – по-перше, можливості спокійно поспілкуватися і з американським послом, і з американськими бізнесменами (читай – інвесторами в українську економіку і, ймовірно, у чийсь чиновницько-депутатський бізнес). По-друге, скуштувати нормальний сніданок, при цьому спостерігаючи у прямому ефірі перебіг голосування і підрахунку голосів (пізніше – почути прощальну промову Маккейна і привітальну – Обами). По-третє, просто засвітитись перед численними камерами і диктофонами, оскільки з українського боку на «виборчій вечірці / вранішньому ланчі» були присутні в основному журналісти. На мій погляд, дуже багатьом вітчизняним чиновникам і політикам варто було би принаймні одним оком глянути, як варто проводити подібні виборчі тусовки – і як спілкуватися зі ЗМІ також.

А щодо новообраного Президента США Барака Обами, то скажу щиро: несподівано для мене, він мені сподобався. Як мінімум – грамотною, правильною англійською мовою і спокійним тоном розмови з тими мільйонами, хто його підтримав у досить жорсткій (по-футбольному - «на межі фолу») президентській кампанії.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 016
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 186
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 641
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 945
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 550
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду