ТБ у ФБ. Десятка лідерів

18 Вересня 2013
18244
18 Вересня 2013
12:59

ТБ у ФБ. Десятка лідерів

18244
ТБ у ФБ. Десятка лідерів

Які українські телеканали найактивніше працюють в мережі Facebook? Як спілкуються із користувачами? Якою мовою спілкуються? Якими телеуподобаннями найбільше цікавляться інтернавти? Про це у рейтингу десятки найактивніших телеканалів Facebook, де перше місце займає 1+1, а завершує список Телеканал Футбол. Назви телеканалів у рейтингу виписані так, як зазначені на офіційних сторінках у Facebook. 

 

Джерело: www.piddubny.com

Джерело: www.piddubny.com

 

Було проаналізовано 37 українських телеканалів із 45, що фігурують в рейтингу Індустріального телевізійного комітету (четвертий стовпчик). Як видно з рейтингів Facebook та ІТК, традиційне лідерство телеканалів у соцмережі виглядає інакше. До аналізу потрапили не всі канали, позаяк деякі не мають сторінки на «фейсі», плюс не бралися до уваги російські мовники.

 

Загалом було ідентифіковано 39 активних профілів у мережі Facebook, що мають відношення до українських телеканалів. Дехто має не один профіль. Дехто веде окремі профілі проектів. Є проекти, що вже припинили існування. Ці чинники були зафіксовані але наведений нижче рейтинг складається лише з головних (офіційних сторінок) телеканалів у мережі Facebook.

 

Пізніше будуть оприлюднені загальні рейтинги телеканалів, де будуть включені не лише офіційні сторінки, а й супутня активність.

 

Рейтингова система оцінювалася за потрійним параметром - кількістю фанів телеканалу, з урахуванням кількості зворотних повідомлень (інтеракцією) і активністю дописів на сторінки телеканалів користувачами (заангажованістю).

 

Окремо відзначено мову, якою телеканали ведуть свою сторінку у Facebook - переважно українською, і це не перешкоджає телеканалам утримувати найбільші аудиторії в «соцмережі №1 у світі».

 

Рейтинг «ТБ у ФБ» допомагає зокрема оцінити спроможність каналів залучати спільноту на свої сторінки. Передусім, варто звернути увагу, що найбільше зацікавлення викликає розважальний контент. Це не є чимось дивним - така тенденція поширена у світі. Високі позиції 5 каналу та ТВі свідчать про високий рівень політизації соцмережі, що не притаманне суспільствам з розвиненим ринком медій.

 

Зібрані дані подаються станом на 16 вересня 2013 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18244
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ha-ha
3842 дн. тому
Поздравляю ТРК Украину с отличным результатом! Ярочку Антипенко - такая умничка, шикарные посты в ФБ ''люди... наблюдаю... почему земля круглая... кофе... заплетаю думы в косы'', хорошо работает девочка!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду