Хорошковський каже, що отримає за групу «Інтер» майже все з $ 2,5 млрд

28 Лютого 2013
6792
28 Лютого 2013
09:58

Хорошковський каже, що отримає за групу «Інтер» майже все з $ 2,5 млрд

6792
Хорошковський каже, що отримає за групу «Інтер» майже все з $ 2,5 млрд

Валерій Хорошковський каже, що сам наполіг на оголошенні про угоду з продажу медіагрупи «Інтер» та оприлюдненні параметрів угоди. Про це він розповів в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

Оголошену ціну групи «Інтер» у $ 2,5 млрд пан Хорошковський назвав капіталізацією компанії. Він уточнив, що його компанії отримають майже всю цю суму.

 

«Тобто є вся капіталізація компанії, і природно, що основна частка в цій капіталізації - це ліцензіати. Але є дрібниці. Тому ми оцінювали капіталізацію при продажі у два з половиною мільярди, це так», - сказав він. На запитання, яку суму отримає особисто він, уточнив: «Майже все, але отримають мої компанії».

 

Валерій Хорошковський також розповів, за які кошти він свого часу у 2005 році купував «Інтер»: «Купівля була здійснена фактично у два етапи. Перший етап - мені довелося залучати певний ресурс, тому що сума на той момент була досить велика, частина грошей у мене була від продажу "Укрсоцбанку", частину грошей мені довелося залучати. Після того, як я залучив ці гроші, я, по-моєму, роки через півтора або два повернув кредит. Ось, власне, і все. На той момент, повторю, "Інтер" був досить прибутковим бізнесом, і мені ресурсу на повернення вистачало».

 

З його слів, він залучав гроші партнерів. На запитання, чи були серед кредиторів Олександр Абрамов і Дмитро Фірташ, пан Хорошковський відповів: «Грошей від Фірташа я не залучав. А що стосується кредитів, то це можна простежити і за історіями в пресі, де помітно, що я зменшив свій пакет у групі "Євраз" майже удвічі. Власне, звідси й гроші».

 

Розповідаючи про історію партнерства з Дмитром Фірташем, пан Хорошковський нагадав, що у 2006-2007 роках, коли він купував у пана Фірташа телеканали К1, К2 і «Мегаспорт», умовою продавця було підписання опціону на можливість купити 50% групи «Інтер». «Здається, строк дії опціону скінчився у 2010 році», - додав він.

 

Дмитро Фірташ нині знову з'явився в угоді тому, що давно хотів придбати групу, пояснив пан Хорошковський. «І той рівень довіри, який є між нами, дозволяв провести цю угоду швидко. "Інтер" - це ж не просто одна юридична особа, це група компаній, там близько 100 юридичних осіб. Якби ми проводили там усі аудити, звірення, перевірки, така угода повинна була б займати шість - вісім місяців. Винятково тому, що є взаємна довіра, вона завершилася досить швидко», - сказав він. 

 

Нагадаємо, 1 лютого було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд. 7 лютого стало відомо, що Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа в купівлі медіагрупи «Інтер». Пану Льовочкіну належатиме частка 20%, яку він передасть в управління GDF Media Limited. Мажоритарним акціонером буде компанія Дмитра Фірташа. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6792
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду