Міністр зборів сподівається, що держава отримає податки з продажу «Інтера»

27 Лютого 2013
5158
27 Лютого 2013
12:54

Міністр зборів сподівається, що держава отримає податки з продажу «Інтера»

5158
Міністр зборів сподівається, що держава отримає  податки з продажу «Інтера»

Міністр зборів та доходів Олександр Клименко сподівається, що держава отримає податки з продажу «Інтера». Про це він сказав у  коментарі програми «Тендер News» на ТВі.

 

«Ми це побачимо, коли вони подадуть свою звітність за 2013 рік, а це буде на початку 2014 року. Але ми маємо надію, що податкова культура і свідомість обох сторін дуже висока, тож податки бюджет і держава отримають», - сказав пан Клименко.

 

Нагадаємо, 1 лютого було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд. 7 лютого стало відомо, що Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа в купівлі медіагрупи «Інтер». Пану Льовочкіну належатиме частка 20%, яку він передасть в управління GDF Media Limited. Мажоритарним акціонером буде компанія Дмитра Фірташа.

 

Втім старший юрист юридичної групи LCF Олена Волянська у коментарі ЛІГАБізнесІнформ звертає увагу на те, що обидва учасники угоди не є резидентами України. «Тобто отримання продавцем доходу в розмірі $ 2,5 млрд. не підконтрольне Міністерству доходів і зборів України», - підкреслила вона.

 

Як зазначив адвокат, директор компанії з обслуговування інвестицій Investment Service Ukraine Іван Герасименко, якби Хорошковський був безпосереднім власником компанії KH Media Limited, він повинен був би сплатити в Україні 17-відсотковий податок з інвестиційного прибутку (різниця між ціною купівлі та продажу Inter Media Group Limited) від проданого активу: «Але фактичним власником кіпрської компанії KH Media Limited є інша кіпрська компанія KH Steel Industry Limited, що підтверджується офіційною інформацією з Реєстру компаній Кіпру».

 

За словами пана Герасименка, Хорошковський не є прямим власником і компанії KH Steel Industry Limited, що теж підтверджують дані з кіпрського реєстру компаній. «Таким чином, у Хорошковського немає обов'язку по сплаті податків відповідно до законодавства України. Компанія KH Media Limited теж нічого не заплатить, оскільки прибуток, який виникає на Кіпрі при продажу акцій і корпоративних прав, не оподатковується. Якщо бути точним, то податок на приріст капіталу на Кіпрі (capital gain tax) дорівнює нулю», - підкреслив експерт.

 

Як позначиться на добробуті фізособи Валерія Хорошковського продаж компанії, невідомо: він уже не держслужбовець і не зобов'язаний оприлюднювати декларацію про доходи. Податкові органи зможуть побачити поліпшення життя мільйонера тільки через рік. Згідно із законодавством, платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем ​​відповідного граничного строку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5158
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду