Осман Пашаєв зняв сюжет для «ТСН. Тиждень»

4 Березня 2013
6398
4 Березня 2013
19:03

Осман Пашаєв зняв сюжет для «ТСН. Тиждень»

6398
Журналіст працює на ATR, поновлюється на СТБ і співпрацює з «1+1»
Осман Пашаєв зняв сюжет для «ТСН. Тиждень»

Журналіст Осман Пашаєв зняв сюжет для підсумкової інформаційно-аналітичної програми «ТСН. Тиждень» телеканалу «1+1». Сюжет про боротьбу за кримську землю вийшов в ефір 3 березня.

 

«Я не працюю на "1+1". Мене попросили зробити сюжет, я його зробив», - повідомив у коментарі «Детектор медіа» пан Пашаєв.

 

З його слів, поява сюжету узгоджувалася з телеканалом ATR, де він працює за сумісництвом шеф-редактором: «Це узгоджувалося з ATR. "1+1" хотів, ATR був не проти, я теж погодився - вийшов сюжет».

 

Це його перший сюжет для «1+1». Але Осман Пашаєв не виключає продовження співпраці. «Якщо якийсь інший канал попросить, у тому числі "Плюси", нема ніяких проблем. Буду працювати там, де будуть раді бачити мою роботу», - сказав він.

 

Своїм основним місцем роботи Осман Пашаєв вважає канал СТБ, де його поновили за рішенням суду.

 

«Але СТБ не виконує рішення суду. Нам це стало зрозуміло, коли з'явилася скарга Олександра Клишавчука як третьої особи, яка призупинила рішення апеляційного суду про поновлення, про виплату грошей. Я не знаю, в якій ситуації я знаходжуся на СТБ. Принаймні в мене написана заява про відпустку. Я її написав наприкінці першого робочого дня, 4 лютого, до свого лікарняного. Копію заяви я забрав. Кажуть, що відпустка починається тільки з моменту видачі наказу про відпустку. Але більше двох років роботодавець не може не давати відпустку. Більше двох років у мене відпустки на СТБ не було, навіть більше двох років», - сказав пан Пашаєв.

 

Нагадаємо, Осман Пашаєв позивався до ММЦ-СТБ і просив суд поновити його на роботі та виплатити 480 тис. грн компенсації моральної шкоди та 50,8 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу (близько чотирьох місяців).

 

Шевченківський районний і Київський апеляційний суди відмовили Осману Пашаєву в поновленні на СТБ. Його адвокат Юрій Свірко оскаржив рішення в касаційній інстанції. Однак Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) відхилив касаційну скаргу, зазначивши, що вона необґрунтована. Представник позивача звернувся до Верховного суду, який скасував постанову ВССУ і направив справу на повторний розгляд до ВССУ. Після цього ВССУ прийняв рішення на користь Османа Пашаєва, однак суд не поновив його на роботі, а спрямував справу на повторний розгляд до Київського апеляційного суду.

 

26 вересня Апеляційний суд міста Києва повторно розглянув справу за позовом журналіста Османа Пашаєва до СТБ і прийняв рішення на користь позивача. Відповідно до рішення суду СТБ має виплатити Осману Пашаєву 284 тис. 891 грн компенсації за час вимушеного прогулу та 5 тис. грн моральної компенсації.

 

На початку лютого 2013 року стало відомо СТБ, що поновив Османа Пашаєва на роботі. Наказ датований 2 жовтня та підписаний керівником СТБ Володимиром Бородянським. А 4 лютого журналіст розпочав роботу на СТБ.

 

СТБ заявив, що перерахував на вказаний Державною виконавчою службою рахунок Османа Пашаєва суму, визначену рішенням суду. Однак виплата заблокована через нову ухвалу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, якою відкрито нове касаційне провадження у справі за позовом Османа Пашаєва до СТБ. Касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду міста Києва, подав заступник голови правління ПрАТ «ММЦ-СТБ» Олександр Клишавчук.

 

Окрім цього 10 грудня 2012 року Юрій Свірко подав ще один позов до Шевченківського суду Києва: «Як представник Пашаєва я вимагаю стягнути з СТБ заробітну плату з вересня 2012 року, тобто відтоді, як відбулось поновлення на роботі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6398
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вот это
4067 дн. тому
Новость!
tom
4067 дн. тому
Был? ну мало кто там кем был...
Профбос
4067 дн. тому
Осман був лідером профспілки "Медіафронт" і крутим кореспондентом на СТБ пару років назад
Art
4067 дн. тому
почему так много внимания к осману? это супержурналист? мегаталант? лидер журналистского движения?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду