Азаров відреагував на вимкнення НРКУ і доручив збільшити видатки на трансляцію державних мовників

7 Лютого 2013
6103
7 Лютого 2013
18:58

Азаров відреагував на вимкнення НРКУ і доручив збільшити видатки на трансляцію державних мовників

6103
Азаров відреагував на вимкнення НРКУ і доручив збільшити видатки на трансляцію державних мовників

Сьогодні, 7 лютого, прем'єр-міністр Микола Азаров підписав доручення Міністерству фінансів України щодо збільшення видатків для забезпечення в необхідному обсязі трансляції телерадіопрограм, вироблених для державних потреб, під час підготовки законопроекту щодо внесення змін до державного бюджету на 2013 рік.

 

Про це «Детектор медіа» повідомили в Державному комітеті телебачення і радіомовлення, відповідаючи на запит з приводу вимкнення передавачів Національної радіокомпанії України та заходів, які вживають уряд і Держкомтелерадіо для забезпечення потреб НРКУ в трансляції сигналу.

 

За даними Держкомтелерадіо, якщо у 2012 році на трансляцію програм НРКУ із загального фонду державного бюджету було виділено понад 52 млн грн, то цього року - близько 12 млн .грн. Це становить майже п'яту частину всіх бюджетних призначень системи Держкомтелерадіо, яка складається з 32 державних мовників. «Жоден з яких на сьогоднішній день не вдався до "термінових відключень"», - підкреслили у відомстві.

 

«Держкомтелерадіо неодноразово наголошував на проблемі з фінансуванням трансляції телерадіопрограм поточного року, адже сума фінансування, що передбачена державним бюджетом, у 4 рази менша за мінімальну потребу. Ситуація також ускладнюється кредиторською заборгованістю у сумі 25,2 млн грн. Таким чином дефіцит коштів складає 206,7 млн грн по системі», - повідомили в Держкомтелерадіо.

 

З метою вирішення проблеми прем'єр-міністр і підписав доручення Мінфіну.

 

Як відомо, 5 лютого на прохання НРКУ Концерн РРТ вимкнув усі УКХ-передавачі та більшість ФМ-передавачів НРКУ. За словами генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, коштів, виділених НРКУ Держкомтелерадіо на трансляцію програм у 2013 році, вистачає тільки на роботу 32 ФМ-передавачів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6103
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Аліна
4092 дн. тому
Покрали, сволочі, гроші, от і нема тепер коштів для ретрансляції програм. Зате пан Аврахов разом з пані Бабій щомісячно наповнюють свої кишені державними коштами, відмиваючи їх на "Мистецьких історіях" з паном Шейком... Ганьба!
boss
4093 дн. тому
1.Держава виділяє кошти з бюджету Держкомтелерадіо. 2.Держкомтелерадіо фінансує ОДТРК . 3. ОДТРК сплачують ДЕРЖАВНИМ операторам звязку за послуги по розповсюдженню сигналу. 4. Державні оператори звязку сплачують податки у бюджет ДЕРЖАВИ . До чого тут ДЕРЖКОМТЕЛЕРАДІО? До чого тут ДЕРЖАВА ?
newpruten
4093 дн. тому
Прости Николаевич ! Иванов вернись !!!
Олександр
4093 дн. тому
Проводове мовлення інтернеет? Ви звідкіля впали панове. Проводове в Дніпропетровську передає ОДНУ програму та й ту у неналежній якості 2 класом замість 1-го) розібрати майже неможливо це бубоніння. От і допомагав УКХ прйимач .а тут ще й "культуру" були включили у минулому році. А тепер де слухати. Супутник? Жартуєте! Кажете приймачі не приймають. Неправда, майже усі китайські приймачі (найдешевші які і купують старенькі) приймають починаючи з 50 МГц. Це злочин проти України - а так відпочивав у Кирилівці а там крім Російських кналів з-за моря нічого не чути. Не можна так "здавати" інформаційне поле.
Радіослухач УКХ
4094 дн. тому
Доки смажений півень не клюне у сраку чиновників, доти будуть робити вигляд ніби нічого не сталось!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду