Перший національний запускає телепроект «Життя на рівних» про спортсменів-інвалідів

11 Березня 2013
6003
11 Березня 2013
15:50

Перший національний запускає телепроект «Життя на рівних» про спортсменів-інвалідів

6003
Перший національний запускає телепроект «Життя на рівних» про спортсменів-інвалідів

16 березня на Першому національному стартує новий телевізійний проект «Життя на рівних». 7 березня Національна телекомпанія України (НТКУ) та Національний комітет спорту інвалідів провели її презентацію, про що повідомляє прес-служба Першого національного.

 

Нова програма вийде в ефір о 12.20.

 

Телевізійний проект «Життя на рівних» - це цикл програм, присвячений людям з інвалідністю. Цикл складатиметься з сорока 15-хвилинних програм і виходитиме в ефірі Першого національного щосуботи. Програми розповідатимуть про життя людей з обмеженими можливостями, звертатимуть увагу на різні соціальні проблеми людей з фізичними вадами, а також розповідатиме про їх успіхи у спорті та житті.

 

Однією з провідних сюжетних ліній циклу «Життя на рівних» стануть досягнення українських спортсменів-паралімпійців та дефлімпійців.

 

Ведучою телевізійного проекту «Життя на рівних» буде багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів світу з лижних гонок та біатлону, призерка кількох Паралімпійських ігор Світлана Трифонова.

 

«Проект "Життя на рівних" готують разом Національна телекомпанія України, Національний комітет спорту інвалідів та Національна асамблея інвалідів - така синергія громадськості і державного каналу,  що запускають новий унікальний телепроект "Життя на рівних". Те, що сьогодні про права людей з інвалідністю говорять у медіа-просторі, є надзвичайно знаковим, адже подолати ментальні бар'єри, показати, що люди повинні мати рівні права і можливості, незважаючи на інвалідність - це завдання саме медіа-інституцій і Першого національного як державного телеканалу зокрема. У проекті "Життя на рівних" йтиметься про людей з інвалідністю, які, незважаючи на численні перешкоди, змогли досягти успіхів у житті і спорті. До речі, в цих програмах вперше на пострадянському просторі ведучою буде дівчина в інвалідному візку», - сказав голова Національного комітету спорт у інвалідів Валерій Сушкевич.

 

«Я дуже рада, що такий проект вже реально є в нашій країні, адже це чергова сходинка у розвитку інвалідного руху України. Проект "Життя на рівних" - це своєрідний місток між здоровими людьми та людьми з інвалідністю», - сказала призерка Паралімпійських ігор, ведуча програми «Життя на рівних» Світлана Трифонова.

 

«Життя людей з інвалідністю в Україні перебуває за певним невидимим бар'єром, але є те, що може ламати цей бар'єр. "Життя на рівних" - це не тільки назва проекту, це його суть. Ми позиціонуємо цю передачу як таку, що розповідатиме про людей з особливою долею. Над проектом працюють люди з інвалідністю та люди з багатьох телеканалів і продакшн-студій. Головне завдання цього проекту - привернути увагу людей до проблем людей з інвалідністю», - вневнений продюсер телевізійного проекту життя на рівних Євген Дорошенко.

 

«Національна телекомпанія України з надзвичайною гордістю бере участь у всіх проектах спільно з Національним комітетом спорту інвалідів. Я сподіваюся, що впродовж цього року, а також впродовж наступних років у нас таких спільних проектів буде дуже багато. Наша співпраця є надзвичайно важливою, і це яскраво демонструє приклад минулого року, коли мільйони наших глядачів за допомогою телеекранів стали свідками тріумфу нашої паралімпійської збірної. Упродовж цього року перед нами стоять не менш амбітні завдання - насамперед ідеться про всебічне висвітлення XXII літніх Дефлімпійських ігор та Паралімпійських ігор 2014 року в Сочі. Проект "Життя на рівних", який ми сьогодні презентуємо, є частиною цієї великої роботи, і сподіваюся, що ця програма матиме високі рейтинги», - розповів т. в. о. генерального директора НТКУ Олександр Пантелеймонов.

 

Новий телепроект є продовженням співпраці НТКУ та Національного комітету спорту інвалідів України у сфері медійного висвітлення життя людей з вадами та спортсменів-інвалідів. Результатом цієї співпраці у 2012 році стали трансляції змагань XIV літніх Паралімпійських ігор з Лондона, міжпрограмні ролики та програми про спортсменів, які захищали честь України на цих міжнародних змаганнях.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6003
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду