Хорошковський вважає, що Льовочкін не мав мети приховувати свою причетність до «Інтера»

28 Лютого 2013
6945
28 Лютого 2013
10:40

Хорошковський вважає, що Льовочкін не мав мети приховувати свою причетність до «Інтера»

6945
Хорошковський вважає, що Льовочкін не мав мети приховувати свою причетність до «Інтера»

Колишній власник медіагрупи «Інтер» і колишній перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський бачить заслугу громадянського суспільства в тому, що Сергій Льовочкін швидко й відкрито оголосив про те, що буде акціонером групи «Інтер». Про це він сказав в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

«Думаю, що це й заслуга громадянського суспільства, тому що зараз відкритість стає певним трендом», - сказав він.

 

У відповідь на запитання, хто «злив» інформацію журналісту Мустафі Найєму, який першим написав про партнерство Сергія Льовочкіна з Дмитром Фірташем у купівлі групи «Інтер», - кола, наближені до пана Льовочкіна, чи, навпаки, його опоненти - пан Хорошковський сказав: «Я думаю, не було мети приховувати цю інформацію. Це був просто спосіб доставки».

 

«Він прийняв рішення публічно заявити про свою участь, прекрасно розуміючи моливі ситуації та наслідки. Він дав свою формулу відповіді, що його завдання - винятково бізнес-параметри, він дає в управління ці акції, а, відповідно, впливати ні на що не буде», - додав пан Хорошковський.

 

При цьому для самого Валерія Хорошковського, з його слів, поява Сергія Льовочкіна в числі акціонерів групи «Інтер» стала несподіванкою.

 

Нагадаємо, 1 лютого було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд. 7 лютого стало відомо, що Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа в купівлі медіагрупи «Інтер». Пану Льовочкіну належатиме частка 20%, яку він передасть в управління GDF Media Limited. Мажоритарним акціонером буде компанія Дмитра Фірташа.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6945
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду