Мельниченко хоче позиватись до судді, який виніс вирок Пукачу

30 Січня 2013
5259
30 Січня 2013
13:43

Мельниченко хоче позиватись до судді, який виніс вирок Пукачу

5259
Мельниченко хоче позиватись до судді, який виніс вирок Пукачу

Екс-майор управління державної охорони Микола Мельниченко хоче позиватись до судді Печерського районного суду Андрія Мельника, який виніс вирок у «справі Ґонґадзе» через те, що той не взяв його плівки як предмет розгляду. Про це пан Мельниченко заявив під час програми «Сьогодні про головне», пише сайт ТВі.

 

«Мої записи предметом розгляду в даній кримінальній справі Пукача не були... У принципі, суддя не мав, на моє глибоке переконання, такого права говорити про те, що враховуємо ми записи чи не враховуємо записи. Мені доведеться з адвокатами порадитися і, мабуть, до цього судді, думаю, доведеться подавати позов. Тому що, на моє глибоке переконання, він вийшов за рамки правового поля», - сказав Микола Мельниченко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа»,  оскаржувати вирок суду мають намір Валентина Теличенко, адвокат Мирослави ҐонґадзеГригорій Демиденко, адвокат Олексія Пукача, а також Олексій Подольський, один з потерпілих у справі колишнього начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача.

 

Нагадаємо, 29 січня, суд призначив екс-генералу Пукачу покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати державні посади за вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе.

 

Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Олексія Пукача в убивстві журналіста Георгія Ґонґадзе.

 

Досудовим слідством встановлено, що Олексій Пукач на виконання наказів і вказівок екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб 17 вересня 2000 року здійснив вбивство Георгія Ґонґадзе.

 

Олексій Пукач своєї провини в умисному вбивстві не визнав. Тобто він визнав, що стосовно журналіста здійснювалося оперативно-розшукові заходи, що він душив його ременем, однак не хотів вбивати, але ремінь зламав жертві хрящ на шиї.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5259
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду