Голова ЮНІСЕФ в Україні подякувала ТСН за репортажі «Обережно: діти»

15 Лютого 2013
6534
15 Лютого 2013
18:12

Голова ЮНІСЕФ в Україні подякувала ТСН за репортажі «Обережно: діти»

6534
Голова ЮНІСЕФ в Україні подякувала ТСН за репортажі «Обережно: діти»

Серія спеціальних репортажів  ТСН «Обережно: діти» на телеканалі «1+1» про проблеми засуджених дітей стала прецедентом та призвела до серйозної перевірки дитячих тюрем прокуратурою, а також отримала підтримку ЮНІСЕФ. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Цикл спецрепортажів ТСН про дітей за ґратами призвів до серйозної перевірки дитячих тюрем прокуратурою. Одну дівчинку після того, як ТСН зацікавилась її долею, випустили з в'язниці. Нині готується рішення про помилування багатьох малолітніх злочинців, серед яких - і діти-герої сюжетів ТСН.

 

Голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіє Мокуо висловила підтримку та подяку ТСН за спецпроект «Обережно: діти».

 

«Ця серія репортажів телеканалу «1+1» є добрим прикладом того, як медіа можуть привернути увагу суспільства до проблем вразливих дітей - зокрема дітей у конфлікті із законом. Ув'язнення дітей має бути застосоване лише у виняткових випадках. Діти повинні мати можливість отримати реабілітаційні послуги у їхніх громадах. Забезпечення правосуддя для дітей у конфлікті із законом є важливим моральним питанням для будь-якого суспільства. Те, як суспільство ставиться до цих дітей сьогодні, визначає їхнє ставлення до суспільства в майбутньому, коли вони подорослішають», - зазначила Юкіє Мокуо.

 

Авторка серії репортажів «Обережно: діти» Світлана Березівська переконана, що після тюрми діти в Україні  не виходять кращими, у Європі давно доведено, що це - неефективний метод перевиховання дітей.

 

«Вперше як тюрма  не перевиховує я побачила,  знімаючи сюжет до Дня захисту дітей. У розмові із засудженими за крадіжки  були очевидні кримінальні зміни, яких зазнають діти  за ґратами. Альтернативного ефективного покарання і перевиховання дітей-злочинців у нас і немає. Дитяче правосуддя в Україні  -  малодосліджена в Україні тема, на яку не заведено говорити. Ініціатива  дослідити цю проблему  не лише моя, ідею підтримав керівник ТСН Сергій Попов. Розповідь про шістнадцятирічну дівчинку, яка вкрала велосипед і була за це засуджена до 4 років тюрми, вразила і нас,  і наших глядачів», - сказала кореспондент ТСН Світлана Березівська. 

 

Кореспондент ТСН Світлана Березівська серед неповнолітніх засуджених

 

«Я сподіваюся, що інші ЗМІ також приділятимуть більше уваги історіям дітей, які опинились у важких ситуаціях, а ЮНІСЕФ завжди готовий до співпраці, щоб допомогти дітям, які того потребують», - підкреслила Голова ЮНІСЕФ в Україні Юкіє Мокуо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6534
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду