«Ревізор» — «Фаворит телепреси» і... вибір «Дня»

«Ревізор» — «Фаворит телепреси» і... вибір «Дня»

28 Вересня 2013
13295
28 Вересня 2013
10:25

«Ревізор» — «Фаворит телепреси» і... вибір «Дня»

13295
У Києві нагородили кращі телевізійні програми за підсумками минулого сезону
«Ревізор» — «Фаворит телепреси» і... вибір «Дня»
«Ревізор» — «Фаворит телепреси» і... вибір «Дня»

Цьогорічну престижну премію «Фаворит телепреси» здобула програма «Нового каналу» «Ревізор» із Ольгою Фреймут. За неї проголосувало 11 експертів із 26 українських видань, що пишуть на тему медіа. Друге місце розділили два номінанти — документальний фільм «Квітка. Голос в єдиному екземплярі» («Інтер») та програма подорожей «Світ навиворіт» («1+1»).

 

— Кожного року в нас все більша конкуренція серед номінантів. Вони практично дихають одне одному в потилицю, — зазначила під час нагородження переможців шеф-редактор ГО «Детектор медіа», яка є організатором премії, Наталія Лигачова. — А цього року конкуренція проявилася особливо. Усього по одному голосу не вистачило програмам «Гроші» («1+1») і «Час. Підсумки тижня» («5 канал»), щоб увійти до трійки призерів. Приємно, що на тему медіа в Україні пишуть усе більше видань. Сподіваємося, що від їхніх критичних рецензій і відгуків тільки підвищуватиметься якість контенту на нашому ТБ. Власне, відзначити найкращі програми, щоб їх підтримати, — якраз і є метою «Фавориту телепреси».

 

За словами Наталії Лигачової, цього року експерти номінували на премію 35 програм власного виробництва українських телеканалів. А обрати три кращі проекти, що вийшли в ефір упродовж минулого сезону, погодилися 26 редакторів ЗМІ та експертів медіа-ринку.

 

До слова, саме «День», будучи експертом премії, номінував «Ревізор», відзначивши, що програма помітно додала в якості, зокрема завдяки професіоналізму та харизмі ведучої.

 

Сама Оля Фреймут на церемонію нагородження прийти не змогла, бо перебувала на той момент в Новій Каховці на зйомках нового шоу. Але вона передала організаторам та експертам премії своє відеозвернення, в якому подякувала за нагороду та зізналася, що приємно отримувати саме цю відзнаку, адже її вручають медіа-експерти й колеги-журналісти.

 

— Зйомки нового, четвертого, сезону «Ревізора» вже почалися. У ньому Оля Фреймут продовжить перевіряти не тільки українські готелі та ресторани, а й заклади з інших країн, зокрема екзотичних, — зауважила в коментарі «Дню» директор творчого об’єднання Вікторія Бурдукова. — У третьому сезоні програми Оля просто не встигла відвідати всі міста з повторними перевірками, тому продовжуємо цю місію. П’ять нових програм уже відзняли. Радикально формат не змінювали, але деякі новинки, переконана, порадують глядачів. До речі, позитивну рекомендацію від «Ревізора» тепер буде ще важче отримати, адже в четвертому сезоні ми керуємося девізом: «Отримують обрані».

 

За словами пані Бурдукової, цікавим для глядачів стане і пост-шоу «Ревізора».

 

— Ми віримо, що ведучий цього пост-шоу порадує глядачів. У проекті спробуємо відповісти на мільйон запитань, що виникли після перегляду ефіру, — від тих, хто постраждав або, навпаки, піднявся в професійному плані після нашої ревізії, — додала Вікторія Бурдукова.

 

Не так давно Оля Фреймут була в редакції «Дня». Під час інтерв’ю вона зізналася — боїться, щоб глядачі не перенаситилися нею. Мовляв, приємно, коли тебе багато на екрані, але це може викликати зворотну реакцію.

 

— Ми чудово розуміємо, що таке рейтинги, як їх досягнути та головне — втримати. Повірте моєму досвіду роботи — глядач і надалі дивитиметься Олю Фреймут. Аудиторію зачіпляє харизма та креатив. А два-три рекламні блоки упродовж ефіру дають можливість «видихнути повітря» й нормально додивитися програму. У прайм-таймі по понеділках та в повторі по суботах, коли йде «Ревізор», доля каналу в середньому 18 відсотків. Це —хороший рейтинг.

 

Крім головних відзнак «Фавориту телепреси», на урочистій церемонії ГО «Детектор медіа» також традиційно вручила премію «За професійну етику-2013», яку цього року здобула екс-ведуча каналу ТВі Наталя Седлецька .

 

— Програма Тендер News уже не виходить, а ми продовжуємо збирати нагороди, — зауважила Седлецька. — Це означає, що ми все робили правильно, й потрібно продовжувати. Така програма повинна жити далі. Я дуже сподіваюся, що нам із часом вдасться її реанімувати.

 

Нагадаємо, що «Фаворит телепреси» засновано ГО «Детектор медіа» 2007 року як премію для телевізійних програм від оглядачів, які пишуть про телеконтент і медійний ринок у друкованих та інтернет-виданнях. Переможцем премії 2012 року стала програма «Гроші» («1+1»), а 2011-го — «РесПубліка з Анною Безулик» («5 канал»).

 

Вадим Лубчак, «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Вадим Лубчак, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13295
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду