Колесніченко двічі скаржився до Генпрокуратури щодо невиконання мовного закону

16 Лютого 2013
3936
16 Лютого 2013
14:51

Колесніченко двічі скаржився до Генпрокуратури щодо невиконання мовного закону

3936
Колесніченко двічі скаржився до Генпрокуратури щодо невиконання мовного закону
Народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко двічі звертався до Генпрокуратури через невиконання урядом закону «Про засади державної мовної політики». Про це він розповів в інтерв`ю «Радіо Свобода»

«В мене є вже два звернення до Генпрокуратури щодо бездіяльності Кабінету Міністрів, який не виконує норми законодавства і не привів у відповідність близько півтори тисячі відповідних норм», – сказав пан Колесніченко.

Вадим Колесніченко також повідомив, що зміни до цього закону вже готові. Запитання щодо того, чи актуалізуватиметься мовне питання в контексті президентських виборів депутат проігнорував.  

 

Нагадаємо, закон «Про засади державної мовної політики» було ухвалено 3 липня в редакції першого читання. Президент Віктор Янукович підписав цей закон 8 серпня.

 

Закон передбачає, що мовники визначають мову програм на власний розсуд. Відтак, Національна радавилучила графу про мови з ліцензійної документації. Після цього низка телерадіокомпаній переоформилисвої ліцензії, вилучивши графу «Мова».

 

Президент зібрав спеціальну робочу групу, яка вже розробила проект змін до закону. Зокрема, вонапропонує відновити частку української мови в загальнонаціональному ефірі на рівні не менше 75%

 

«Детектор медіа» 
 


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3936
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду