Держкомтелерадіо пропонує заснувати премію імені Максима Рильського для перекладачів

30 Січня 2013
4251
30 Січня 2013
13:02

Держкомтелерадіо пропонує заснувати премію імені Максима Рильського для перекладачів

4251
Держкомтелерадіо пропонує заснувати премію імені Максима Рильського для перекладачів

Держкомтелерадіо України підготував проект урядової постанови про заснування премії імені Максима Рильського. Про це повідомляє прес-служба  Держкомтелерадіо.

 

Премією планується відзначати здобутки у галузі художнього перекладу українською мовою творів видатних зарубіжних авторів, а також перекладу творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу.

 

Ініціатори заснування премії - Спілка письменників України та представники творчої інтелігенції. На їх переконання, її створення сприятиме піднесенню престижу перекладу та пропагуванню кращих досягнень української літератури на міжнародному рівні.

 

Згідно із проектом урядової постанови, премію присуджуватиме комітет, до складу якого ввійдуть представники Держкомтелерадіо, Міністерства культури, Міністерства oсвіти і науки, молоді та спорту України, Національної академії наук, Національної спілки письменників та інших творчих спілок. Лауреати отримають, окрім відзнаки, грошову винагороду у розмірі 10 тисяч гривень.

 

Держкомтелерадіо повідомляє, що провів консультації щодо положень проекту із громадськими організаціями, Українським фондом культури тощо. Наразі триває його погодження із зацікавленими органами.

 

У 1972 році Рада Міністрів УРСР своєю постановою заснувала премію імені Максима Рильського, лауреатами якої свого часу були Дмитро Павличко, Григорій Кочур та багато інших.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4251
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду