Звернення до учасників ринку телекомунікацій

21 Січня 2014
8989
21 Січня 2014
16:05

Звернення до учасників ринку телекомунікацій

8989
Звернення до учасників ринку телекомунікацій
Звернення до учасників ринку телекомунікацій у зв'язку з прийняттям закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян (N3879).

Шановні члени об'єднань підприємств галузі ІКТ, представники суб'єктів господарювання у сфері телекомунікацій, споживачі телекомунікаційних послуг!

Ми звертаємось до вас у зв'язку із загрозою, яку несе економіці держави, ринку телекомунікацій України та вітчизняним споживачам впровадження руйнівного для галузі, антисоціального Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян (реєстр. N3879 від 14.01.2014 р.), який було протягнуто через Верховну Раду в шахрайский спосіб 16.01.2014 р. та підписано Президентом України 17.01.2014 р. з брутальним нехтуванням протестами громадськості і думкою експертів (далі – Документ N3879).

Наслідком впровадження пропонованих Документом N3879 новацій для держави стане скорочення бюджетних надходжень приблизно на 5 млдр грн. на рік через зменшення бази оподаткування внаслідок неминучого виведення бізнесу розміщення інтернет-ресурсів за кордон, зменшення кількості суб'єктів господарювання у сфері телекомунікацій та споживачів телекомунікаційних послуг, а також значне погіршення інвестиційного клімату.

Інтернет-провайдерам та іншим суб'єктам господарювання у сфері телекомунікацій Документ N3879 несе загрозу значних додаткових матеріальних та адміністративних витрат чи навіть банкрутства через необхідність пропонованого ліцензування надання послуг у мережі Інтернет, потребу придбання за власні кошти технічних засобів, необхідних для здійснення уповноваженими органами оперативно-розшукових заходів, підвищення рівня монополізму та корупції в галузі, необхідності створення механізмів блокування інтернет-ресурсів в умовах відсутності інструментів правового захисту від неправомірних дій експерта

Споживачам телекомунікаційних послуг впровадження пропонованих Документом N3879 новацій принесе значне підвищення вартості послуг доступу до Інтернету через зростання накладних витрат операторів та зростання монополізму, можливе припинення рядом провайдерів надання послуг, особливо у сільській місцевості, необхідність переукладання договорів на послуги мобільного зв'язку.

Всім громадянам України впровадження в життя Документу N3879 загрожує посиленням диктатури у державі через створення авторитарних механізмів управління галуззю телекомунікацій та усіх сфер суспільного життя, перекреслює надію на євроінтеграцію.

Зважаючи на зазначене, звертаємось до учасників ринку телекомунікацій України та всіх небайдужих з такими пропозиціями:

підтримати вимогу інститутів громадянського суспільства до Президента України та Верховної Ради України щодо скасування Документу N3879; у разі спроб впровадження його норм залишаємо за собою право звертатися до суб'єктів господарювання в сфері телекомунікацій щодо проведення попереджувальної акції з метою недопущення руйнування телекомунікаційного ринку України;

викривати спроби прихильників монополізації ринку телекомунікацій та згортання демократичних цінностей щодо поширення перекрученої та неправдиву інформацію про Документ N3879;

розмістити на наявних інтернет-ресурсах банеру "Ні цензурі / Інтернет і Україна в небезпеці" (додається).

Звертаємось по інститутів громадянського суспільства України з пропозицією про підтримку цього Звернення.

Інтернет Асоціація України

Асоціація підприємств інформаційних технологій України
 
Елліна Шнурко-Табакова, «Українська правда. Блоги»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Елліна Шнурко-Табакова, «Українська правда. Блоги»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8989
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду