Стогній пояснив, що редакція «Надзвичайних новин» помилилася з Павліченками і Павлюченковим

15 Січня 2013
8016
15 Січня 2013
15:03

Стогній пояснив, що редакція «Надзвичайних новин» помилилася з Павліченками і Павлюченковим

8016
Автор «Надзвичайних новин» розбирається, хто винен у помилці
Стогній пояснив, що редакція «Надзвичайних новин» помилилася з Павліченками і Павлюченковим

Автор і ведучий програми «Надзвичайні новини» на ICTV Костянтин Стогній у коментарі «Детектор медіа» пояснив, що редакція програми помилилася, готуючи сюжет від 14 січня про акцію в Запоріжжі на підтримку Дмитра Павлюченкова, засудженого за вбивство російської журналістки Анни Політковської.

 

Подаємо коментар Костянтина Стогнія в повному обсязі:

 

«У нас на вчора (14 січня) в плані стояли два заходи: акція в Києві на захист родини Павліченків і другий сюжет - із Запоріжжя, про людину на прізвище Павлюченков. Це російський колишній міліціонер, його прив'язують до того, що він брав участь у вбивстві Політковської, у вбивствах на території України в Запорізькій та Дніпропетровській областях, у тому числі йому приписується замах на Геннадія Корбана у 2006 році. Звісно, що готувати два сюжети про Павліченків (з Києва та Запоріжжя) не було сенсу. Тому я підписав план по двох сюжетах - один про Павліченків, другий - про історію підозрюваного в резонансних подіях в Україні та Росії, міліціонера Павлюченкова. Тим паче, що були питання щодо його родини. Тому що після його затримання на нього був замах, він потрапив у реанімацію, його дружина постраждала. Тобто є речі, які пов'язані не лише з ним, а й із родиною.

 

Студію ми записуємо заздалегідь, а сюжети готуємо в гарячому режимі, деякі домонтовуємо прямо під час ефіру. Я побачив, що по Павліченках ми дали різнобічну інформацію - показали вдову судді з його портретом, розповіли, як вчинила прокуратура, і дали слово організатору акції на захист Павліченків. Ми чітко розуміємо, що багато людей, які підтримують акції на захист родини Павліченків, можуть не знати конкретної історії Павліченків, але в них накопичилася образа на українські суди, на несправедливість, яка є. Ми розуміємо, що люди виступають скоріше проти ненормальної системи судочинства. Ми це підтримуємо і показуємо, і це було в першому сюжеті.

 

Другий сюжет, який мав іти, - про Павлюченкова. Я дивлюся перед ефіром - сюжету немає, коментарів немає, запитую про відео - власкори нормального відео нам не надіслали. Я кажу, що це не може тягнути на сюжет. Але в нас уже є начитане в студії, ми вирішуємо зробити БЗ. Мені кажуть, що є фрагмент відео, як декілька людей вийшли на захист Павлюченкова. Я кажу: якщо є відео, то монтуйте його. І я був спокійним.

 

Зараз ми розбираємося - чи це технічний огріх, чи це безалаберність когось із журналістів, який не може відрізнити відео. Я зараз читаю службові записки, переглядаю відео - там російською мовою скандують: «Свободу Павлюченко». Питання в одній літері. Я подивився на київський мітинг - там логотипи одні, чітко написано «Павличенко». У Запоріжжі - інше. Але мені стало все зрозуміло, коли я побачив відео в ефірі. Журналіст має бути акуратнішим, і я як керівник теж несу за це відповідальність. Ми надалі будемо більш уважними перед ефіром.

 

У нас півсотні людей працює над випуском. І для того, щоб підготувати гарячу новину, кожен відповідає за щось. Однозначно, хтось у цьому ланцюгу буде покараним. Але треба зрозуміти, хто - якщо в нас є відео реальної акції на захист Павлюченкова, значить це режисер переплутав відео; якщо немає іншого відео, то це запорізький кореспондент видав одне відео за інше.

 

Трапляються такі речі, я не знімаю вини ні з себе, ні з журналістів. Я щиро вірив, і в плані у нас стояло - про Павлюченкова. Ніяких задумів журналістів "притягнути Москву" чи маніпуляцій - це зі сфери непорозумінь.

 

Не помиляється тільки той, хто не працює. Я вважаю, що за 15 років на телебаченні це допустима погрішність».

 

Нагадаємо, 14 січня у випуску «Надзвичайних новин» на ICTV автор і ведучий програми Костянтин Стогній заявив, що учасники маршу «Свободу чесним!» у Запоріжжі підтримували не родину Павліченків, засуджених за вбивство судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова, а Дмитра Павлюченкова, засудженого за вбивство російської журналістки Ганни Політковської.

 

При цьому було показано відеоряд, на якому видно марш «Свободу чесним! Свободу Павліченкам!» - такі марші проводяться в багатьох містах України на підтримку засуджених, на думку громадськості, незаконно, у тому числі київської родини Павліченків. Учасники маршу вигукують: «Свободу чесним! Свободу Павліченкам!»і несуть плакати із символом свого руху - намальованим хлопчиком.

 

Цей відеоряд з підводкою вийшов у випуску одразу після розлогого сюжету Тетяни Кругової про засідання апеляційного суду в справі Павліченків та акцію на їхню підтримку в Києві.

 

Директор-президент каналу ICTV Олександр Богуцький у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що має намір обговорити цю ситуацію з автором програми Костянтином Стогніємо. «Зазвичай ми не обговорюємо зміст його програми, конкретно цю ситуацію - обговоримо. Я вважаю, що з авторами програм ми повинні обговорювати принципи - і їх дотримуватись. Думаю, називати речі своїми іменами - це вкрай важливо, і, тому теж старатимусь зрозуміти, що трапилось».

 

Пан Богуцький також наголосив, що канал ICTV у своїх програмах «Факти» і «Факти тижня з Оксаною Соколовою» приділяють значну увагу справі Павліченків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8016
Коментарі
17
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Vfhb
4117 дн. тому
Директор-президент каналу ICTV Олександр Богуцький у коментарі «Телекритиці» зазначив, що має намір обговорити цю ситуацію з автором програми Костянтином Стогніємо. «Зазвичай ми не обговорюємо зміст його програми, конкретно цю ситуацію - обговоримо. Я вважаю, що з авторами програм ми повинні обговорювати принципи - і їх дотримуватись. Думаю, називати речі своїми іменами - це вкрай важливо, і, тому теж старатимусь зрозуміти, що трапилось». Если уж н ато пошло,то отвечать должен тот кто писал а не начальство и н еведущий тем более
сам
4117 дн. тому
так грустно читать ерунду изза одного сбоя за много лет.Откуда столько злобы ?
а я?
4117 дн. тому
Не вижу повода для дискуссий.Проблема уже решена и дано обьяснение.Это бывает иногда,но даже реже чем раз в несколько лет.
Амбасадор
4117 дн. тому
Я говорю Русским языком.Программа "Надзвичайні новини" впереди всех Украинских телеканалов по теме криминал.Что не понятно?Зачем писать если и так ясно,что вам єто как кость в горле,но єто факт.Стогний создал проект не имеющий равных в данной тематике на Укрианском телевидении.
vyt
4117 дн. тому
у нас любая программа - на криминальную тематику (новости, сериалы,ток-шоу, заседания Рады, фильмы, публицистика, "Шансон Года" и так далее), за исключением концертов Бориса Моисеева разве что. Вы о каких именно программах из всего перечисленного? Если о выходивших раз в неделю "Грошах", то ваши показатели раза в 2 ниже, если о нишевом канале ЧП Инфо (Магнолии ТВ), то как бы на то он и нишевый канал, стыдно с ним равняться, хотя как для ниши у ЧП довольно неплохие показатели. Идущие на российских Рен ТВ и НТВ выпуски криминальных новостей, а каналы эти у нас доступны далеко не всем, тем не менее,несмотря на малую доступность и рассказывая о проблемах российских, дышут Вам в спину. Так с чем вы сравниваете?
Амбасадор
4117 дн. тому
А что вы имеет против рейтинга? на самом деле программа Стогниря самая рейтинггвая из всех на криминальную тематику?Или вы не знаете где их посмотреть ?
vyt
4117 дн. тому
Амбасадор, вы и эту информацию (про рейтинги) забыли проверить?Вы не попутали здесь чего опять? Ведь к чему по рейтингу якобы конкурентам догонять программу с такими низкими показателями, идущую фактически в прайме на не самом последнем и не на нишевом региональном канале? Не смешите людей. Сделать абсолютно левый сюжет, написать под него абсолютно левый титр, абсолютно левый текст закадра и текст в студии, это - либо умысел, с целью сбить зрителя с толку и заспамить непонятной информацией реальное событие и реальную проблему, либо полный писец и бардак в проекте, наступивший на почве самолюбования бывшими когда-то рейтингами, с которых программа сползла из-за сползшего качества её подготовки.
Золото Рейха
4117 дн. тому
Да при чем здесь вообще Стогний?Человеческий фактор,почти одинаковіе фамилии да еще в том бешенном темпе,в котором работает ICTV -вполне прогнозируемая ошибка.Это не грубая ошибка а досадная.Но повод был-фамилии реально можно при запаре перепутать.Он прочитал то что ему дали,єто можнт бітьвсе что угодно но только не ошибка вещущего.Он читает то ,что ему дали.Можно сказать что єто случайность или "случайность" но не с его сторонв а тех кто писал подводки,но не его ошибка.
Микола
4117 дн. тому
Стогній файний чоловік та програма в нього дуже цікава.нічого АЖ такого не трапилось.Усі ми маемо у житті щось,чого краще б н ебуло але трапляеться.Він у цьому випадку просто як керівник проекту мае відношення,але усьому провина того,кто це насправді зробив,але ніяк не пан Стогній.
Амбасадор
4117 дн. тому
Даже если что и перепутали,товсе равно по рейтингу эту программу из анологичных уже никогда никому не ддогнать,сколько бы на форумах конкуренты не изголялись
alb
4117 дн. тому
А Костина версия очень похожа на сценарий к фильму Гая Ричи! :))) Ну такая цепочка фатальных совпадений!.. Вопрос: подумал бы кто, усомнился - чего бы это в Запорожье в один день всех Павли(ю)ченков(ых) поддерживать выходили? Ответ: подумал бы - перепроверили бы и вообще материал сняли. Не думали - потому и лажанулись. А теперь чего сочинять-то? :))
alb
4117 дн. тому
Ну да - никто ни при чем! :)) Вот режиссер монтажа тут точно может только в бредовом сне быть виноватым. А ничего, что В ТЕКСТЕ сказано: В ЗАПОРОЖЬЕ - МИТИНГ В ПОДДЕРЖУ ПАВЛЮЧЕНКА, НО НЕ КИЕВСКОГО ПАВЛИЧЕНКА. ПОТОМ, ВООБЩЕ, - СЕМЬИ ПАВЛЮЧЕНКОВЫХ? Такой бред можно говорить в эфире ТОЛЬКО АБСОЛЮТНО НЕ ПРОВЕРЯЯ ТЕКСТЫ перед ним. Или же не зная истории, о которой знает много жителей страны и КАЖДЫЙ МАЛО МАЛЬСКИ осведомленный журналист! ЭТО НЕ РЯДОВОЙ ОБЛАЖ, А ОЧЕНЬ НЕПРИЯТНЫЙ!
мнение
4117 дн. тому
да ,видимо сами писали комменты, по три однотипных под каждой статьей на разных ресурсах под эту тематику! А правда вся в том, что программа окончательно скурвилась и скатилась на местечковый уровень и давно не вызывает ни какого уважения. Так - средство для засовывания в экран лиц нужных дядь и их мнения. Писать что-то про "перепутывание" монтажерами - смешно. Смешно, потому как сюжет вышел с титром с "ошибкой" : "в Украине вспомнили про убийство в России" Можно подумать, что этот титр взял из головы, сам сочинил и написал режмонт? и текст к сюжету закадровый тоже он сочинил (вместе с подводкой ведущего)? или резонансное дело ПАВЛИЧЕНКив - мало известно (вплоть до полной путаницы в голове) для человека, проработавшего на различных должностях в МВД и имеющего с различными структурами там тесный контакт? Если уж всё на столько перепуталось действительно ( во что верится как-то с трудом, т.к. скорее всего отрабатывался заказ на "заспамливание" левой информацией новостей, с целью не отобразить должным образом акции протеста людей на вопиющий случай бездарных следственных действий и очевидную их фальсификацию в резонансном деле), то тогда лишний раз возвращаемся к тому, что со времен создания и появления программы, её уровень, уровень сюжетов, их подготовки сползли ниже уровня плинтуса. Собственно, как и подбор материалов и тематик. Ну а слово "новости" в названии вообще - не к месту.
С
4117 дн. тому
3 предыдущих камента с одного айпишника были сделаны? Или как? Просто ради интереса. Программа называется какие-то там НОВИНИ! НОВИНИ б;.;(.дь - это новости. Вы считаете, нормальным так про;;;бывать в новостях? Какая ошибка ? Какие 15 лет? Убирайте нахрен слово "новини" и делайте что хотите. А новости, которые позволяют себе записывать "заздалегидь" - это вообще не новости а хз что. Детский лепет
Terry
4118 дн. тому
Честно говоря я бы тоже мог ошибится при таком раскладе,хотя я на ТВ с 1995.Это бывает.Не смертельно но конечно досадно.Зато Стогния приятно смотреьб какие бы фамилии режиссер монтажа не путал )))
бруно
4118 дн. тому
Такое бывает.Я бы сделал вывод- не ставить н аодин день сюжеты со похожими по звуяанию фамилиями н аодин выпуск.Все равно хоть мы Украина,но все равно большинство говорят на русском и учились н арусском в школах до 90х.Это все вина Минобразования и Табачника
Дрозд
4118 дн. тому
Стогний тут явно не при чем .Просто режиссерская группа пеерпутала схожие по звуяанию фамилии,и из-за этого произошла досадная накладка.С кем не бывает.Тот кто ничего не делает никогда и не ошибвается
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду