Держкомтелерадіо отримав торік 726 звернень з приводу сет-топ-боксів

14 Січня 2013
5284
14 Січня 2013
13:09

Держкомтелерадіо отримав торік 726 звернень з приводу сет-топ-боксів

5284
Загальна кількість звернень громадян до Держкомтелерадіо зросла удвічі
Держкомтелерадіо отримав торік 726 звернень з приводу сет-топ-боксів

Торік збільшилась кількість звернень громадян до Держкомтелерадіо. За період з 1 січня по 15 грудня 2012 року до Комітету надійшло 1283 звернення, що на 691, тобто удвічі більше, ніж за аналогічний період 2011 року. Про це йдеться в повідомленні Держкомтелерадіо.

 

Найчастіше надходили звернення від пенсіонерів та інших малозахищених верств населення з проханням надати роз'яснення щодо умов безкоштовного забезпечення цифровими телетюнерами (сет-топ-боксами). Таких звернень надійшло 726, що складає близько 57 % від загальної кількості. При цьому не враховано дзвінків на гарячу лінію Кабміну.

 

Велика кількість листів-пропозицій містила прохання зменшити показ реклами під час трансляції телепередач, відновити роботу проводового радіомовлення, заборонити рекламу ліків та алкогольних напоїв тощо.

 

Що стосується адресантів, то безпосередньо від громадян Держкомтелерадіо отримав 908 звернень. Іще 375 листів громадян було переадресовано до Держкомтелерадіо від Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, уряду, а також органів державної влади та місцевого самоврядування, установ, підприємств та організацій.

 

Окрім того, надійшло 60 колективних звернень. У них ішлося переважно про діяльність керівництва ДП «Видавництво і друкарня «Таврида», заборону показу на українських телеканалах японських анімаційних фільмів, а також щодо критичної ситуації на ДП «Радіопередавальний центр м. Бровари».

 

Держкомтелерадіо запевняє, що всі звернення громадян розглядалися керівництвом та опрацьовувалися структурними підрозділами згідно з компетенцією.

 

«Про ефективність здійсненої роботи свідчить досить низький показник надходження повторних звернень. У 2012 році таких надійшло 66, що становить 5% від загальної кількості», - йдеться в повідомленні Держкомтелерадіо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5284
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду