Держкомтелерадіо збирає пропозиції щодо вдосконалення регулювання ЗМІ під час виборів

15 Березня 2013
6783
15 Березня 2013
15:30

Держкомтелерадіо збирає пропозиції щодо вдосконалення регулювання ЗМІ під час виборів

6783
Держкомтелерадіо збирає пропозиції щодо вдосконалення регулювання ЗМІ під час виборів

Держкомтелерадіо України до 25 березня 2013 року збирає пропозиції щодо удосконалення нормативно-правового регулювання діяльності засобів масової інформації під час виборчого процесу, висвітлення в них інформації про вибори, підвищення рівня незалежності засобів масової інформації із забезпеченням дотримання принципу політичного плюралізму. Про це зазначила заступник директора департаменту інформаційної політики, начальник відділу законопроектної роботи Комітету Ганна Красноступ на черговому засіданні громадської ради при Держкомтелерадіо 15 березня.

 

«Ми збираємо ці пропозиції з метою забезпечення належного виконання плану першочергових заходів щодо удосконалення законодавства з питань проведення виборів, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 4 березня 2013 року № 10. Чекаємо на них до 25 березня», - сказала вона.

 

За словами Ганни Красноступ, Держкомтелерадіо вже звернувся з відповідним проханням до Міністерства юстиції, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Центральної виборчої комісії.

 

«До 30 квітня 2013 року узагальнені пропозиції щодо внесення змін до законодавства про вибори Держкомтелерадіо України подасть до Кабінету Міністрів», - уточнила Ганна Красноступ.

 

Також на засіданні громадської ради начальник сектору міжнародного співробітництва Держкомтелерадіо Олександр Макобрій розповів про залучення громадських організацій до процесу інформування населення щодо інтеграції України в ЄС.

 

Члени громадської ради обговорили і підтримали проект постанови КМУ «Про внесення зміни до Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліценції провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги» разом з пропозиціями Асоціації правовласників і постачальників контенту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6783
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду