Євген Бистрицький прокоментував відмову «Інтера» взяти участь у засіданні Громадської ради

21 Лютого 2013
6643
21 Лютого 2013
11:33

Євген Бистрицький прокоментував відмову «Інтера» взяти участь у засіданні Громадської ради

6643
Євген Бистрицький прокоментував відмову «Інтера» взяти участь у засіданні Громадської ради

Виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Євген Бистрицький у відповідь на відмову керівництва Inter Media Group взяти участь у засіданні Громадської наглядової ради каналу, яке пройде 22 лютого у Варшаві, заявив що цей захід обумовлений  положеннями Меморандуму, який підписала група. Про це йдеться у його листі.

 

За його словами, у Меморандумі чітко вказані зобов'язання телеканалу -  брати до уваги рекомендації експертів, які увійшли до Ради, оскільки ці рекомендації базуються на незалежному моніторингу збалансованості інформаційного мовлення телеканалу, вже проведених, згідно з підписаним Меморандумом, за підтримки фонду «Відродження».

 

«Якщо телеканал після зміни акціонерів не зацікавлений у виконанні статей Меморандуму, отже - в рекомендаціях Громадської ради та співпраці з нами, - ми чекаємо офіційного звернення про припинення дії цієї угоди згідно відповідного положення, ясно зазначеного у Меморандумі», - наголошує пан Бистрицький.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», на порядку денному засідання Громадської наглядової ради - підведення підсумків моніторингу новинних програм каналу «Інтер» за час дії Меморандуму про співпрацю між Міжнародним фондом «Відродження» та UA Inter Media Group Limited, вироблення рекомендацій керівництву каналу та обговорення перспектив співпраці у зв'язку зі зміною власника медіа групи та її керівництва.

 

Фонд «Відродження», який займається організацією засідання, запросив директора з розвитку групи Inter  Ганну Безлюдну, голову правління  «Інтера» Єгора Бенкендорфа, директора ТОВ «Національні інформаційні системи» Євгенія Кисельова та/або уповноважених співробітників Inter Media Group.

 

 У відповідь «Інтер» заявив, що керівництво телеканалу та медіа-групи Inter Media Group не зможе  взяти участь у засіданні Громадської наглядової ради каналу.

 

«Детектор медіа» наводить лист Євгена Бистрицького  повністю:

 

«Керівництву Inter Media Group

 

Голові Правління Єгору Бенкендорфу

Директору з розвитку Ганні Безлюдній

 

На додаток до поки що невдалих спроб зв'язатися з вами, щоби заздалегідь узгодити вашу або уповноважених вами представників групи Інтер участь у засіданні Громадської ради, просимо взяти до уваги наступне.

 

Зустріч Громадської ради проводиться на виконання Меморандуму, який був підписаний з Inter Media Group. Місце зустрічі (Варшава) обумовлено зручністю дістатися для всіх - українських та іноземних - експертів, що входять до складу міжнародної Громадської ради. У Меморандумі чітко вказані зобов'язання телеканалу -  брати до уваги рекомендації експертів, які увійшли до Ради, оскільки ці рекомендації базуються на незалежному моніторингу збалансованості інформаційного мовлення телеканалу, вже проведених, згідно з підписаним Меморандумом, за підтримки фонду Відродження.

 

Дякуємо за пропозицію «розмови» з вами, хоча йдеться про ділову зустріч у рамках, визначених Меморандумом. Така зустріч з представниками Громадської ради вимагатиме лише узгодження часу та місця. Її «конкретний предмет» вже визначений угодою.

 

Якщо телеканал після зміни акціонерів не зацікавлений у виконанні статей Меморандуму, отже - в рекомендаціях Громадської ради та співпраці з нами, - ми чекаємо офіційного звернення про припинення дії цієї угоди згідно відповідного положення, ясно зазначеного у Меморандумі.

 

Українське телебачення сьогодні переобтяжене розважальними форматами, натомість реальна потреба кожного суспільства та його очільників, які прагнуть розвитку країни, полягає в отриманні збалансованої та об'єктивної інформації.

 

Зважаючи на присутність серед акціонерів  вашої медіа-групи Глави президентської адміністрації, вимірювати інформаційну політику каналу винятково рейтингами означає свідому відмову від соціальної відповідальності медіабізнесу з боку відомого політика.

 

За останні кілька місяців медійники «Інтеру» професійно продемонстрували, що наближення до кращих стандартів інформаційного мовлення можливо за умови наявності політичної волі власників телеканалу. Це визнається навіть представниками радикальної опозиції.

 

Якщо той «максимум зусиль», які ви плануєте докласти до медіа-бізнесу телеканалу, полягатиме у регресі від досягнутих стандартів - ми будемо розуміти це як вплив позиції нових акціонерів, Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна.

 

Фонд «Відродження» буде і надалі сприяти відповідальному, незалежному моніторингу інформполітики телеканалу на предмет дотримання зазначених стандартів. Останні події лише засвідчують високий рівень зацікавленості української та міжнародної громадськості у розвитку свободи слова в Україні, що є необхідною передумовою будь-яких позитивних змін в країні.

 

З повагою,

 

Євген Бистрицький,

Виконавчий директор Міжнародного фонду "Відродження"»

 

Нагадаємо, 10 грудня 2012 року «Інтер» та Міжнародний фонд «Відрождення» підписали Меморандум про створення на телеканалі Громадської наглядової ради, яка буде здійснювати незалежний моніторинг  його інформаційної діяльності.

 

До складу Наглядової ради увійшли восьмеро громадських експертів: Іван Дзюба (академік НАН України), Ігор Бураковський (директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій),Олександр Сушко (науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва), Вікторія Сюмар (виконавчий директор Інституту масової інформації), Валерій Чалий (заступник генерального директора Центру Разумкова), Олександр Смоляр (політолог, голова правління Фонду ім. Стефана Баторія), Андерс Аслунд (провідний науковий співробітник інституту економіки ім. Петерсона) та Ендрю Вілсон (старший науковий співробітник Європейської ради з міжнародних відносин).

 

1 лютого  2013 року було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд.

 

7 лютого стало відомо, що Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа в купівлі медіагрупи «Інтер». Пану Льовочкіну належатиме частка 20%, яку він передасть в управління GDF Media Limited. Мажоритарним акціонером буде компанія Дмитра Фірташа.

 

14 лютого директором з розвитку компанії Inter Media Group була призначена Ганна Безлюдна, а головою правління каналу «Інтер» став Єгор Бенкендорф, колишній генеральний директор Національної телекомпанії України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6643
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Все понятно
4071 дн. тому
Ну, теперь все с "Видродженням" и этим Быстрицким стало понятно - фонд давно является финансируемой марионеткой Хорошковского, а не далекого Сороса, хоть тот и продолжает выделять кое-что. Летом 2010 года не зря СБУ под руководством Хорошковского наехала на "Видродження", но тогда скандал тихо замяли. Теперь понятно, что тогда случилось. Пусть живут заказушные хорошковские типа независимые эксперты из Громадской рады фонда "Видродження" :-)))
jornalist00@mail.ru
4071 дн. тому
Новое высокопорядочное руководство "Интера" отказалось от участия в сборище самой честной организации "Відродження". Мне это напоминает анекдот о проститутке, которую выгнали из публичного дома за проституцию. Как же вы похожи, ребята, со стороны.
Holos
4072 дн. тому
Как все смешно и нечистоплотно
горобець
4072 дн. тому
Если Беня на нищие государственные деньги умудрился устроить на государственном канале шабаш иностранной низкопробной "музыкально-юморной" развлекухи и руководствовался при этом не реальными потребностями общества в духовном развитии , а исключительно купленными рейтингами , то что будет почти за миллиард кредита от "Надра" банка ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду