«Львівська залізниця» передплатила періодики на понад 1,3 млн гривень

12 Березня 2013
5633
12 Березня 2013
12:16

«Львівська залізниця» передплатила періодики на понад 1,3 млн гривень

5633
Найдорожче передплачене видання коштує 11,86 тис. гривень. Однак у передплатному каталозі «Укрпошти» відсутні журнали та газети за такою ціною
«Львівська залізниця» передплатила періодики на понад 1,3 млн гривень

«Львівська залізниця» передплатила в «Укрпошти» періодики на загальну суму понад 1,3 млн грн. Залізничники уклали 22 договори без проведення тендеру. Про це повідомляють «Наші гроші. Львів» з посиланням на звіт держпідприємства за минулий рік.

 

Вартість передплати одного видання коливається від кількох гривень до 12 тис. гривень. У документі не вказані найменування передплачених видань.

 

У відповідь на запит інтернет-видання «Наші гроші. Львів», «Львівська залізниця» відмовилася надати назви видань, які передплатила, обґрунтовуючи це тим, що інформація не становить суспільного інтересу і не підпадає під дію закону «Про доступ до публічної інформації».

 

Згідно з дослідженням інтернет-видання, вартість деяких договорів зі звіту залізничників співпадає із цінами в «Каталозі періодичних видань для передплати на 2013 рік», наприклад, річна підписка на видання «Львівський залізничник» та цехову газету «Магістраль». Співпали також ціни на передплату таких видань, як «Бабушка-целительница», «Народна творчість та етнографія», «Узоры для вязания», «Viva! Украина», «З турботою про жінку» та «Встреча-Плюс», де йдеться про сім'ю, шлюбні оголошення, великі гроші та вроду.

 

«Найдорожче видання, яке передплатили для залізниці, коштує 11,86 тис. гривень. Однак у передплатному каталозі «Укрпошти» відсутні журнали та газети за такою ціною. Для порівняння, міським бібліотекам Львова на друге півріччя 2013 року передбачили фінансування на передплату періодики для 40 міських бібліотек в розмірі менше 40 тис. гривень, тобто лише 3% від витрат залізничників на газети та журнали», - пише видання «Наші гроші. Львів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5633
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гай
4033 дн. тому
такий невеликий відкат (усього кілька тисяч грн) не становить ніякого суспільного інтересу
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду