Суд відмовив депутату Косівської райради у позові проти журналіста Руслана Коцаби

31 Січня 2013
6288
31 Січня 2013
14:06

Суд відмовив депутату Косівської райради у позові проти журналіста Руслана Коцаби

6288
Суд відмовив депутату Косівської райради у позові проти журналіста Руслана Коцаби

Сьогодні, 31 січня, в Івано-Франківську відбулось судове засідання за позовом проти шеф-редактора інтернет-ресурсу «Народне ОКО» Руслана Коцаби щодо факту розповсюдження ним інформації про судимість місцевого депутата, полковника податкової міліції Василя Строїча. Суд відмовив податківцю у задоволенні позовної заяви проти журналіста, повідомляє інтернет-видання Paralleli.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», депутат Косівської районної ради від Партії регіонів, керівник територіального підрозділу внутрішньої безпеки Державної податкової служби Василь Строїч позивався до суду із заявою про захист честі, гідності і ділової репутації. Підставою стало розповсюдження журналістом Русланом Коцабою в інтернет-мережі вироку Івано-Франківського міського суду, в якому йшлося про колишню судимість Строїча за статтею 194 ККУ.

 

Інтернет-видання Paralleli повідомляє, що позивач на судове засідання не з'явився. Василь Строїч надіслав до суду листа, в якому просив провести засідання без нього. Відповідач Руслан Коцаба погодився на цю пропозицію.

 

Після перерви суд прийняв рішення відмовити у задоволенні позову Василя Строїча проти Руслана Коцаби.

 

Позивач до суду не з'явився

 

Як стверджує Руслан Коцаба, проведене ним журналістське розслідування свідчить, що Василь Строїч нібито підробив трудову книжку та військовий квиток записом про службу в армії, що, за словами журналіста, було доведено судом першої інстанції.

 

«Після отримання певних документів, джерело походження яких, згідно з нормами чинного законодавства, я не збираюся розголошувати, з'ясував, що керівник підрозділу внутрішньої безпеки насправді є перевертнем у погонах. І довів це відповідними сканами документів, які розмістив у мережі інтернету», - стверджує журналіст.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6288
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду