«По-відімому, дєвки, це абзац»

2 Серпня 2007
1359
2 Серпня 2007
12:31

«По-відімому, дєвки, це абзац»

1359
Виступ Сердючки на дострокових парламентських виборах може стати ще більш ефектним, аніж її шоу на «Євробаченні».
«По-відімому, дєвки, це абзац»

Інформаційна секс-бомба тижня: згідно з результатами соціологічного дослідження Центру «Соціс», за Блок Верки Сердючки під назвою «За своїх!» готові віддати голоси 2% опитаних громадян. Це вже удвічі більше, ніж кількість сьогоднішніх прихильників Соцпартії Мороза, і фактично стільки ж, як у Народної партії Литвина. Висновок робимо, покладаючись на об'єктивність соціологів «Соціса»: якщо ці цифри не такі ж дуті, як презервативи у бюстгальтері артиста, виступ Сердючки на дострокових парламентських виборах може стати ще більш ефектним, аніж її шоу на «Євробаченні».

Аби подолати 3-відсотковий бар'єр і провести своїх людей до сесійної зали ВР, сценічному альтер-его Андрія Данилка потрібно ще зовсім небагато. Врахуйте, що насправді умовний Блок Сердючки ще навіть не починав рекламної кампанії — наразі він існує лише в чутках і анекдотах. Утім, як бачиться, останні соціологічні дані у будь-якому разі підштовхнуть Вєру до балотування. Навіть якщо вона вагатиметься, добрі люди допоможуть — і порадою, і грішми.

Пригадується, усе це починалося з уже легендарної фрази «Раша гудбай» («Лаша тумбай»?) та наступних протестів цієї самої «Раші». Сердючка взялася перековувати імідж «всесоюзної клоунеси» на образ «української мадонни» — нехай і кітчевої, але «незалежної». В інформаційному просторі пішов поголос, нібито підлі росіяни образилися на нашу Вєру, яка їла з їхньої руки, але тепер сказала «гудбай» і випередила їхнє «Серебро» на «Євробаченні». Через інтернет було оголошено кампанію: «Прігласіл Сєрдючку на корпоратів — наплєвал на Родіну» (в сенсі — Росію). Пішло-поїхало: Сердючку не пустили на концерт у Москву чи в Сочі, вирізали з трансляції на каналі РТР...

Тепер зрозуміло, що свою виборчу кампанію Сердючка почала вже тоді. І хоча все це досі оточено димовою завісою підхихикування, над «політичним феноменом Вєрки» слід замислитися: сміється той, хто сміється останній. Спочатку вона (він) казала (казав), що на виборах його партія (йшлося, очевидно, про блок кількох напівфіктивних прикуплених міні-партійок) називатиметься «Проти всіх!». Тепер назва трансформувалася у «За своїх!». Обізнані люди стверджують, що з Сердючкою-політиком почали працювати люди київського мера Черновецького — відомий медійник-політтехнолог Бектурсунов, в.о. редактора муніципальної газети «Хрещатик» Караченцев, дехто говорить і про участь бізнемена Парцхаладзе. Якщо так, Блок Сердючки може стати такою ж несподіванкою для парламентських виборів-2007, якою став для київських виборів-2006 Блок Черновецького. І Льоня-Космос насправді не такий тупий, як декому здається. Участь Блоку Сердючки у формуванні нових конфігурацій парламентської коаліції в жовтні 2007-го — це, скажу я вам, почіще від «зібен-зібен ай-люлю».

А щодо рейтингу Сердючки, то тут усе зрозуміло й показово. Він узявся там само, де й популярність Вєркиних кітчових пісеньок. Сердючка — це обличчя України, і нічого на дзеркало нарікати, якщо можна танцювати з ним «чіту-дріту». Людям набридли самозакохані «сині» ролики про стабільність. Людей не колише винесена чомусь на передній план «помаранчева» ініціатива з позбавленням депутатів недоторканності. Політики вчорашнього дня скомпрометовані, вони не виправдали сподівань. І тут на сцені оголошують «Танцен».

За Вєрку справді можуть проголосувати і розчаровані, і ті, хто «проти всіх». Андрій Данилко та його політичні спонсори («твої спiчки — мої дрова, очень харашо») пропонують виборцям принаймні свіже непересічне обличчя, яскравий образ. Такого собі Жириновського у спідниці. Чим за нього голосувати — головою, серцем, п'ятами, іншими органами?.. Та й чи все-таки варто?

Дмитро Лиховій, «Україна молода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Україна молода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1359
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду