Сергій Андрушко позивається до ЦВК через ненадання повних автобіографій Азарова, Яценюка та Кличка

13 Березня 2013
7082
13 Березня 2013
17:55

Сергій Андрушко позивається до ЦВК через ненадання повних автобіографій Азарова, Яценюка та Кличка

7082
Сергій Андрушко позивається до ЦВК через ненадання повних автобіографій Азарова, Яценюка та Кличка

Шеф-редактор проекту «Проти ночі з Павлом Шереметом» на каналі ТВі Сергій Андрушко подав позов до Окружного адміністративного суду Києва на дії Центральної виборчої комісії України. Про це повідомляє Інститут медіа права (ІМП).

 

Позов поданий 7 березня. Приводом до його подання стала відмова ЦВК надати у відповідь на запит журналіста копії автобіографій кандидатів у народні депутати.

 

19 жовтня 2012 року пан Андрушко подав до ЦВК запит про надання копій повних автобіографій, відомостей про освіту та хронологій трудової діяльності кандидатів у народні депутати, які мали перші номери у виборчих списках, а саме: Миколи Азарова, Арсенія Яценюка та Віталія Кличка. У відповідь на запит 24 жовтня 2012 року ЦВК надала лише урізані відомості, відмовивши у наданні копій автобіографій з міркувань захисту конфіденційної інформації про фізичних осіб та відсутності суспільної необхідності у такій інформації.

 

«Закон України «Про вибори народних депутатів України» встановлює, що вся подана для реєстрації кандидата у народні депутати інформація є відкритою за режимом доступу. До такої інформації відповідно до статей 54 та 55 Закону України «Про вибори народних депутатів України» належить і автобіографія кандидата в депутати, на паперовому носії та в електронному вигляді, щодо змісту якої є обов'язкові вимоги», - наголошує ІМП.

 

Саме тому Сергій Андрушко вирішив оскаржувати відмову у судовому порядку і звернувся за допомогою до  Фонду захисту права на доступ до інформації, що створений Інститутом Медіа Права за сприяння Міжнародного фонду «Відродження».

 

Фонд підтримав цю справу, і панові Андрушку буде наданий повний юридичний супровід цієї справи. Інтереси позивача представляє досвідчений юрист Діана Проценко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7082
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Mihail
4060 дн. тому
Трансляція програми Рени Назарової «Соціально-відповідальний бізнес в Україні: дієве партнерство заради майбутнього країни»: http://betv.com.ua/play/11421
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду