Чому люди вірять вигаданим новинам від UaReview

21 Жовтня 2013
12525
21 Жовтня 2013
16:58

Чому люди вірять вигаданим новинам від UaReview

12525
Чому люди вірять вигаданим новинам від UaReview

Часто мене запитують, чому люди вірять в "новини" UaReview, адже це абсурд! Одна з причин - абсурдність реальних новин. Цю тезу прекрасно ілюструє нова рубрика "НуВиНа" від Тараса Гаврика на радіо "Львівська хвиля".

 

Суть гри полягає в наступному: Тарас у прямому ефірі зачитує три коротенькі новини. Дві з них взяті з реальних новинних ресурсів, одна вигадана авторами UaReview. Слухачі повинні розпізнати вигадку і за це отримати приз.

 

Але ось що найсмішніше: на цих вихідних, як в суботу так і в неділю, коли виходить рубрика, слухачі розпізнавали фейк аж з третього разу! І це тільки підтверджує тезу про абсурдність реальних новин.

 

До слова, ось ці невигадані новини:

 

"По центральному пляжу Іллічівська прогулювався удод. Користувач ЖЖ Олексій Климець, фотографуючи центральний міський пляж Іллічівська, несподівано зустрів удода. Красива пташка сиділа на паркані і оглядала морські простори." (Думская)

"Сирійцям дозволили їсти кішок і собак, щоб не почався канібалізм. Кілька авторитетних імамів Дамаску опублікували релігійне повчання, що дозволяє вживати в їжу кішок, собак і ослів. На такий крок релігійні діячі пішли, щоб люди могли врятуватися від голодної смерті." (ТСН)

"У 2013 році працівники прокуратури хабарів не брали - повідомили в Генпрокуратурі України. Минулого року було притягнуто до відповідальності 8 працівників прокуратури. Ця кадрова і виховна робота сприяли тому, що в поточному році злочинів працівниками прокуратури не здійснювалося." (Дело)

"Кияни скаржаться на гарячі батареї та просять вимкнути тепло. У деяких під'їздах у Києві з'явилися оголошення-заклики дзвонити в ЖЕКИи і вимагати відключити тепло. Але в мерії категоричні: тепло вимикати не будуть." (ТСН)

 

Вигадані ж новини читайте тут - UaReview.com

 

P.S.: Слухайте веселу рубрику "НуВиНа" в рамках передачі "Два по 60" Тараса Гаврика на радіо "Львівська хвиля" о 9:30 щовихідних.

 

Два по 60

Роман Голубовський

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Роман Голубовський для ласного блогу
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12525
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду