Журналіст Пашаєв поскаржиться до прокуратури на СТБ, який не виконує рішення суду

21 Січня 2013
7720
21 Січня 2013
16:19

Журналіст Пашаєв поскаржиться до прокуратури на СТБ, який не виконує рішення суду

7720
Журналіст Пашаєв поскаржиться до прокуратури на СТБ, який не виконує рішення суду

Представник журналіста  Османа Пашаєва у суді Юрій Свірко планує написати заяву до прокуратури та міліції про злочин щодо невиконання каналом СТБ судового рішення про поновлення пана Пашаєва на роботі та виплати йому  компенсації. Про це він повідомив «Детектор медіа» особисто.

 

 За його словами, заява буде поданао цього тижня. Пан Свірко зазначає, що  канал  упродовж  трьох місяців відмовляється виконувати рішення суду.

 

Нагадаємо, 26 вересня Апеляційний суд міста Києва повторно розглянув справу за позовом журналіста Османа Пашаєва до СТБ і прийняв рішення на користь позивача та поновив його на роботі. До цього справа розглядалась у  Вищому спеціалізованому та у Верховному судах.

 

«Це рішення набрало чинності того ж дня. На початку жовтня було відкрите виконавче провадження. Його закрили 19 жовтня  через те, що СТБ подало касаційну скаргу, і у листопаді Вищій спеціалізований суд відмовив каналу у відкритті касаційного провадження.  Очевидно , що подавати скаргу до Верховного суду неможливо, оскільки ВС вже висловив свою позицію у цій справі. Не може такого бути, щоб ВС двічі переглядав одну й ту ж справу і висловлював протилежні позиції», - стверджує Юрій Свірко.

 

Також пан  Свірко додає, що СТБ  умисно не впускав кур'єра від виконавчої служби. Однак у грудні за його словами, поштою було направлено постанову про відкриття виконавчого провадження, і СТБ, за даними виконавчої служби, отримав постанову 12 січня 2013 року.

 

«Цією постановою надано 7 днів для добровільного  виконання рішення поновлення Пашаєва на роботі. Цей термін сплив сьогодні. Однак його не поновлено, компенсацію не сплачено», - сказав Юрій Свірко.

 

Окрім звернення  до прокуратури представник Османа Пашаєва планує провести  ще й акцію протесту  на час проведення у Давосі (Швейцарія) круглого столу  Фонду Віктора Пінчука  - «RevolutiOnline.edu - онлайн-освіта змінює світ», який пройде у межах Всесвітнього економічного форуму (з 23 по 27 січня 2013 року)

 

«Ми поширюватимемо заклики до журналістів не відвідувати заходи Пінчука у Давосі, тому що він на СТБ не  виплачує зарплату, не виконує рішення судів та займається кримінальною діяльністю», - зазначив пан Свірко.

 

Окрім цього 10 грудня 2012 року Юрій Свірко подав ще один позов до Шевченківського суду Києва: «Як представник Пашаєма я вимагаю стягнути з СТБ заробітну плату з вересня 2012 року, тобто відтоді як відбулось поновлення на роботі». Цю справу розглядає суддя Наталія Притула. Наступне засідання відбудеться у лютому.

 

«Детектор медіа» намагалась отримати коментар від СТБ стосовно даної справи. Канал від коментаря відмовився.

 

Нагадаємо,  Осман Пашаєв позивався до ТОВ «Міжнародний медіацентр - СТБ» і просив суд поновити його на роботі та виплатити 480 тис. грн компенсації моральної шкоди та 50,8 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу (близько чотирьох місяців).

 

Шевченківський районний та Київський апеляційний суди відмовили Осману Пашаєву в поновленні на СТБ. Юрій Свірко оскаржив рішення в касаційній інстанції. Однак Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) відхилив касаційну скаргу, зазначивши, що вона необґрунтована. Представник позивача звернувся до Верховного суду, який скасував постанову ВССУ і направив справу на повторний розгляд до ВССУ. Після цього ВССУ прийняв рішення на користь журналіста Османа Пашаєва у справі проти СТБ, однак суд не поновив його на роботі, а спрямував справу на повторний розгляд до Київського апеляційного суду. Київський апеляційний суд виніс рішення на користь Пашаєва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7720
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду