«Наші гроші» планують розширити формат

16 Січня 2013
5436
16 Січня 2013
19:34

«Наші гроші» планують розширити формат

5436
Хочуть писати про публічні фінанси і моніторити регіональну пресу
«Наші гроші» планують розширити формат

Інтернет-проект «Наші гроші» планує розширити формат і охопити всю тематику публічних фінансів, однією з підтем якої є держзакупівлі, які зараз висвітлює видання. Про це «Детектор медіа» розповів керівник «Наших грошей» Олексій Шалайський.

 

«Це в тому числі зумовлено ухваленим минулого року законом, який різко зменшив кількість тендерів, які офіційно оприлюднюються, - пояснив пан Шалайський. - Крім того, ми, наприклад, пишемо про тендер на 100 тис. грн, але не пишемо про субвенції якомусь підприємству на 4 млн грн., бо це ніби не наша тема. А ми хочемо висвітлювати й дотації, і корупційні законопроекти».

 

Також «Наші гроші» хочуть створити своєрідний моніторинговий центр, який би відстежував публікації регіональних ЗМІ про публічні фінанси. «У регіонах є багато журналістів, які пишуть гарні тексти, розслідування, але інші регіональні ЗМІ цього не підтримують, бо не хочуть посилатися, а на київський рівень це не виходить, бо ніхто не бачить. Ми хочемо підняти це на центральний рівень», - розповів пан Шалайський.

 

«Наші гроші» вже склали список із 60 видань, які б хотіли щоденно моніторити. Це здебільшого преса, але її можна знайти у PDF-форматі в інтернеті.

 

Нагадаємо, проект «Наші гроші» запустили на початку 2011 року журналісти Олексій Шалайський і Юрій Ніколов за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5436
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду