Компанії Порошенка вийшли зі складу власників «Ретро ФМ» і радіо Next

30 Січня 2013
8225
30 Січня 2013
18:20

Компанії Порошенка вийшли зі складу власників «Ретро ФМ» і радіо Next

8225
Структури УМХ залишилися їхніми єдиними власниками
Компанії Порошенка вийшли зі складу власників «Ретро ФМ» і радіо Next

Компанії Петра Порошенка вийшли зі складу власників радіомереж «Ретро ФМ» і радіо Next, у яких пан Порошенко був партнером «Українського медіахолдингу». Структури УМХ залишилися їхніми єдиними власниками. Це випливає зі змін, які були внесені 30 січня до ліцензій телерадіокомпаній «НБМ-Радіо» і «Пілот-Україна» Національною радою з питань телебачення і радіомовлення.

 

Радіомережі «Ретро ФМ» і Next входять до Радіогрупи УМХ. І хоча раніше належали порівну УМХ і компаніям Петра Порошенка, перебували в управлінні УМХ.

 

Зі складу власників київського ТОВ «ТРК "НБМ-Радіо"» (позивний - «Раідо 5 - Ретро ФМ») вийшло ПІІ у формі ТОВ «ТРК "НБМ"», що володіло 50% компанії. ТРК «НБМ» - одна з двох телекомпаній, що об'єднані в телемережу під назвою «5 канал»).

 

Власником 100% ТОВ «ТРК "НБМ-Радіо"» стало харківське ТОВ «Радіогрупа», якому раніше належало 50% компанії.

 

З моменту створення у 2005 році і до 2007 року ТРК «НБМ-Радіо», яка на той момент мала позивний «Радіо 5», належала тільки компанії Петра Порошенка. У 2007 році до неї додалися інші власники, радіомережа отримала новий позивний «Ретро ФМ» і влилася до Радіогрупи УМХ.

 

Зі складу власників одеського ТОВ «ТРК "Пілот-Україна"» (позивний - радіо Next) вийшли дві київські компанії - ВАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм Ессетс Кепітал"» (володіло часткою 45%) і ТОВ «Престиж груп» (володіло часткою 5%). Ці обидві компанії є власниками ТРК «Експрес-інформ» (одна з двох телекомпаній, що об'єднані в телемережу під назвою «5 канал»).

 

Власником 100% ТОВ «ТРК "Пілот-Україна"» стало київське ТОВ «Прайм-Бізнес Групп», якому раніше належало 50% компанії. У свою чергу, ТРК «Пілот-Україна» є власником ТОВ «Фірма "Волинь"», що входить до мережі радіо Next.

 

Петро Порошенко став партнером УМХ по радіомережі, яка на той момент називалася Radio One, у 2008 році, коли його компанія «Прайм Ессетс Кепітал» придбала 25% ТРК «Пілот-Україна». Згодом він збільшив свою частку, а радіомережа поміняла позивний спершу на «Радіо Алла», потім на Next. Нещодавно Радіогрупа УМХ запустила на київській частоті радіо Next нову радіостанцію Lounge FM.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8225
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
рррр
4075 дн. тому
А чому стоматолог? )))
Viola
4075 дн. тому
А на какой частоте сейчас можно слушать радио Next?
дэн
4075 дн. тому
стоматолог подсуетился.
куц
4075 дн. тому
Стоматолог медіа прибирає до рук перед виборами презика...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду