Газету RIA перевіряли через скарги на «зарплату в конвертах» – мер Козятина

13 Лютого 2013
7539
13 Лютого 2013
14:20

Газету RIA перевіряли через скарги на «зарплату в конвертах» – мер Козятина

7539
Мер Козятина Олександр Гвелесіані має намір подати на RIA до суду
Газету RIA перевіряли через скарги на «зарплату в конвертах» – мер Козятина

Міський голова Козятина Олександр Гвелесіані відкидає звинувачення газети RIA в тиску на свободу слова. Про це він заявив у коментарі «Детектор медіа».

 

«Газета як виходила, так і виходить.  Що хочуть те й пишуть. У чому полягає мій тиск на видання? Хіба я забороняю випуск газети чи її розповсюдження», - зазначив пан Гвелесіані.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», редактор газети RIA Артем Фляжніков стверджує, що мер організував «незаконні перевірки» видання у відповідь на серію критичних статей. Серед них перевірка управління праці та соціального захисту населення Козятинської міської ради.

 

За словами пана Гвелесіані, перевірка газети управлінням праці та соцзахисту була зумовлена зверненням колишніх редакторів RIA, які повідомили, що співробітники видання не мають офіційних трудових стосунків з редакцією, тобто отримують «зарплату в конвертах».

 

Перед тим, як стверджує мер, він отримав завдання «навести порядок» з виплатою зарплат від голови обласної адміністрації, який був занепокоєний виплатами «у конвертах» у Козятині.

 

«Тому коли до мене звернулись люди з такими заявами, я доручив управлінню соціального захисту перевірити достовірність цієї інформації. Я як міський голова, якому персонально доручили навести лад з виплатами, не міг на них не відреагувати. Незважаючи на те, що тут мова йде про ЗМІ» - сказав пан Гвелесіані.

 

За його словами , перевірка стосувалась не лише редакції RIA, а й інших ЗМІ Козятина.

 

«Наші люди приходили в редакцію газети RIA, однак на їхні запитання не відповідали і потрібну інформацію не надали під приводом того, що все це необхідно погодити з  вінницькою редакцією. Тобто ці люди відмовили в проведенні перевірки, - розказав міський голова. - Зараз я направив за своїм підписом матеріали про відмову в проведенні перевірок, яку надали мені в управлінні соціального захисту, до голови обласної адміністрації та на ім'я обласного прокурора. На цьому мої функції закінчуються».

 

Окрім цього пан Гвелесіані має намір подати до суду на видання та на офіційний сайт газети RIA в Козятині - kazatin.com (на останній - через коментарі під публікацією). «Вони як адміністратори цього сайту не відстежують, які коментарі на ньому розміщуються. Нецензурна лайка, особисті образи мене та депутатів міської ради. Дійшли того, що мене назвали старостою, проводячи паралель з німецькими загарбниками, а депутатів порівняли з поліцаями. Зокрема, в останньому номері вийшла стаття "Мер Гвел, поліцай і депутати"», - сказав він.

 

За його словами, зараз юридична служба готує позов. Також ці питання виноситимуться на розгляд сесії.

 

Нагадаємо, співробітники філіалу вінницької газети RIA у Козятині заявили про тиск на свободу слова з боку мера через публікацію критичних статей. З відповідними заявами видання звернулось у Генеральну прокуратуру, Міністерство внутрішніх справ, послів усіх країн Євросоюзу та до Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7539
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду