Колектив газети «Каховська зоря» висловив недовіру головному редактору

24 Січня 2013
9556
24 Січня 2013
13:47

Колектив газети «Каховська зоря» висловив недовіру головному редактору

9556
Колектив газети «Каховська зоря» висловив недовіру головному редактору

«Детектор медіа» отримала колективне звернення від працівників КП «Редакція газети "Каховська зоря"», у якому висловлено недовіру головному редактору видання Володимиру Менисенку. Підставою для такого рішення редакційного колективу стало, за словами журналістів, неприйняття його стилю керівництва.

 

«Протягом багатьох років він принижує людську і професійну гідність працівників редакції, вдаючись до грубощів та нецензурної лайки. Останнім часом ці вияви носять безперервний і систематичний характер, стали нестерпними і заважають роботі та творчому процесу», - йдеться у зверненні.

 

У колективному листі співробітники редакції звертаються до співзасновників газети - голови Каховської районної ради Миколи Крупіна і Каховського міського голови Олександра Карасевича - з вимогою проведення спільних зборів. На зборах повинно бути розглянуте питання про зміну головного редактора видання. Автори звернення наголошують, що кандидатуру нового керівника редакції повинен висунути колектив газети із числа творчих працівників.

 

Загальні збори колективу КП «Редакція газети "Каховська зоря"» за участю представників співзасновників мали були відбутися сьогодні, 24 січня. Але, як повідомила «Детектор медіа» заступник головного редактора Жанна Кисельова, зібрання не відбудеться через те, що співзасновники наразі не можуть направити своїх представників без підпису перших осіб, які знаходяться у відрядженні.

 

В той самий час пані Кисельова повідомила, що існує можливість вирішення проблеми загострення відносин між головним редактором і колективом редакції шляхом проведення переговорів. За словами заступника головного редактора, наразі досягнуто домовленості про внутрішні збори колективу КП «Редакція газети «Каховська зоря»», які будуть проведені без участі представників співзасновників.

 

«Детектор медіа» наразі намагається взяти коментар у головного редактора газети «Каховська зоря» Володимира Менисенка, але, за інформацію редакції, він знаходиться на лікарняному.

 

На сайті газети «Каховська зоря» зазначається, що Володимир Менисенко керує виданням з 1987 року (раніше газета мала назву «Зоря комунізму»,) а у розділі «Редакція» опубліковано інформацію виключно про його особу. Головний редактор, як вказано на сайті, має звання Заслуженого журналіста України та є членом правління обласної журналістської організації.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9556
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду