Хорошковський заперечує свій вплив на Нацраду

1 Березня 2013
6120
1 Березня 2013
11:28

Хорошковський заперечує свій вплив на Нацраду

6120
Хорошковський заперечує свій вплив на Нацраду

Колишній власник медіагрупи «Інтер» і колишній перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський заперечує монополізацію своїми людьми Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це він сказав в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

«Моїх людей там - у тому сенсі, що вони працювали в мене або перетиналися зі мною - аж одна людина. А все інше мені приписують. Тому що хтось вирішив зробити з мене монопольного керманича Національної ради. Це не зовсім так», - заявив він.

 

На зауваження, що людьми пана Хорошковського називають, зокрема, Оксану Головатенко, Ірину Опілат і Ларису Мудрак, він сказав: «Навіть з тих, кого ви назвали "моїми", це всього три людини з восьми членів Нацради. Але й це перебільшення. Це колегіальний орган, і його рішення публічні, кожен може їх оскаржити».

 

Щодо ефективності лобізму в Нацраді пан Хорошковський наголосив: «Головне, щоб цей орган діяв в інтересах ринку, а ми своє місце знайдемо в конкурентній боротьбі. Але для мене в будь-якому випадку це вже в минулому».

 

Що стосується відносин Нацради з ТВі та чи мав пан Хорошковський до цього стосунок, він заявив, що «ті ліцензії, які отримав ТВі, були отримані, м'яко кажучи, незаконно». «Це моє глибоке переконання, й учасники ринку це знають. І єдина проблема, яка виникла і яка дозволила звинувачувати мене в тиску на телеканал ТВі - тільки те, що моя компанія подала до суду», - сказав він.

 

«Повірте, якби я хотів сховатися, то попросити будь-яку іншу компанію, будь-якого громадянина України оскаржити придбання цих ліцензій у зв'язку з порушенням їхніх прав було дуже просто. Але саме тому, що я був упевнений, що там є порушенян, я нічого не приховував. Причому приймав рішення навіть не я. Це робив менеджмент каналу, саме тому, що їм сказали, мовляв, "хлопці, не суньтеся, там все вже... всі все знають. Що ви там намагаєтеся взяти ці ліцензії?"», - розповів колишній власник «Інтера».

 

А от вимкнення каналу ТВі кабельними операторами пан Хорошковський вважає небезпечним прецедентом. «І він зайвий раз підкреслив, наскільки далека Україна у сфері ЗМІ та у сфері ставлення до бізнесу від того, що ми називаємо європейськими стандартами», - додав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6120
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду