Експерти не бачать передумов до перерозподілу рекламного ринку через зміни на «Інтері»

18 Лютого 2013
5237
18 Лютого 2013
18:16

Експерти не бачать передумов до перерозподілу рекламного ринку через зміни на «Інтері»

5237
Експерти не бачать передумов до перерозподілу рекламного ринку через зміни на «Інтері»

Опитані «Детектор медіаю» експерти вважають, що зміна власників і топ-менеджменту телеканалу й медіагрупи «Інтер» не призведе цього року до перерозподілу рекламного ринку та розпаду альянсу медіагруп «Інтер», StarLightMedia та «Медіа Група Україна».

 

Виконавчий віце-президент рекламного холдингу ADV Group Ukraine Олександр Барановський вважає, що цього року не варто очікувати різких змін у структурі продажів.

 

«Альянс груп існує на ринку давно : "Інтер" свого часу продавав канали StarLight, а StarLight - інтерівські канали. У них накопичений суттєвий досвід щодо спільних продажів. З точки зору людей, комунікацій, ІТ-систем, юридичних і фінансових питань тощо. Тому, я думаю, що зміна менеджменту не зумовить швидку зміну у структурі роботи», - сказав він.

 

Зміна взаємин між альянсом і каналами, які до нього не входять, на думку пана Барановського, залежатиме від результату продажів за 2013 рік: «На основі цих результатів  менеджери робитимуть висновки і вдаватимуться до певних кроків».

 

Генеральний директор Publicis Group Ukraine Олег Попенко висловив думку, що альянс вигідний для всіх трьох груп, що до нього входять, оскільки за його допомогою вони мають можливість збільшити вартість розміщення.

 

«Між альянсом та каналами, які не входять до його складу, не було різкої конфронтації. Швидше за все була конкуренція, але це нормальний процес: між гравцями ринку, які працюють в одній галузі, вона завжди є», - зауважив пан Попенко.

 

Він нагадав, що «наш ринок упродовж останніх п'яти, а то й більше років, постійно працював у режимі альянсів». «Їхній склад змінювався, але сам підхід - об'єднання з метою вирішення бізнесових завдань, залишався незмінним. Тому я б не прогнозував, що це зміниться найближчим часом, оскільки це така закономірність нашого ринку», - додав пан Попенко.

 

Так само не бачить передумов до зміни рекламної конфігурації директор агенції Initiative Media Андрій Андрющенко. «Вірогідність того, що зміна власників і менеджменту зумовить зміну в рекламній політиці, дуже мала. Зараз я не бачу, як ці зміни можуть вплинути на формування альянсів тощо», - сказав він.

 

Нагадаємо, цього року до рекламного альянсу телевізійних груп «Інтер» і StarLightMedia приєдналася «Медіа Група Україна». Їм протистоїть група «1+1 медіа», яка у 2013 році також продає рекламні можливості каналів Tonis, 5 канал, «Ера», Перший національний, «НТВ Мир», RU music, Discovery Channel і OTV.

 

1 лютого було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд.

 

7 лютого стало відомо, що Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа в купівлі медіагрупи «Інтер». Пану Льовочкіну належатиме частка 20%, яку він передасть в управління GDF Media Limited. Мажоритарним акціонером буде компанія Дмитра Фірташа.

 

14 лютого директором з розвитку компанії Inter Media Group була призначена Ганна Безлюдна, а головою правління каналу «Інтер» став Єгор Бенкендорф, колишній генеральний директор Національної телекомпанії України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5237
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду